N&D Kitten Mama İle N&D Yetişkin Mama Farki Nedir !!!

Sselin1
Sselin1

122024 Puan

Arkadaşlar biliyorsunuz n&d kitten mamanin 5 kiloluk paketi ve düşük tahıllı seçeneği yok 1.5 kilolugu da çok pahaliya geliyor. Ben de aralarinda ne kadar fark var diye bakmak istedim ( icerik, protein, vitamin vs) ama hiçbir fark göremedim n&d kitten tavuklu ile yetiskin tavuklu mamasi birebir ayni benim gözden kaçırdığım bir yer mi var. iki seçenegi kiyaslayan var mi acaba?

8 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

N&D’de yetişkin ve yavru mamaları arasındaki tek fark tane boyutuymuş, markaya danışarak teyit etmiştim zamanında.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Orijenin cat&kitten mamasi var ama kisir mamasi yoktur.yani ben 6aydir orijen kullaniyorum.ben de orijenin cat&kitten mamasiyla diger kisir mamalar arasindaki degerlere bakiyorum ozellikle yag miktarina.kisir mamalarinda aciklama hep yag orani %11-%18 yaziyor ve genelde net bir yuzde yazmiyor.orijende de %20 yaziyor oyuzden suan cat&kittendan devam ediyorum.onemli olan protein ve kalsiyum icerigi sanirim.cunki hamile kediye 1. Aydan sonra da bebeklerin kalsiyum ihtiyaci icin kitten mama verilmesi gerekiyor.yanlisim varsa beni de bi duzeltin cunki 4 ay daha (1 yasini doldurana kdr) orijen cat&kitten a devam edicem.sanirim sonrasinda da degistirmicem

Sselin1
Sselin1

122024

Serpil bilgi icin teşekkür ederim. Belki belki bu sorunu yasayan baska arkadaşlara da yardimi olur 1.5 kilosu bütceyi zorluyor çünkü.

Sselin1
Sselin1

122024

Ayrica bir markanin yetişkin mamasi başka bir markanin kitten mamasindan daha besleyici olabiliyor. mesela n&d yetişkin mamasi matisse kittenden daha besleyici. Hatam varsa duzeltin :) yani n&d kitten alamayan birinin, matisse kitten almak yerine bütcesi yetiyorsa 5 kiloluk dusuk tahilli n&d almasi daha mantikli degil mi ? Orijen ve Acana mamanin da kitten secenegi yok mesela yani mama besleyici ise kitten olmasi şart değil. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Sselin1
Sselin1

122024

Gözdetemizel haklisiniz yavru kedinin kalsiyuma vitamine taurine vs gelismi icin ihtiyaci var. Ama orijenin mamalari tüm yaşam evreleri icin yani diger cesitlerini hem yetiskin hem yavru kedilere göre üretmiş mama aciklamalarinda yaziyor. Cat &kitten secenegi de aslinda yavru mamasi degil yetişkin kedide yiyebilir onu. Hatta six fish ve diger seceneklerinde kalsiyum miktari cat&kittenden daha fazla. Diger degerleri de ayni zaten. Eger icerikleri karişılaştirisaniz anlarsiniz :) ama tavuklu olmasindan dolayi yavru kedilere daha uygun tabi ama sizin kediniz çok kuçuk degil dilerseniz diger secenekleride deneyebilirsiniz.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Six fish icin full balik oldugundan bisure sonra civa miktari kediye fazla gelebilir diye okudum.zaten orijen cat&kitten yavru ve yetiskin oldugu icin 1 yasindan sonra devam edebilirim diyorum ben de.degistirme gibi bi fikrim yok hazir seviyoken cunki ne denediysek yemedi.yas mamada da durum boyle.ocean white fish veriyorum yiyo gimcat tuna veriyorum yemiyo.degisik bi cins benimki boyle gider ztn 6 kg daha mamasi var yesin

Sselin1
Sselin1

122024

Yani memnunsaniz degistrmenize gerek yok tabi her anlamda iyi gelen mamayi bulmak gercekten zor, bazi kedilere tavuklu mamalar iyi gelmiyor o anlamada söyledim. Full balikli mamalara bende sıcak bakamıyorum. Cat&citten daha dengeli bu anlamada. Ayrica her kedi birbirinden cins merak etmeyin aldigim n&d, brit care yaş mamalar sokak kedilerine kismet oldu hep. Oyuzden sevdigi mamalardan verip heyecan aramaya pekte gerek yok:)

srplzngl
srplzngl

113865

Rica ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1480 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR