Mama Ve Tuy İliskisi

Feyzanurala
Feyzanurala

211 Puan

Mamanın tuy sorununda etkisi var mi? Tuy dokumunu azaltmak için ne yapabilirim sizce (taramak dısında)

7 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Yüzde yüz daha iyi gelir ucuz mamadan. Kesinlikle alabilirseniz nd alın. Matisse de güzeldir. Evde balık ya da ciğeri kabak ve havuçla haşlayıp püre haline getirin. Yaş mama olarak da bu tarifi verin. Ciğer de balık da tüy dökülmesine iyi gelir. Hergün de tarayın

srplzngl
srplzngl

113865

balik yagi verdikten sonra tuy dokumunun artmasi buyuk bir ihtimalle omega 6'nin omega 3'e olan oraninin bozulmasindan kaynaklidir.
kullanilan mamadaki orani hesaplayip ona gore takviye yaparsaniz daha cok faydasini gorursunuz.
kedi ve kopekler icin omega 6'nin 3'e oraninin 10:1 ve 5:1 arasinda kalmasi gerekir normalde. mesela kullandiginiz mamanin orani 4:1 ise kedinizin diyetine keten tohumu ya da kabak cekirdegi gibi omega 6 kaynaklarindan ekleyebilirsiniz. oran 10:1 civarinda ise ve tuy dokulmesi varsa balik yagi takviyesi yapabilirsiniz.
yani asil onemli olan bu iki esansiyel yag asidinin dengesini saglayabilmek. oran bozuklugu goreceginiz faydayi azaltir. bu kediden kediye gore de degisir, standardin icerisinde kalarak farkli oranlari deneyip kedinize hangisinin iyi geldigini bulabilirsiniz.

Arthur4
Arthur4

10382

Mamayla alakalı tabiki dee

Gamzessven
Gamzessven

21488

Kaliteli bir mama kullandığınızda tüy dökümü azalıyor bir miktar. Ne kullanıyorsunuz

Feyzanurala
Feyzanurala

211

Ucuz mama kullanıyordm ben acikcasi. Burdaki arkadaslar nd , matisse markali mamalari önerdiler. Tuy sorununa da iyi gelir mi bunlar ? Baska ne yapmaliyim tuy dokumunu azaltmak icin

pinarcaya
pinarcaya

19123

Nd kullaniyorum senelerdir. Tuy dokumune hic bir etkisi yok. Balik yaginin biraz faydasini gordum. O da cok fazla degil. En iyi cozum taramak.

bappatan
bappatan

11044

Ben balık yağı verince hiç olmadığı kadar tüy döktü inanamadım resmen yastık savaşı sonrasında yırtılan yastıklardan tüyler uçuşur ya havada aynen öyle bir görüntü oldu evde. Brit mamadan Matisse e geçtim furminator aldım ara ara tavuk ciğerinden yaş mama yaptım %80 azaldı. %20 yi engelleyemezsiniz zaten malum dostlarımız tüy kaplı. Tıraş da ettirmeyin bi zahmet insanların kafalarını zorla 0’a vurdurmak gibi bir şey. Hoş mu? Asla :) tüyü kadar ömrü olsun dostunuzun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 373 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR