Kedimin diş etileri kızarık yavruyken diş çıkardığından beri yoğun bir ağız kokusu var o dönemde atlatıcağını düşünmüştüm fakat geçmedi birde kızarıklaştı ve çok zayıfladı yemleri zor kırdığında olsa gerek veterinere götürdüm her defasında antibiyotik tedavisi dediler başladık geçmedi antibiyotik manyağı oldu hayvan bunun Bi çaresi yok mu??
Başka vetede götürdüm hepsi bellemiş antibiyotik hayvanın psikolojisi bozuluyor o ortama girince bide zor kendine getiriyorum hep antibiyotik verdikleri için bende diyorum ki ilaç söyleyin alayım söylemiyorlar andorex diye bir sprey buldum duyan varmı acaba
ben ne zaman dis etlerinde kizariklik gorsem hindistan cevizi yagiyla masaj yapiyorum, gingivite cok iyi gelen bir sey cunku. ama sizin durum ileri seviyede gibi, ne kadar ise yarar bilmem. dislerini fircalamiyorsaniz fircalamaya baslayin. bence baska bir veterinere daha gosterin stomatit falan olmasin, allah korusun.
ayrica uzun sure antibiyotik aldiysa probiyotik (ozellikle kefir) takviyesi yapin mutlaka.
Benim de sokakta beslediğim kedimde aynı sorun var.Antibiyotik ve c vitamini iğnesi yapıldı ,bir süre sonra tekrarladı.Veterinerimiz c vitaminin ve ekinezyanın bu rahatsızlığa iyi geldiğini,ayrıca sprey kullanmamız gerektiğini söylemiş anneme.Ayrıca kedilibirhayat.com da lysine maddesinin dişeti rahatsızlıklarına iyi geldiğini okumuştum.Juenpet.com da biopet active lizin satılıyor..Veterinerinize danışarak,bu ilaçları sorabilrsiniz.Hatta yukarıda yorum yapan srplzngl arkadaşımızın dediği gibi bence de başka bir veterinere daha gösterin.Ben de çok çaresizim.Sokak kedisi olduğu için yanına yaklaştırmıyor,herhangi bir ilacı ezip yaş mamaya kattığımda yemiyor,ağzına ilaç sürmem de mümkün değil.Sadece kilo kaybı olduğu için pro choice mamadan nd düşük tahıllı mamaya geçiş yaptım,biraz toparladı kilosu,15 gün sonra kontrolümüz var.Çok geçmiş olsun,inşallah kediniz çabuk iyileşir,ve bir daha tekrarlamaz.
Allah Allah. işe yaramadığını söylemişsinizdir herhalde, ne tepki verdi? Alternatif sundu mu?
Andorex’i biliyorum ama kediler için de kullanılabilir olduğunu bilmiyordum. Yutmak zararlı aslında ama pamuklu çubukla uygulanabilir belki az miktarda.
Mümkünse fotoğraf yükler misiniz, merak ettim de nasıl bir durumda olduğunu.
Bir de nasıl/neyle besliyorsunuz kedinizi? Bağışıklık ve beslenmeyle direkt alakalı bir durum çünkü.
Hera da da vardı bu problem.Antibiyotik tedavisinin üstüne 21 gün şırıngayla 1 cc günde 3 kere antiseptik veriyordum.Sonra düzeldi
Bizde de ayni problem vardi,arada koku aliyoduk gosterdik dis etleri kizarmis dedi.eczaneden kloroben alin haftada 2-3 kere sıkın dedi,gecti
Dentavedin de kullanabilirsiniz. Bitkisel içerikli o da. Genelde veterinerlerde satılıyor internette sadece juenpet.com da gördüm
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor