Yavru Kedi Ve Antibiyotik

ragdeg
ragdeg

353 Puan

2 aylık yavru kedim yememesi gereken bir şeyler yediği için dün akşam ishal oldu ama iştahsızlık, kusma, ateş gibi bir durumu yok. bu sabah veterinere götürdük, su kaybettiğini beş gün boyunca antibiyotik vurulması gerektiğini söyledi ve ek olarak iç parazit iğnesi de yaptı. mamasını yiyor suyunu içiyor, hareketli de sayılır ama normale göre biraz keyifsiz gibi. normal midir, 2 aylık kediye antibiyotik ağır gelir mi, iyileşir mi? benzer durum yaşayanlar var mı? biraz endişeliyiz o yüzden sormak istedim :(

7 CEVAP

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

İshal kötü kokulu ve sıvı olur,kanlı ishalin tedavisi zor olur,mama kaynaklı veya viral enfeksiyon kaynaklı oluyor genelde.
Ama basit bi ishal 2 günde düzelecektir maksimum 3 günde tedavisini sizde yapabilirsiniz ishal görüp vete koşmaya gerek yok 3 günde düzelmezse getirebilirsiniz.Endişelenmeyin probiyotikle ve su tüketimini artırmakla düzelir.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

yememesi gereken şeyler nedir

ragdeg
ragdeg

353

4-5 tane patlamış mısır ve küçük bir parça tavuk yedi sadece.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Antibiyotik 3 gün vurulsasa yeterli olur 5 gün ağır olur ayrıca ishal için 1 kere bağırsak düzenleyici vursada yeterli gelir.Ama bunlara gerek yok daha cok küçük.
Ayrıca iç parazit iğnesine de gerek yok.Herşeyi pahalılaştırmak için iğneye çevirmişler.İç parazit hapıda iğne kadar etkilidir.
Probiyotik kullansanız 3 gün zaten ishali geçecektir.Dün akşam olduğu ishal de hemen su kaybı belirtisi göstermez ayrıca.Gerçekten insanları sömürmek için yanlış bilgiler veriyorlar ya nasıl sinirleniyorum.
Lütfen veteriner değiştirin.

Sselin1
Sselin1

122024

Bana bu tedavi gereksiz gibi geldi antibiyotik yerine probiyotik vs olabilirdi cok mu kötüydü ishali. Suan nasıl ?

ragdeg
ragdeg

353

ishali kanlı veya aşırı mukuslu değildi ama baya kötü kokulu ve sıvıydı. şu anda da iyi kedim, iştahı vs. yerinde. yarın probiyotiği soracağım, elimden geldiğince ağır gelecek bir tedavi uygulamamasını sağlayayım çünkü bana da 5 iğne çok fazla geliyor

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Siz başka bir veterinere sorun o bildiğini yapacaktır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 376 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR