Benim Sahibim Tahmini 6-8 Aylık Bir Kedi.

3 ay önce bana geldiğinde 800-900 gramdı. Şimdi 3,5 kg. civarı. Kuru mama olarak Alice Kitty, yaş mama olarak 100 gramlık Miglio mama veriyorum. Yaş mamayı akşamları veriyorum. Kuru mamasını sabahları tamamlıyorum. Veteriner önerisi ile yaş mamaya 1 kapsül İmmuneks bağışıklık hapı karıştırıyorum. Şimdilik ilk 2 hafta dışında sorun yaşamadık. Ama bir yanlışlık yapmadığımdan, eksik bir şeyler olmadığından emin olmak istiyorum.

7 CEVAP

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Kediniz 3 ayda çok fazla kilo almış ama çok sağlıklı almamış.Kullandığınız mama markaları iyi değil.Kullandığınız kuru mamanın içinde tavuk proteini var diyor.Tavuğun nesi var acaba?Gagası?Kurutulmuş tavuk veya tavuk eti yazması gerekir.İçeriği çok gereksiz doldurulmuş mısır pirinç vb ürünlerle.Hiç iyi bir mama değil.Gelelim miglior gattoya.Et ve yan ürünleri diyor.Yani demek istiyor ki insanlardan arda kalan insanların tüketemeyeceği herşeyi mamanın içine koyduk.İçinde %6.5 yan ürün varsa et %1 dir.Bu kadar bile olduğunu sanmıyorum.İçinde renklendirici var.Bir mamanın içinde renklendiricinin ne işi var.O fiyata içeriği çok güzel yaş mamalar bulabilirsiniz mesela gimcat.
İmuneksin uzun süre kullanımı vücuttaki organlara zarar verir.Birçok veteriner 21 günden fazla kullanmayın der.
Uzun vadede kedinizin sağlığı bozulabilir aldığı kilolar onun için çok zararlı hale gelebilir.
İçeriği daha temiz kuru mamalar ve yaş mamalar kullanırsanız uzun vadede daha sağlıklı olacaktır.Tüylerini dökmesinden ve tüylerinin görünümünden bile aradaki farkı anlayabilirsiniz.Kuru mama tavsiyeleri;Artık çok kilo aldığı için N&D düşük tahıllı tavukluya geçebilir veya matisse,britcare,golosinin yetişkin mamalarını kullanabilir.Eğer 8 aydan büyükse eğer büyük değilse ise söylediğim mama markalarının yavru kedi mamalarını kullanabilirsiniz.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Kediniz çok sevimliymiş.Birlikte sağlıklı yıllar dilerim :)

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Çok hasta olmadığı müddetçe bağışıklık güçlendirici kullanmak cok mantıklı değil zaten.Zaten sağlıklı kalsın diye prebiyotik probiyotik veriyoruz.Yada vermiyorsanız verin:)Karma aşı döneminde de kullanılmasında sakınca yok.Bağışıklığı düşüyor mesela.Ama düzenli kullanımda sıkıntı.
Şöyle düşünün sağlıklısınız ama sağlıklı kalmak için düzenli ilaç kullanıyorsunuz illaki vücudunuz bi yeri patlak verir.Ki ileri ki yaşlarda da eskiden çok ilaç kullandığı için vücudu bağışıklık ilaçlara bağışıklık kazandığından ilaçlar da etki etmeyebilir.Az ilaç çok doğal ürünler olarak düşünüyorum.

Hidatot
Hidatot

2597

Doğru söylüyorsunuz çok mantıklııı, evet evet henüz vermedik yoğurt sevmedi yemedi. Hemen kefir alayım laktozsuz yarın markete gidip çok teşekkür ediyorum

Hidatot
Hidatot

2597

Ahsen hanım merhabalar amacım yalnızca bilgi almak lütfen yanlış anlamayın yazacaklarımı. Biz de immuneks şurup kullanıyoruz hatta veterinerimize sorduk zararlı mı, neticede bir şurup diye ama zararlı olmadığını ve kullanabileceğimizi söylediler uzun vadede de. Zaten onlar vermişti aşı öncesi bağışıklık gelişimimiz için. Acaba neden zararlı?

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

İçinde portakal var ve çok şekerli.Böbrekleri uzun kullanımda hasar görebilir

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Vücudu ilaçlara bağışıklık kazanacak*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR