Dişi Kedim Kızgınlıktan Çıkamıyor

Demetcinar
Demetcinar

1967 Puan

Merhaba, 8 aylık iki kardeş kedim var dişi ve erkek. Erkeği mart ayında kısırlaştırdık. Sorunsuz ve kolay atlattık. 1 hafta sonrada dişi olan kızdınlığa girdi. Veteriner kızgınlıktayken yapmayalım nasılsa erkek olan kısırlaştırıldı geçmesini bekleyin dedi. Ama bizim kız kızgınlıktan çıkamadı. 3 aydır kızgınlıkta. 1-2 gün geçiyor gibi oluyor 3. Gün tekrar miyavlamaya yerde kıvranmaya başlıyor. Çok da zayıfladı. Mamasını az yiyor tavuk balık et haşlıyorum yemiyor. Geçen gün tekrar götürdüm erkek uyarıyor onu o yüzden çıkamıyor kızgınlıktan dedi. Geçtiği bi ara getirin yapalım dedi. Ama ben çalışıyorum izinimi hemen öyle ayarlayamıyorum. Sürekli oynatıyorum unutsun diye ama yerlerde kıvranmaya devam ediyor ve sürekli eşimin peşinde geziyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Kızıma nasıl destek olabilirim?

7 CEVAP

bdbd23
bdbd23

4801

Benim kedim de 1 ayı aşkın kızgınlık yaşamıştı. Veteriner idrar yolu iltihabı olduğunu söyledi antibiyotik tedavisi gördü ve sonrasında kızgınlık kesen bir hap kullandık sanırım. Haplar çok sağlıksız ve yan etkileri tehlikeli ama mecbur kalmıştım, 2-3 ay sonra da kısırlaştırdım.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

bu gibi durumlarda kızgınlıktaykende kısırlaşabilir sıkıntı olmaz

Elocann
Elocann

669

Aynı oranda su ve sirkeyi karıştırıp üstüne fıs fıs ile püskürtün. Kediler sirke kokukarını sevmezler ve bu sayede kızgınlığını geri plana atıp, sürekli yalanıp, oyalanacaktır Diğer faydası sirke kedilere aşırı faydalı... doğal dış parazittir. Bu aralar pire yumurtlama dönemi, ve pireler sirke kokusunu alıp, uzak dururlar. Ayrıca çok iyi dezenfekte ettiğinden kötü mikropları öldürücü özelliği vardır

Elocann
Elocann

669

Kızgınlığı elbette geçmez ama en azından fazlasıyla oyalanır

Demetcinar
Demetcinar

1967

@cansumuezza dişiler kızgınlıktayken yumurtalıkları şişiyormuş çok kan kaybederlermiş oyüzden veterınerler çok sıcak bakmıyor. İsterseniz yaparız ama riske girmeye gerek yok dediler.
@Elocann yerde kıvranmaya başladıgında sadece suyu püskürtüyordum hem unutsun hemde havalar ısındı diye. Sirkeyi duymamıştım. Neyli oldugu farkediyormu peki? ÜZüm yada elma falan Bilmediğim için soruyorum belki çeşitliliğine göre değişiyordur.

Demetcinar
Demetcinar

1967

@bdbd23 hapları da duydum. Ama yan etkilerinden dolayı sıcak bakmamıştım.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Biz de aynı durumu yaşadığımız için mecburen hormon iğnesi yapmıştı veterinerimiz (yan etkileri fazla olan bir kereden fazla kullanılmaması gereken bir ilaç) iki ay sonra da kısırlaştırdık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 587 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR