Sokaktakilere Mama

cat_noir
cat_noir

515 Puan

Bonacibo Kitten – Bonacibo Yavru Kedi Maması Tüm ırklardan 12 aya kadar yavru kediler, hamile ve emziren kediler için hazırlanmış bir mama Bonacibo Kitten. İÇİNDEKİLER:Kurutulmuş Tavuk Proteini (46%), Baldo Pirinç (14%), Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Bezelye, Hamsi Unu (7%), Krill Unu, Bira Mayası, Hidrolize Tavuk Ciğeri, Hamsi Yağı, Nükleotid Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler, Deniz Yosunu, Avizeağacı Özütü, Kızılcık Tozu, Pisilyum İçindekileri incelediğimde yine Micho ve Mito mamada olduğu gibi kaliteli bir et içeriği göremiyorum. İçerisinde hiç tavuk yok, sadece tavuk unu var. Ayrıca, içerisinde yine balık yerine hamsi unu ve krill unu var. (Krill karides gibi küçük bir deniz kabuklusu.) Tavuk ununun ne olduğunu da Micho – Mito mama inceleme yazımda ayrıntılarıyla anlatmıştım. Okumak için tıklayabilirsiniz. Ay, şimdi kim tıklayacak, kim okuyacak diyorsanız da şöyle diyeyim. Süt yerine süt tozu içtiğinizi ya da tavuk yerine tavuk bulyon yediğinizi düşünün. Olur mu yani şimdi? Süt tozu nasıl sütün yerini tutamazsa, tavuk unu da tavuğun yerini tutamaz. bonacibo kedi maması Pirinç ve mısır kediler için gerekli olmayan tahıllar. Hidrolize tavuk ciğeri ve bezelye içermesi güzel. Maya proteini, deniz yosunu ve pisilyum içermesi bağırsak florası için iyi. Avize ağacı özütü, kızılcık özütü iyi antioksidanlar. Prebiotik mannan oligo sakkartler ( MOS) bildiğimiz ekmek mayası. Bu da genel olarak kedilerin bağışıklık sistemi için çok iyi. Özellikle yavru kedinizin mamasında bulunması güzel bir şey. Bonacibo Yavru Kedi Maması Analiz Değerleri Protein %38, Yağ içeriği %18, Ham kül %8, Ham selüloz %2.50, Omega 6 %3.80, Omega 3 %0.85 A Vitamini 37500 IU/kg, D3 Vitamini 2250 IU/kg, E Vitamini 225 mg/kg, C Vitamini 38 mg/kg, Taurine 2600 mg/kg, Niyasin (B3 vitamini) 75 mg/kg, bakır sülfat 18 mg/kg, çinko sülfat 95 mg/kg, çinko şelat 20 mg/kg, magnez sülfat 30 mg/kg, selenyum selanit 0.30 mg/kg Analiz değerlerine baktığımda, genel olarak

6 CEVAP

cat_noir
cat_noir

515

Bonacibo Kitten – Bonacibo Yavru Kedi Maması


Tüm ırklardan 12 aya kadar yavru kediler, hamile ve emziren kediler için hazırlanmış bir mama Bonacibo Kitten.


İÇİNDEKİLER:Kurutulmuş Tavuk Proteini (46%), Baldo Pirinç (14%), Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Bezelye, Hamsi Unu (7%), Krill Unu, Bira Mayası, Hidrolize Tavuk Ciğeri, Hamsi Yağı, Nükleotid Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler, Deniz Yosunu, Avizeağacı Özütü, Kızılcık Tozu, Pisilyum


İçindekileri incelediğimde yine Micho ve Mito mamada olduğu gibi kaliteli bir et içeriği göremiyorum. İçerisinde hiç tavuk yok, sadece tavuk unu var. Ayrıca, içerisinde yine balık yerine hamsi unu ve krill unu var. (Krill karides gibi küçük bir deniz kabuklusu.) Tavuk ununun ne olduğunu da Micho – Mito mama inceleme yazımda ayrıntılarıyla anlatmıştım. Okumak için tıklayabilirsiniz. Ay, şimdi kim tıklayacak, kim okuyacak diyorsanız da şöyle diyeyim. Süt yerine süt tozu içtiğinizi ya da tavuk yerine tavuk bulyon yediğinizi düşünün. Olur mu yani şimdi? Süt tozu nasıl sütün yerini tutamazsa, tavuk unu da tavuğun yerini tutamaz.


bonacibo kedi maması


Pirinç ve mısır kediler için gerekli olmayan tahıllar.


Hidrolize tavuk ciğeri ve bezelye içermesi güzel.


Maya proteini, deniz yosunu ve pisilyum içermesi bağırsak florası için iyi.


Avize ağacı özütü, kızılcık özütü iyi antioksidanlar.


Prebiotik mannan oligo sakkartler ( MOS) bildiğimiz ekmek mayası. Bu da genel olarak kedilerin bağışıklık sistemi için çok iyi. Özellikle yavru kedinizin mamasında bulunması güzel bir şey.


Bonacibo Yavru Kedi Maması Analiz Değerleri
Protein %38, Yağ içeriği %18, Ham kül %8, Ham selüloz %2.50, Omega 6 %3.80, Omega 3 %0.85


A Vitamini 37500 IU/kg, D3 Vitamini 2250 IU/kg, E Vitamini 225 mg/kg, C Vitamini 38 mg/kg, Taurine 2600 mg/kg, Niyasin (B3 vitamini) 75 mg/kg, bakır sülfat 18 mg/kg, çinko sülfat 95 mg/kg, çinko şelat 20 mg/kg, magnez sülfat 30 mg/kg, selenyum selanit 0.30 mg/kg


Analiz değerlerine baktığımda, genel olarak iyi değerler AAFCO standartlarına uygun ancak taurine değerinin bir miktar daha yüksek olmasını dilerdim.


Bonacibo Kitten Kaç Para? Ne kadar süre dayanır?
2 adet 1 kg Bonacibo yavru kedi maması 16.5tl – tanesi 8.25 lira
5 adet 1 kg Bonacibo yavru maması 40 tl – tanesi 8 lira
20 adet 1 kg Bonacibo yavru kedi maması 155 tl – tanesi 7.75 lira
Fiyatları *********’nın kendi sitesinden aldım, petshoplarda bir miktar daha pahalı olabilir. Ancak, yine söylemeden geçemeyeceğim fiyatlar çok uygun. Peki, yavru bir kedi için bu mamadan ne kadar almak lazım?


bonacibo yorum


Yukarıdaki tabloya göre yavru kedinin yer ay yemesi gereken miktar değişiyor. Yavrumuz büyüdükçe, yemesi gereken miktar da artıyor. Yavrunun, 2 aylıkken kuru mama yemeye başladığını düşünürsek yetişkinliğine kadar 20kg’lık mama anca yeter, dolayısıyla tek seferde 155 tl verip yavruluk dönemini kapatmak bence çok daha makul ve mantıklı.


Sonuç
Et içeriğinin muallak olması ve tahıl içeriğinin yüksek olmasını eleştirdikten sonra yavru kediler için önemli olan bağırsak florası ve bağışıklık sistemi düşünülmüş ve uygun eklemeler yapılmış, bu kısmını da beğendim ama ilk iki eleştiri maddesini ben gözardı edemiyorum. Kendi yavru kedim için tercih etmezdim ama maddi durumum müsait değilse bunu alabiliyorsam, alırım. Ara ara farklı mama vererek takviye yaparım, tavuk haşlarım vs. eksiklikleri dengelemeye çalışırım. Sizler de bu şekilde çözümler üretebilirsiniz.

cat_noir
cat_noir

515

Sokaktakilere alabilir miyim sizce ?

cat_noir
cat_noir

515

Güncel

Sselin1
Sselin1

122024

Bütceniz yeterse 20 kiloluk golosi tavsiye ederim. Kilosu 15 lira. Daha uygun fiyatli olarak reflex alabilirsiniz

cat_noir
cat_noir

515

GOLOSİ ye bütçem yok ama reflex alabilirim evdekilere orijen alınca sokaktakilee zor yetişiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 490 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR