Kuru Mama Yemiyor

zeynosece
zeynosece

2898 Puan

Kızım eskiden hapur hupur yediği kuru mamaya üc dört gündür ağzını sürmüyor. Başka yemek olunca yiyor iştahı yerinde ama kuru mamasını kesinlikle yemiyor. Et suyuyla yoğurtla karıştırıp vermeyi de denedim ağzını sürmüyor. Bu konuda ne yapabilirim?

7 CEVAP

tubaa
tubaa

92

Genelde kuru mamayla değil de konserve mama ya da farklı gıdalarla beslemeye başladıysan bu sorunla karşılaşıyorsun. Arada bir versen bile hep onu beklemeye başlıyorlar. Bazen de sıkılmaya başlıyorlar sürekli aynı mamayı yemekten arada birkaç öğünde olsa farklılık olsun diye kuru mama değişikliği yapabilirsin. Bazı sitelerin tanıtım ürünü olarak kargo dağıtımı var onlarıda deneyip sevdiği bir mama bulmaya çalışabilirsin.

brataltay
brataltay

655

Başka bir mama deneyebilirsin ama çok yemek seçmesine izin verme biraz aç kaldığı Zaman mutlaka yiyecektir.

firatbasaran
firatbasaran

1940

Acana, Orijen ya da N&D kullan. Biraz pahalıdırlar ama köpeğinizin sağlığı için en uygun mama onlardır. Özellikle evde yaşayan ve fazla hareket etmeyen köpekler için ideal olduğunu duymuştum. Kuru mama doğasında olmayabilir ama köpeğinin alması gereken tüm protein vitamin ve aklına gelebilecek herşey kuru mamanın içinde dengeli şekilde mevcuttur. Emin ol verdiğin ev yemeği köpeğine inanılmaz derecede zararlı. Dediğim mamaları azar azar konserve mamalarla karıştırıp vermeyi dene.

zeynosece
zeynosece

2898

Bu arada yememe sebebi diş çıkarmasıymış. Pro plan hakkında hiç iyi şeyler düşünmüyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda market mamalarından çok da bir farkı olmadığını gördüm. Toplama kararları ve buna bağlı sebepleri de cabası.. Tekrar teşekkürler.

zeynosece
zeynosece

2898

Barf diyetine başlayacağım kuru mamayla zaten nereye kadar hayvanın doğası neyse o şekilde beslensin 15 kiloluk mamaya ağzını sürmedi nazlı kız bu arada cevaplarınız için teşekkür ederim mamasını da sokaktaki köpüşlere veririz artık :)

brataltay
brataltay

655

Bence 3 ay daha pro plan puppy kullan.Gelişiminden çok memnun kalırsın

zeynosece
zeynosece

2898

Ev yemeği vermiyorum. Yemeğini evde kendim hazırlıyorum. Et tavuk sakatat vs. ayriyetten aminasol ve balık yağı takviyesi yapıyorum. Ayda bir kere de devit 3 ampul veriyorum. İnanın daha sağlıklı oluyor. Önerileriniz için de teşekkür ederim. Kuru mamaya karşıyım ama orijen acana ve n&d çok iyi mamalar gerçekten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1251 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR