Corona Virüsü Fip’e Çevirdiği Nasıl Anlaşılır

Kızım karma aşıdan sonra iştahsızlaştı hiçbirşey yememeye başladı ve corona testi yapıldı corona pozitif çıktı, antibiyotik tedavisi ve bağışıklık iğneleri vuruldu, oralade kullanıyoruz şırıngayla, suyu şırıngayla veriyorum, 3 hafta oldu fakat hala kuru mama yaş mama yemiyor, reflex in ödül mamalarından yiyor istekli sadece, veteriner fip’in testi olmadığını söyledi, nasıl anlayabilirim?

7 CEVAP

MissClouseau
MissClouseau

1395

Öncelikle kedinizde coronavirüsü var diye panik olmayın, Türkiye'de kedilerin çoğunda var zaten. Corona kendi başına hastalık değil.


FIP teşhisi kesin olmamakla beraber kan testi vs gibi testlerle diğer şıklar elenerek konuyor. Eğer bir kedide FIP varsa vücutta başka yerleri vurabiliyor. Örneğin hayvanın karaciğerini vurduysa, testlerle diğer karaciğer problemi elenirse geriye kalan şık FIP diye "FIP'tir o zaman" diye teşhis konuyor. (Onun için zaten kuru FIP'te mutlaka ikinci bir veterinerden fikir alın.) Yaş FIP kuru FIP'e oranla daha teşhisi kolay, yaş FIP'te karın bölgesinde su toplanması oluyor.


Kediniz ödül maması yiyorsa "hiçbir şey yemiyor" denemez. Ödül maması dışında verdiğiniz yemekleri ya beğenmemiş ya da çiğnemede problem yaşıyor olabilir. Naturea tavuk yaş maması yapı olarak epey yumuşak, taneli değil de daha mousse gibi, ondan deneyebilirsiniz. Veterinerlerde satılan Royal Canin Recovery diye bir mama da aynı şekilde. Veterinerle konuşun mutlaka.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Halsizlik gibi bir problemi var mı? Her zamanki gibi koşup oynuyor mu? Sadece yeme durumuna bakarak fip teşhisi koyamayız ki. Hem corona pozitif oluşu çoğu kedide var zaten. İçinizi ferah tutun. Lysine takviyesi yapmanız fayda sağlayacaktır bu dönemde. Onun dışında bana da mamayı sevmemiş olma ihtimali veya diş/ağız sağlığında birşey olma ihtimali geldi.

@beautifulcat merhaba, tedavi süresince sürekli uyuyordu çok halsizdi, tedavi 23 mayısta bitti. bağışıklığı yükseldi bikaç gün daha öyle devam etti şuan oynuyor. stres yapmasın diye bazen anti stress veriyorum. kuru mama hala yemiyor 3 çeşit var. sanırım yaş mamalara alıştık biraz. ağız sağlığını bende sordum veterinere herhangi bi sıkıntı göremediklerini söylüyorlar çünkü stick ödül mamasını seviyor ve çiğneyerek yiyor. şuanda hala a/d, proplan, royal canin yaş mama kullanıyoruz. reflex likit ödül mamasıyla karıştırdığımda yiyor. bağışıklık güçlendirici hap kullanıyoruz. yemek yemesi dısında sırtında bi yara çıktı sprey sıkarak tedavi etmeye çalışıyoruz suanda. İyileşmesini umuyorum. İyiye gidiyor gibi. Cevabınız için teşekkür ederim.

Cevabınız için teşekkür ederim veterinerle sürekli irtibat halindeyim. Kuru mamayı yemiyor, koklayıp gidiyor bende kuru ile yaş ı karıştırıp kaşıkla yediriyorum. Ama kuru olanları ağzından düşürüyor. Biyokimya mı yaptırmam gerekiyor?

MissClouseau
MissClouseau

1395

Ağızdan kuru mama düşürmek diş sağlığı problemlerinin de bir belirtisidir. Belki problem bu. Ayrıca bana mamayı sevmemiş gibi de geldi anlattıklarınızdan. Sonuçta sokak kedileri bile bazı mamaları koklayıp yemiyor ya da çok az yiyor.


Kedide bir sağlık problemi varsa ona uygun test yapılır. Eğer kedi FIP ise zaten belirgin hastalık belirtileri verir ateş, kusma, ishal, nörolojik belirtiler, yemek yememe vb gibi Nasıl bir belirti varsa doktor ona göre kan tahlilleri ve/ya da diğer tahlilleri ister. Biz kedinizi muayene etmediğimiz için burada bilemeyiz, veterinere sormanız en iyisi.

ezgiisu
ezgiisu

3303

Bize veterinerimiz geçmeyen ishal gibi durumlar görülebilir dedi

beautifulcat
beautifulcat

10837

Anlaşılan kedicik yaş mamalara pek alışmış da kuru mamaya burun kıvırıyor :) Kuru mamaları rondodan geçirip toz haline getirip de yaş mamanın içine katabilirsiniz muhtemelen kuru mama yemeyi unutmuş olabilir ya da kuru mamayı beğenmiyor olabilir yaş mamadan sonra. O yüzden rondodan toz haline getirince mecburen yemiş olacak, yavaş yavaş tadına alışır. Dediğim gibi Mervue markasının Lysine 100 ürünü corona pozitif kediler için çok faydalı bir ilaç. Ya da eczanelerden Solgar'ın Lysine'nini de alabilirsiniz ama o 500 mg olduğu için (kediler günde 250mg'ı aşamıyor) ikiye bölüp verebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 790 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR