Kedilerin Anlaşması

merhaba,
sokakta baktığım bir hayvan vardı. Zor durumdaydı, veterinere götürdük. daha sonra kısırlaştırmamızı söyledi. ameliyattan sonra 10gün bizimle kalacaktı. yaptırdık ameliyatı, bugün sanırım 5.günü. ev arkadaşım çok bağlandı. şimdi bırakmak istemiyor.fakat kedimle anlaşamıyorlar. miayla arasında kapı varken yeni gelen kedi kapıyı tırmalıyor. çıkarıyoruz, tıslıyor. mia çok sakin bir kedi, hatta belki arkadaş olmaya çalışıyor bile diyebiliriz. kapı altından bakıyor sürekli. nasıl alıştırabiliriz, alışmama imkanı var mı? yaramaz da bir kedi.

6 CEVAP

Kedicihanim
Kedicihanim

5334

Kapıları kapatnayın. Mia'dan daha agresif davranışlarda bulunan bir kedim var adı şila. Şila bahçemdeki kedilerden ve köpskten nefret ediyordu kendisi evde yaşıyor ama bahçeye çıktığında hayvanların canını okuyordu. Bahçedeki kedileri eve aldım kokuları karıştı ve şila da daha sakin davranıyor. Kokularını karıştırın işe yarayacaktır. Mesela yeni kedi mia'nın yattığı yerlerde yatsın. Mia da yeni kedinin kaldığı odada kalsın ve koklasın etrafı. Alışacaktır.

ayvzslymn
ayvzslymn

327

Alışmasalar bile birlikte yaşamaya öğreniyorlar

cansucelik07
cansucelik07

2597

Önce bir kedinizi bir kolunuza,diğer kedinizi diğer kolunuza alın.birini sevin o sevdiğiniz elinizle diğer kediyi sevin ki onlarin kokuları birbirine geçsin.surekli takip edin.kavga falan ederlerse çok sakin bir biçimde ayırın.baska bir seye yoneltin,oyun oynatin,ona kavga etmemeyi ogretin,gösterin.zamanla dost olucaklar.

halsey_fan
halsey_fan

621

@cansucelik07


Dediğin gibi koku olayı ile alıştırabilir.Ben 2 kedim birbirlerinin oyuncak,battaniye vs ile alıştırdım.Artık yan yana kafa kafaya her yaramazlığı yapıyorlar.Geçen maltları yırtılmış(kedi pençesi ile)onları beraber yalarken bile gördüm.

bugün biraz tanıştırmayı denedim. mianın tüylerini kokladı, eski yatağında da yatıyor ama gördüğü anda hırlamaya, pençe sallamaya başladı. kapıyı kapattım, bu sefer kapı altından saldırmaya çalıştı

Mia agresif değil, yeni gelen agresif @kedicihanim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 367 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR