Kedi Fip Tedavisi

Kedilerde fip hastalığının yasal olmayan %76 iyileşme veren GS-441524 deneyen var mı?

7 CEVAP

@aslan268 merhaba, fip corona virüsünün mutasona uğramış halidir. Corona virüsü sokaktaki kedilerin %95’inde evdeki kedilerin %60’ında mevcut. Baktırmak için testleri var. Corona virüsü anneden plasenta yoluyla geçebiliyor ya da başka kedilerden dışkı ve salya yoluyla geçebiliyor. Corona virüsü, kedi stres altında kaldığında, aşı yapıldıktan sonra bağışıklığı düştüğünde vs gibi durumlarda mutasyona uğrayabiliyor. Mutasyona uğradığında da fip hastası oluyor kedi. Fip maalesef ölümcül bi hastalık ve yasal olan bi tedavisi yok. Bi veterinere gittiğinizde muhtemelen size fip’in tedavisi yok diyicektir. Hastalığın 2 formu var biri kuru fip diğeri ıslak fip. Islak fip maalesef hastalığın daha ilerlemiş hali. Kedinin karın yada göğüs boşluğuna su birikiyo ve o şekilde uzun süre yaşaması maalesef mümkün değil. Kuru fip’in teşhisi zor ve o da başka hastalıklara yol açıyor, karaciğer yetmezliği gibi, beyine de saldırabiliyor. Kısacası fip lanet illet ölümcül bi hastalık.

aslan268
aslan268

728

bizi bilgilendirir misin fip nedir

Fakat yurtdışında Çinde ve fransada satılan yasal olmayan bi tedavisi var. Çalışmalarda 31 kediden 26sını iyileştirdi. Çok pahalı bi tedavi, 12 hafta sürüyor ve her gece enjekte ediliyor. Enjekte edilen miktar kedinin kg sine göre oluyor. 3 günde kedide iyileşme sağlıyor. Fiyatı maalesef çok uçuk. Benim kedim 3 kilo, yabancı veterinerle hesaplama yaptık. Günde 1.2 ml enjekte edilmesi gerekiyor ve 12 haftada 38.500 tl fiyat oluyor. Tabii sonradan kedi kilo alınca fiyat artıyor.

itzy
itzy

761

Siz sanki kendi sorunuzu cevaplamışsınız .

@itzy ben denemedim, deneyen var mı diye sordum.

tugbaliee
tugbaliee

2284

bu hastalığın belirtileri var mı gözle görülür

@tugbaliee ıslak fipte göğüs veya karında su birikiyo onu farketmemek mümkün değil, kuru fipte kedinin yürümesi değişiyor, iştahsızlık, halsizlik, yüksek ateş vs gibi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1593 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR