Kedi Traşı

Elocann
Elocann

669 Puan

Yaptığımız görevden dolayı Silopi'de ikamet ediyoruz. Yazın burada hissedilen sıcaklık 50° olabiliyor. Şu an bile kedim geceleri cam kenarında uyuyor, gündüz yana yakıla soğuk yerler arıyor ve sürekli mayışık uyuyor. Orta tüylü, scottis fold(iskoç kedisi olduğundan genetik olarak soğuk severlermiş). Erkek, 10 aylık, kısır değil. Sizce tıraş etmeli mi???

7 CEVAP

cansucelik07
cansucelik07

2597

Güvendiğiniz bir veterinere ettirin

Tam1cat
Tam1cat

11984

Benim de iran kedilerim vardı, yazın izmir sıcağında tüylü durmasınlar, sıkılmasınlar diye düşünüp tıraş ettirmiştik ama o dönem veterinerimiz "tıraş etmenin deri ve tüy sağlığına bir faydası olmadığını, aksine tüy dökümünü hızlandırdığını, kedilerin hava durumuna uyum sağladığını, mevsim geçişlerinde ona göre kürk değiştirdiğini" söylemişti. Tıraş olurken yaşadığı strese değmediğini de etkilemişti. Biz yine de yaptırdık tıraş derilerinde tahriş olduğu için. Bana mantıklı gelen tıraşın gerek olmadığı fakat vetmate uygulamasını indirip oradaki veteriner hekime, instagram üzerinden de cevap veren başka veteriner hekimlere de soruyu sorup birden fazla uzman görüşü almanızı öneririm

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Kediler sicak ve soguga gore tuy uzatabilen ya da uzamayi durdurabilen canlilarmis.ben de Turkiyeye tatile gelince tuyleri uzamaya baslayinca veterinere sordum boyle soyledi.biz de malesef Arabistandayiz.
Ve bi arkadasimin kedisi trastan sonra mantar oldu suan tum vucut yara icinde ve asla durduramiyorlar.burda tek sansimiz ev zemininin taş olmasi ve hep tasta yatiyo gunduzleri.klima 7/24 acik.bence tras ettirmeyin,stres vs isin en hafif yani,hastalik kaparsa kotu

bencede tiras ettirmeyin strese giriyorlar ve haftalarca küsen kedi biliyorum

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

biz paşayı düzenli olarak ettiriyoruz bunalıma falan girmiyor hatta rahatlıyor banyoda yatmayı bırakıyor normal bir hayat sürebiliyor.

Elocann
Elocann

669

Tedirgin yaklaştığım tıraş düşüncesini bir kafamdan siliyorum. Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Elocann
Elocann

669

Bizimkide banyoya gitmek istiyor, hiç huyu değildi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 649 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR