Yavru Kedilerin Aşı Öncesi Bağışıklık Sistemi Nasıl Geliştirilebilir?

Rana45
Rana45

975 Puan

2 yavru kedim var. Kedimden yadigar kaldılar. Daha önce yavru köpeğim bağışıklık sistemi düşük olduğu için atılan aşı sonucu öldü. Aynı şey bıdıklarımın başına gelsin istemiyorum. Ne gibi önlemler alabilirim?

9 CEVAP

Tam1cat
Tam1cat

11984

Ben de kızımı kısırlaştıracağım o yüzden bağışıklık sistemi güçlensin diye multivitamin veriyorum. Benimkiler macunlardan, ödül mamalarından çok hoşlanmıyor ama gimcatin somonlu 12 vitaminli multivitamin macununu ciğere karıştırıyorum, yumurta sarısı falan da karışınca anlamadan yiyorlar. Sularını normalde günde bir kere değiştiriyorum ama şu sıralar bazen 2 bazen 3 ü buluyor. Mama kaplarını her mama verişimde yıkıyorum. Bağışıklığını etkileyecek bir şey olmasın diye bu sıralar böyle. Apex markasının suya yada mamaya karıştırılan bir multivitamin damlası vardı, ondan da memnundum.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Annelerine ne oldu:( yadigar kaldi demissiniz merak ettim. Butun aşilar ayni anda olmasin bir sorun cikmaz insallah, gecmis olsun simdiden

Ydigar derken maalesef vefat etti demek istedi bence.ÇOK ÜZÜLDÜM.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Ciğer ya da tavuk haşlayıp veriyorum ama ilk tercihim daha ucuz olduğu için ciğer oluyor. İçine kabak, havuç ve brokoli ekliyorum, hepsini haşlıyorum. Bir de yumurta haşlayıp sadece sarısını ciğere karıştırıyorum. Günde bir öğün iki yemek kaşığı bu mamadan veriyorum kedilerimin her birine, diğer öğünleri kuru mama şeklinde oluyor.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Bir de haftada bir veya iki kere yoğurt veriyorum. Ciğer yoğun a vitamini içerdiği için uzun süreli beslemede problem yaratabiliyor, bir hafta ciğer verdiysem diğer hafta ya sadece kuru mama, yumurta sarısı, yoğurt ya da aynı tarifin tavuklusunu yapıyorum. Bu hafta yağsız kıymalı mama yaptım onu vereceğim. Yoğurdu da 2 yemek kaşığı içine çok az su ekleyerek veriyorum. Kuru mama beslenmesine ek besin ekleyip üstüne hazır yaş mamayı kesince tüy yapıları bile değişti bence. Daha parlak ve yumuşak tüyleri var, daha az döküyorlar.

Rana45
Rana45

975

Peki yavru kedi mi benimki bu hafta 2 aylık olacak

Tam1cat
Tam1cat

11984

Biri 7 diğeri 10 aylık benim çocuklarım. Ama kızıma bu mamalardan 3 aylık falandı o sıralar vermeyr başladım. Apex de öyle. Kiloya göre veriliyor normalde ama ben kızımın kilosuna göre sıkıyordum. Oğlum daha kilolu.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Vitamin verin kedi vitamini pahalı gelirse eczaneden polivit alin az az verirsiniz

Rana45
Rana45

975

Veteriner bağırsak için ilaç verdi ama bu hafta son kullanması dolacak. Evet anneleri öldü malesef 6 yavru idiler ama malesef 1 tane kaldı. Diğeri geçen hafta öldü gayet sağlıklı idi ama birden ateş ve kabız oldu. Malesef son kalan için de çabalıyorum. Çok şükür şimdilik iyi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 541 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR