Kızgınlık

Kedim az önce kızgınlıga girdi, hasta olduğu için birkaç haftadır kuru mama yemiyordu zorla yaş mama yediriyordum şimdi hiç yemiyor kızgınlıktan dolayı, bağışıklığı düşük olduğu için veteriner kısırlaştırmamı önermiyor corona mutasyona uğrama riski var diye. Önerileriniz var mı?

14 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

Viyo Recuperation ürününü kullanabilirsiniz takviye amacıyla. Tam da böyle iştahsız, yeme sorunu olan kediler için kullanılıyor. Hatta ameliyat öncesi bile bu takviyeyi kullananlar var immun sistemi desteklemek için birebir. Aynı zamanda corona pozitif kediler için bağışıklık güçlendirici niteliğinde lysine kullanabilirsiniz, benim kedimde de corona pozitif Mervue markasının Lysine 100 isimli ürününü kullanıyoruz. Haftada 1-2 defa veriyorum.
Tabii veterinerinize danışmadan lütfen bu takviyeleri kullanmaya başlamayın.Belki tedavisiyle örtüşmeyen bir durum vardır, durduk yerde sıkıntı olmasın. Geçmiş olsun.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

@Edi_budu_cheff açıklamada kısırlaştıramam yazıyor zaten.

@Edi_budu_cheff dişi, kısırlaştıramıyorum

ahmetiri
ahmetiri

2727

Merhaba
Benim Kızda yaklasik 2 yasinda scottish fold bizde de corona pozitif oldugundan ameliyat sonrası bagisiklik dusmesi olabilir ve mutasyon olabilir diye kısırlastirma yapamiyoruz.


Benim kedimde kızgınlıkta ama suanlik dis kapi acildiginda kacmaya calisması ve sevmeye yeltensigimizde sirt ustu yatip bacaklarini havaya dikmesi disinda öle gece uyutmama miyavlama gibi belirtileri yok.


Veterinerimiz kısırlastirmada riskli kısırlaştırmayıp ciftlestirmemekte riskli gidebildigimiz yere kadad gidelim artık son noktaya gelirse 2 riskten birini göze alıp ona gore karar veririz diyor sıkıntılı bir donem sıkıntılı bir karar aşaması bizi bekliyor umarim herşey guzel olur.

PsLuna
PsLuna

10636

Kızgınlıktayken yemek yemiycek doğru düzgün uyuyamıycak. 2 ile 19 gün arasında tekrar kızgınlığa girecek. Dolayısıyla daha çok yıpranacak bu şekilde yaş mama bile yemezken bağışıklığı nasıl güçlenecek ben anlamadım doğrusu. Ameliyatı ertelemekle riski azaltmayıp arttırıyor da olabilirisiniz. Bence birden fazla uzman veterinerin görüşünü alın

Kediniz dişi mı erkek mi

Baktım sanırım dişi. Kısırlaştırdınız mı?

@ahmetiri merhaba, maalesef çok zor kararlar, bizde gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi düşünüyoruz. sağlıklı olsunlar da. Bana nedense kısırlaştırma daha riskli geliyor, o sanırım çocuğun karakterine göre değişiyor biraz. Benim kızım ev dışında, veterinerde aşırı strese giriyor, birbirine katıyor malesef. O yüzden hiç düşünmemeye başladım kısırlaştırmayı. Umarım zorlanmayız. Çok geçmiş olsun sizede. Sağlıkla:)

MissClouseau
MissClouseau

1545

Pardon corona ile ne alaka anlamadım? Kedilerin çoğunda corona virüsü var zaten, kısırlaştırılan kedilerde de. Başka bir şey demiş olmasın veteriner siz yanlış hatırlıyor olmayın? Eğer gerçekten corona dediyse bir başka veterinere götürün.


Kediler her kızgınlığa girdiklerinde stres oluyorlar. Ayrıca şu an yaşadığınız gibi yemek yemeyebiliyorlar. Bunlar da gayet bağışıklık sistemini zayıflatan şeyler. Hiç değilse kısırlaştırıldığında iyileşiyor bitiyor. Kısırlaştırmadığınızda devamlı, bazen her ay bu stresi yaşıyor olacak. Sizce hangisi daha kötü?


Siz başka bir veterinere götürün.

@MissClouseau Merhaba, çoğu kedide corona olduğunun farkındayım. Kedimin şuan hasta olmasının sebebi aşıdan sonra iştahsızlık halsizlik ve yüksek ateşin başlaması ardındanda tedavi gördü. Kızgınlıktan dolayı iştahsız değil. Kızgınlık daha dün başladı, kedim nerdeyse 1 aydır iştahsız, tedavi görüyor, yaş mama ile besleniyor, ilaç kullanıyor. Veterinerler de kuru fip’ten şüpheleniyor teşhis konulmadı. 3 veterinerle konuştum bu durumda kedi ameliyat edilmezmiş. Siz kediniz ölme riski varken kısırlaştırma gibi bi ameliyat yaptırır mıydınız?

@PsLuna Kedim 15 aylık, şu zamana kadar 5 kere kızgınlığa girdi 1 buçuk ay arayla. Hepsi 5 gün sürdü. Hiç ağır geçmedi. Bağışıklık güçlendirici tedavi gördü. Şuanda hap ve oralade kullanıyoruz. Şırınga ile besliyorum.

Arthur4
Arthur4

10382

hemen nasıl anladınız kızgınlığa girdiğini ben kızgınlığa giriom bb :s mi dedi belki başka bi derdi vardi benim de ufak bi kedim var da ondan soruyorum nasıl anlaşılıyor kızgınlığa girdiği

@Arthur4 hareketlerinden anlaşılıyor, sürekli mırlıyor poposunu kaldırıyor, sürtünüyor heryere

@beautifulcat Çok teşekkür ederim:) Veterinere danışıp alacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 832 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR