Kedimin Patisinde Yara

Brewsly
Brewsly

2281 Puan

Kedim durduk yere topallamaya ve sürekli sağ arka ayağını yalamaya başladı. Baktığımda patisinin iç kısımlarının yara olduğunu gördüm. Veterinere götürdüm. Crystalin sprey verdi. 1 hafta günde 3 kez sık. İyileşmezse dikiş atalım yırtılma var dedi. Sınav dönemim olduğu için hep onunlayım herhangi bir kaza olmadı durduk yere nasıl böyle bir şey oldu bende anlamadım. Daha önce benzer birşey yaşayan var mı? Yardımcı olur musunuz?


10 CEVAP

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Siz yine goturun.dikis atilmasi gerekiyosa atsin,oncesinde iltihabi temizler ve mutlaka pansuman yapar.belki bu sekilde yalayarak daha da açiyo yarayi ve yedde gezdigi icin enfeksiyon kapiyo.enkotu dikisin ustune bandaj yapar boylece yalamaz da.daha kotu hale gelmeden goturun derim

Brewsly
Brewsly

2281

Merhaba @Maralo buraya uzun zamandır girmediğim için görmedim öncelikle kusura bakmayın. Sonradan gözlemlerime göre bu olay sadece ilkbahar ve yaz aylarında oluyor tavuk yiyince olduğunu emin olmasam da düşünüyorum. O yüzden ben de işi garantiye alıp ilk bahar ve yaz aylarında hem tavuksuz hem hipo alerjenik hem de kısır kediler için olan felicianın mamasını kullanıyorum ayakları artık hiç öyle olmuyor yoksa her havalar ısınmaya başladığında çok kötü oluyordu ilaçlar kremler vs vs sadece yavaşlatıyor ben ilk bunu yaşadığıma müdahale etmemiştim ayağı bazen kanama bile yapıyordu sizin kedinizde belki daha farklıdır mesela bir arkadaş da fazla protein almaktan olduğunu söyledi bana.

Brewsly
Brewsly

2281

Arkadaşlar konu çok eski ben nasıl çözdüğümü açıkladım üstte fakat sitede sorun var sanırım yeni yazdığım yorumu eski yorumların arasına atmış. Fakat bu gerçekten illet bir sorundu o yüzden silmiyorum başına gelen veya gelecek arkadaşlar bakıp yararlansınlar herkese değerli tavsiyeleri için teşekkürler.

Maralo
Maralo

67

Kedinizin patisi nasıl oldu? bizim kedimizin pati arasında da açılma oldu, sağ arka ayağında. Antialerjik ve antibiyotik krem sürüp gazlı bez ile sarıyor. Fakat geçmek bilmiyor. Sizinki geçti mi?

eakrep
eakrep

6

Kedinizin patisini sarmayın,hava alması lazım.batikon ile temizleyip fujidin krem sürebilirsin.1 haftada geçer.
Bunu çoğu veteriner bile bilmez kedinizin patisi proteğin fazlalığından olmuş sanırım.15 gün kadar yaş mama vermeyin.Geçincede haftada 1 kez yaş mama ile ödüllendirin.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Bu kendiliğinden öylesine olacak bişey değil ama ya. Emin misin evde bişeye basmadığına vs ? .


Üstteki arkadaş fucidin demiş etkili bir üründür ama cidden yalamaması lazım kötü olabilir. Gelişme var mı şuan ? tekrar götürsen iyi olur

Brewsly
Brewsly

2281

Pati yastıklarıda şişmiş baya sanırım iltihaplandı :(

Brewsly
Brewsly

2281

Verdiği spreyi günde 3 kez sıkıyorum.bakteri önleyici ve doku birleştirme özelliği varmış. Yarasıda bir tık daha iyi gibi. Hekimin dediği gibi 1 hafta daha sprey uygulayıp. Sonuca göre bakıcam. Baktım iyileşmedi ve topallıyor. Götürücem. Teşekkür ederim cevabınız için

Yukarıda yaranın sarılması gerek denmiş ama sarmayın. Nemli kalması gerekiyor ve anyiseptiği eğer mümkünse günde 6/7 kez sıkın çünkü sürekli yere basıyor, çok kolay enfeksiyon kapar. Yarada şişme, beyaz/sarımsı kötü kokulu bir akıntı görürseniz veterinere uçun. Eğer antiseptik pek içinize sinmiyorsa furacin, fucidin ya da teramaycn benzeri bir antibiyotik krem kullanabilirsiniz. Yalamamasına dikkat edin hatta mümkünse uyurken gizli gizli sürün çünkü basarsa tüm krem ziyan olur. Geçmeyecek bir yara değil sadece dikkat edin yarayı dişlemesin ve enfeksiyon kapmasın. Ben de çok uğraştım bunun gibi bir yarayla, ısıra ısıra iltihaplandı yara neredeyse ampute oluyordu. Çok geçmiş olsun.

Brewsly
Brewsly

2281

@septikbaykus alerjik bir olay kaşıntıdan patileri kızarıp kaşınıyor oda dişleyip bu fotoğraftaki hale getiriyor fakat bu olay çok eksi üstte yazdım gerekli açıklamayı teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3908 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR