Bu Parazit Mi?

dmatias1903
dmatias1903

597 Puan

Arkadaşlar merhaba 14 aylık bir kedim var dişi ve kısır. Mamasını değiştirmem ile birlikte ishal başladı. Bilgisizliğimden kaynaklı olarak mama değişimini aniden yaptım daha sonrasında eski mamasından sipariş verip o mamayla karıştıracaktım ancak maması daha gelmeden kumunda ve kumunun olduğu bölgede resimde gördüğünüz şeyleri gördüm. Hemen veterinere gittim. Fotoğrafı gösterdim. Parazit mi acaba dedim? Çok güven vermemekle birlikte evet cevabını verdi. Ancak kedimde öyle bir hastalık belirtisi pek yoktu. Sadece ishal vardı. Ayrıca parazit uygulaması yaptıralı 3 ay falan olmuştu. Neyse veterinerin yaptığı uygulamalara gelecek olursak. Parazit hapını yutturamadığı için enjeksiyonla iç parazit aşısı yaptı. Sonra açık sarı renkte ve süt renginde iki şurup içirdi. Bir de çiğnenebilir marboflex diye kapsüllerden verdi. Buna ek olarak vet life marka bir mama verdi. Yaptığı uygulamaları sordum ancak bana çok detaylı bilgi vermedi. Yani detaylı bilgi derken bu ne işe yarıyor vs gibi sorduğumda parazit için ishal için vs gibi cevaplar verdi. Şimdi sorum şu olacak. Kedim mama değişiminden dolayı ishal olduysa şimdi veterinerin verdiği mama ishali nasıl kesecek yine mama değişimi olmuş olacak? Yani değiştirdiğim mamaya alışamadan yine tekrar değiştirmiş olduk.


4 CEVAP

Sadece ishal için reçeteli mama veren veterineri ilk defa görüyorum. Fotoğraf belli olmuyor ama büyük ihtimalle parazit. Veteriner parazit için iğne yaptıysa o parazitleri zaten atardı kedi. İshali de ani mama değişiminden olmuştur. Veterinerin vet life mamayı satması gereksiz geldi bana. Sanki kazıklamak için yapılmış bir hareket.

dmatias1903
dmatias1903

597

sindirim sistemini düzenleyen bir mama olabilir mi diye düşünmüştüm açıkcası ama ben de biraz kazıklanmış gibi hissettim de maalesef hem insan hem hayvan sağlığında al diyince alıyoruz. almasam rahat edemezdim.

Reçeteli mamalar genelde uriner sorunlarda, böbrek sorunlarında falan veriliyor yani ciddi sıkıntılarda. İshalinin sebebi de zaten mama değişikliğinden kaynaklı yavaş yavaş geçirseydiniz sıkıntı olmazdı. E parazit için de gerekli uygulamaları yapmış veteriner. Bence gereksiz satmış ama belki de cidden o mamayı kullanmanız gerekiyordu. Bilemiyorum. :/

dmatias1903
dmatias1903

597

Şurupları içiremiyorum gerçekten çok zor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 579 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR