Kedimizi Gezdirmeye Çıkarmalı Mıyız?

Herkese merhaba,
Kedimi dışarı çıkarıp gezdirmek istiyorum ancak kedilerin böyle bir ihtiyacı var mı emin olamıyorum. Hastalık bulaşması vs gibi konularda kafamı karıştırıyor ama aşıları düzenliyse sorun olmaz diye okuyorum. Güvenli bir tasma ile evde test ettikten sonra çıkarsam daha mutlu olur mu biraz yeşile toprağa bassın evde tıkılıp kalmasın istiyorum.

Bilgilendirirseniz çok sevinirim. (fındık 4 aylık olacak)

17 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Bence o topa hiç girmeyin. Evde tıkılıp kalma diye bir şey yok onlar için. Alıştıktan sonra hiç problem etmiyorlar dışarı çıkmamayı. Hatta korkuyorlar dışarı çıkınca. Zaten tasma doğalarına da uygun değil. Kızgınlığa girince sizin istemediğiniz zamanlarda da çıkmak isteyebilir ayrıca. Alıştırıp memnun olanlar da vardır tabi ki ama pişman olma ihtimalinizi daha yüksek görüyorum ben.

limis
limis

10780

Kediniz dışarının yokluğunu hissetmez. Canı sıkılır gibi düşünmeyin. Şimdi çıkarırsanız kızgınlığa girdiğinde isiniz zorlaşır

GammaLamina
GammaLamina

10574

Fındık bunun için biraz küçük bence. Tüm aşılarını oldu mu? Evde mutluysa, alanı varsa, dışarı çıkmak için sizi zorlamıyorsa çıkarmanıza gerek olduğunu sanmıyorum.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Evde mutluysa hic gerek yok, bir kez keşfedince hep isteyecek. Onun dunyasi ev öyle dusunun. Diger yerleri bilmiyor sonucta. Ben cok ugrastim kedimi alistirmak icin arada cikarmak istiyordum. alismadi iyi de alismamis. Disarisi cok tehlikeli ozellikle ev kedileri icin. Cunku disarida dogmadiklari icin alişkin olmuyorlar. Cok panik yapiyorlar. O panikle kacan cok kedi duyduk.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Ben birkaç kere tasmayla çıkardım dışarı. Özellikle veterinere giderken tasma ile kucağıma alıyorum öyle götürüyorum. Yere bıraktığım ilk gün iki kedim de çok korktu yanımdan ayrılmadı parkta öylece oturduk. Ertesi gün kızım yine korkuyordu ama oğlum yanımda yürümeyi öğrendi. Ben durdukça durdu yürüdükçe yürüdü. O bir hafta devamlı çıkardık. Kızım alışmadı oğlum tasma ile yürüme konusunda bayağı ilerledi. Tıpkı köpek gezdirir gibi gezdirebiliyordum.
Sokakta özellikle kedi köpek olmayan bölgeyi tercih ettim. Eve gelince de pire kene var mı diye bi daha bi daha kontrol ettim. Hiçbir problem yaşamadık ama sonra bu duruma alışmalarını istemediğim için çıkarmadım. Sadece veterinere giderken kutuya değil kucağıma alıyorum. Tasmayı bileğime doluyorum. Yere bırakmıyorum, zaten onlarda inmek istemiyor.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Kızgınlığa girmeden kısırlaştırma olayına ben katılmıyorum. Vücudun cinsel hormonlara da ihtiyacı var ve kısırlaştırınca bu hormon salınımı duruyor. Özellikle erkek kedilerde 1 yaşına kadar beklenmeli böbrek ve idrar yolları sağlığı için

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kesinlikle yapmayın ben yaptım pişman oldum tasma başta sağlam fakat sonra dikiş ipleri koptu kedi koşturmak iştiyo tasma engel oluyor kedilerde malum absürt yerlere girmeyi severler iple çok zor oluyor ve sonra kedim kaçtı Allah tan öbür gün siteye gelmiş ama eve almak zor oldu korkuyordu ve eldiven giymese babamın elini parçalıcaktı eve gelince sakinleşti güvende hissetti (mart ayında oldu bu olay) merhaba yani kısaca istersen yap ama pişman olursun

Gamzessven
Gamzessven

21488

Çoğu veteriner kısırlaştırıyor 6 aydan sonra ama benim veterinerim gibi bazı veterinerler de çok sağlıklı olsa da 11-12 aydan önce kısırlaştırmıyor. Veterinere sormanın dışında bir araştırma yapmalısınız

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kocaman biseye cim ekebilirsiniz hem icinde gezinsin hem yesin. Cicekleri seviyor kediler

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bizimki erken kızana geldiğinden ilk seferi bitince acele etmedi daha marta kadar zamanı var diye 2 gün önce kısırlaştırdım 8 aylık

PsLuna
PsLuna

10636

Ben dışarıyı 1 kere denedim inanılmaz stres oldu çok korktu. Balkondan da korkuyordu ama alıştı şimdi çok seviyor püfür püfür esiyor ne de olsa mutluluktan dönüp duruyor. Sende balkonu deneyebilirsin. Gerçi gecenin bi yarısı balkona çıkmak için ağladığında iyi mi yaptım kötü mü yaptım emin olamıyorum oynamak yerine hep balkonda olmak istiyor orda karınca öldürüyor çatlak :)

Cevaplar için teşekkür ederim aşıları oldu bir tek kuduz olmadı, bir de lösemiyi araştırarak ve buraya sorarak yaptırmadım.
Birde kısırlaştırmayı kızgınlığa girmeden yapılmalı diye okumuştum. Yoksa kalıcı hastalık hasarı bırakabilirmiş. Yanlış mı biliyorum.
tüm evi kullanıyor oyun için kolidorumuzda 7 metre eve göre baya büyük top atarak koşturuyorum sevinsin diye ama bazen saksıların toprağına dokununca sanki mutlu oluyor gibi geliyor annemin evindede çiçeklerin üzerine atlıyor sanki içinde istek varmış gibi düşündüm.
ama kaçması vs bu tarz bi risk alamk istemşyorum

Teşekkür ederim

Teşekkür ederim. Ama şu kısırlaştırma durumu kafamı karıştırdı. en iyisi vet danışayım bizim ki kız buarada

BalliBadem
BalliBadem

121963

Eğer kendiniz dişiyse her an kızana girmesi olası benimki 4 aylıkken girdi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1002 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR