Kedi Dışkısı Enfeksiyon Vs. Diyorlar Evde Nasıl Beslenecek Peki?

oguzhan817
oguzhan817

3864 Puan

yavru bir kedim var çok fazla hopluyor zıplıyor odama alacağım balkona kapı taktıracağım tuvaletini yapması için ama ya içerde yaparsa ya da tam temizlemezse popusunu toksoplazmosiz gibi bir enfeksiyon riski oluyormuş bunun için ne yapıyorsunuz? ve tüyleri sağlık açısından sorun olur mu? Evde bilmiyorum nasıl olacak korkmaya başladım yahu :)

14 CEVAP

Shokimurti
Shokimurti

1908

Kuma alışırsa içeride yapmaz kakasını. Biz kedimizin poposunu kendimiz temizliyoruz kakasını yaptıktan sonra, tuvalet kağıdını ıslatıp siliyoruz poposunu. Kalan ıslaklığı da kendisi yalayıp temizliyor. Kediler dogal olarak kendileri temizliyor tuvalet sonrası popolarını tabii ama biz kakasını yalayıp temizlemesin diye yapıyoruz, kendi tercihimiz.
Ayrıca parazit aşılarını yaptırırsanız iyi olur güvenle yaşarsınız kedinizle.

Shokimurti
Shokimurti

1908

Ben çocukken evimizde kedi beslemiştik annem hiç aşı falan yaptırmamıştı elimi çok ısırıp tırmaladı çok şükür bişey olmadı. Lisedeyken de bahçede çok kedi besledik onlar ev ortamındaki kediler gibi değiller bahçede her türlü paraziti kapabilirler ama yine kenidi çok tırmalattıgım halde yine bişey olmadı şükür. Bana birşey olmasa da bu olmayacagı anlamına da gelmiyor tabii her zaman risk var. Fazla endişelenmeden zamanı gelince aşısını da yaptırınca rahat edersiniz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kucuk yavru sizinle yatsin bence.. hoplayip ziplamalari normal alisirsiniz zamanla. toksoplazma bulassa da herkezde hastaliga sebep olmuyor, cok var bu konuda kaynak arastirabilirsiniz, kulaktan dolma seylere inanmayin.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Keşke her şeye bu kadar dikkat etsek ya. Başka yerlerden bulaşma ihtimali daha yüksek olan bu hastalığın suçlusu da kediler oldu :) dışarda yediğimiz şeylerden bulaşma ihtimali daha fazla bu hastalığın. Ayrıca 5 gün oldu alın artık kediyi balkondan. Bahsettiğiniz yumurta gibi olan şeyler ölüdür bence kaç gün olmuş. Ya da pire yumurtası dışında bir şey olabilir mi?
Kediler kapalı kapıları hiç sevmez o yüzden odaya almama taraftarı değilim hareketli olsun ne olacak ki. Düşürüp kırabileceği değerli şeylerinizi kaldırın yeterli. Bir süre sonra kedi de siz de alışıyorsunuz zaten ve biribirinizi umursamıyorsunuz. İlk zamanlar bıyıklarıyla yüzümü gıdıklayıp uyandıran kedim şimdi sessizce ayak ucumda duruyor. Açın her yeri kendi haline bırakın içinizi de ferah tutun

Kedinizin dışkısıyla fazlaca haşır neşir olmazsanız, kastettiğim şey ağza bulaşması gibi, %99 toksoplazma olmazsınız. ama çok sorun ederseniz, bağışıklığınız var mı diye toksoplazma testi yaptırabilirsiniz.

Shokimurti
Shokimurti

1908

Bizim kedimiz de yavruyken çok oynar zıplardı o yüzden ayrı odada bıraktık biz. Yoksa yatırmıyor oynamak için. Şimdi 10 aylık ve halen de ayrı odada yatıyor.

bailangıçta ayrı bir yerde yatırabilirsiniz, sizin insiyatifiniz. biz aynı yatakta yatıyoruz

oguzhan817
oguzhan817

3864

şuan balkonda yatıyor dış paraziti yapılmıştı piresi vardı 5 gün oldu ki hala tüylerin içinde siyah siyah küçük noktalar var yumurtalar sanırım 600gr daha küçük diyer iç parazit yapmadı 2 gün sonra yapacak ondan sonra bir yıkar içeri alırım sanırım tabii önce balkon kapısına kedi kapısı yapmam lazım bir de iç paraziti olmadı bizi ısırsa tırmalasa bir sorun olur mu?

Zaten kedinizin aşıları tamsa direkt dışkı yeseniz bile bir şey olmaz. :)

SistraMila
SistraMila

879

Toksoplazma aslında ev kedisinden ziyade iyi yıkanmamış yeşillikten vs. bulaşma ihtimali daha fazla olan bir hastalık. Tabii ki bu ev kediiandwn bulaşma ihtimali sıfır demek değil, ama sanıldığı gibi büyüüük bir tehlike değil. Aşısı da olunca tam olur. Yavrunuz iç parazit aşısı olana kadar bazı önlemler alabilirsiniz. Dışarıda kullandığınız giysiler ve ayakkabılar ile fazla temas ettirmeyin. Evin içinde ayakkabı ile temas eden yerler varsa ya kedi oralarda gezemesin ya da orayı günlük temizleyin. Dışarıdan gelince elinizi yıkayıp sevin yavruyu. Dışkısını temizlerken kürek kullanın çok temas etmeyin, sonra küreği de bir güzel yıkayın.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Merak etmeyin aşısı olan kedi ne kist ne o ilk defa duyduğum tosposla mı ne hiç bişey bulaştırma bu kadar korkmayın birde bebekse yıkamayın çok pis değilse beyaz sirkeli suyla silin kurulayın tarayın mis gibi oluyorlar bizimkine her hafta yaparım mesela

oguzhan817
oguzhan817

3864

peki gece odada kendi halinde mi bırakıyorsunuz yavru kediyi yoksa kapatıyormusunuz etrafını? 2 aylık civarı hopluyor zıplıyor çok

BalliBadem
BalliBadem

121963

İlla yıkarsanız kafasına su tutmayın elinizi ıslatıp silin kulağına aslaa su kaçmamalı vede burnuna

ballokumu
ballokumu

9431

Ben alerjimden dolayı aynı odada yatmıyorum fakat olmasa kesinlikle kapım açık olurdu. Tedavi olup alıcam oğlumu yanıma :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 708 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR