Mantar

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658 Puan

Yavru kedimin kulağında mantar tarzı birşey vardı. Okulum olduğu için tatile girince veterinere götürecektik. Fakat bundan brkaç gün sonra suratımda ve vücudumda yara tarzı şeyler çıkmaya başladı ve hergün çoğaldı. Bugün hastaneye gittik ve doktor hanım kediden bana mantar geçtiğini söyledi. Annem de endişeli. Ben veterinere yine de götürelim dedim, birşey değişmez sonuçta sokakta olduğu için yine mantar olur dedi. (Kedi sokak kedisi.) Veterinere götürsem nasıl bir işlem uygulayacak? Annemi ikna edip tatilde tüm aşılarını yaptırmak istiyorum. (2-3 aylık.)

7 CEVAP

GammaLamina
GammaLamina

10574

Yazdıklarınızı anlayamadım. Kedim var demişsiniz ama aynı zamanda kedi sokakta. O bir sokak kedisi, ben aşılarını yaptırıp bölgesine geri bırakacağım diyorsanız yaptırın, sorun ne anlayamadım? Eve alacağım ama mantarlı diyorsanız veteriner hekim tedavisini yapar, aşılarını da yapar. Mantar korkulacak bir şey değil. İnsandan insana, kediden insana, insandan kediye, köpeğe geçer. Tedavisi de basit. Geciktirirseniz kronikleşir ve kediye zarar verir.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Sürekli bir tedavi altında oluyor belli bir süre. Bu süreç derinin ne kadar hasar aldığına, mantarın yayılma oranının ne kadar olduğuna bağlı olarak değişebilir. Veteriner hekiminizi arayarak bilgi alabilirsiniz. Ortalama bir tedavi süreci ve neler yapmanız gerektiğini söyleyecektir.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Ecosin diye bi ilac var.instagram sayfalarindan bakabilirsiniz.hatta ecosin.efer diye aratin instagramda.orda beyfendinin nosu da var ararsaniz size bolgenizde hangi veterinerde stok oldugunu soyluyor.resimleri inceleyin sayfada,mantarli kedilerde cok etkili gibi gozukuyor .umarim iyilesir

Gamzessven
Gamzessven

21488

Tedavi ettirin tabiki hayvan öyle yaşayamaz yıllarca. Tedavisi bittikten sonra yeniden bi mantar kapmadığı sürece tekrarlamaz ailenize bunu da söyleyin

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Sokakta bulduğumuz yavru kedi. Sahiplendirmeye çalıştık fakat sahiplenmek isteyen olmadı. Bizde bahçede ona büyük bir alan yaptık, etrafını telle örttük. Sabahları salıyoruz geceleri orada kalıyor. Mamasını suyunu kumunu hergün yeniliyoruz. Eve alma şansımız yok. Büyük kediler zarar vermesin diye gece oraya kapatıyoruz zaten uyuyor. Sabah geri salıyoruz bahçeye. Her neyse sorum mantar tedavisini nasıl uyguladıkları. Veteriner tek seferde bitiriyor mu yoksa biz ilaç felan mı sürüyoruz. Bunu öğrenmek istiyorum. Evet veterinere götürdükten sonra yerine salacağız.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Tamam teşekkürler:)

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Veterinere bu hafta içerisinde götüreceğiz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 495 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR