Kedi Ve Kene

Leyl003
Leyl003

2763 Puan

Kedimde annem yaklaşık 3 gün önce kulağında kene görmüş.. bir tane büyük ve 4 tane yavru sanırım.. cımbızla hepsini alıp kolanya ile temizlemişler.. ama kulağı hala şişmiş.. bu durumla hiç karşılaşan var mı.. dış parazitini yeni olmuştu.. parazit ilacı kenelerden uzak tutmuyor mu acaba.. (vet ile tel de konuştum.. keneyi çıkardıysanız bi sorun olmaz dedi..)

8 CEVAP

Kenelerin hepsini tamamen çıkarttığınıza emin misiniz? Kafaları içerde kaldıysa sıkıntı olur. Bizde de kene vardı kulakta iki tane ben çıkarmayı beceremem diye hiç ellemedim (ama parazit damlasını geciktirmiştim ondan oldu sanırım) hemen parazit damlası yaptım kendileri düştü.

Dışarı çıkıyor muydu kediniz? Biz kırsal bir kesimde yaşıyoruz her yer böcek kaynıyor bize de kene yapışacak diye korkuyoruz. Yani sokakta parazit aşısı olmasına rağmen pirelenmesi, kene yapışması gibi olaylar olabilir.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Kolonya mikrobu almaz aksine sabitler.sistiyse muhtemel bir iltihap durumu olabilir,hekime danismakta fayda var

Yrnkrblt20
Yrnkrblt20

2512

Bugün bende bizim kedide gördüm bi panikle kendim çektim kafası kaldı sanırım bizde daha yeni yaptırmıştık inşallah birşey olmaz ya

Leyl003
Leyl003

2763

Hepsini çıkarmışlar her yerini kontrol de etmişler.. benim şaşırdığım parazit damlası yapılalı 10 gun oldu.. nasıl kene yapışıyor anlamadım.. inş bi daha olmaz..

Leyl003
Leyl003

2763

Hem evde hem dışarıda yaşıyor.. apt nın bahçesi var orda takılmayı çok seviyor.. inş taşınıp düzenli bi hayatim olunca yanima alacağım..

Leyl003
Leyl003

2763

Aynen gidince vet. e goturcem .. ama şişlik geçmiş çok şükür.. benim minik tam bi avcı otların içine dalıp hiç-bir canlıya rahatlık vermiyor:)) ordan yakalamıştır keneler onu..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 480 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR