Kedimi 8 Saat Bir Yolculuk Nasıl Yaptırabilirim?

Chia
Chia

788 Puan

Biz bir seyehate gideceğiz bunun için kedimide götürebilir miyim ve eğer götüreceksem nasıl götürmeliyim bunun için önerileeinizi yazarsanız çok sevinirim.

13 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Eğer 1-2 günlüğüne gidecekseniz 8 saat hiç yormayın kediyi bence kendi durabilir evde. Daha uzun süre kalacaksanız da yine emanet edebileceğiniz birine bıraksanız daha iyi olur. Bu sıcakta sekiz saat çok fazla özellikle özel aracınız yoksa

Gimcat anti-stress paste kullanmanızı öneririm çok sakinleştiriyor hayvanları. Ama onu beş gün önceden kullanmaya başlamak lazım seyahate çıkmamıza kaç gün var? Ayrıca uzun süre kalmayacaksanız gittiğiniz yerde kedinizi götürmenizi önermem çünkü kediler köpekler gibi değil ortam değişikliğinden hiç hoşlanmazlar.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Benim kedilerim seyahat etmekten hoşlanıyorlar. Tabii aynı kafeste olmak için diretiyorlar da :) Hatta 4 saatlik bir yolculuk yapacağız yakında. Aracın serin olmasına dikkat edin, yolculuktan 4 saat kadar önce mama vermeyi kesin, ama suyunu kesmeyin. Yolculuk sırasında da su verebilirsiniz saat başı. Mama verecekseniz illa, az verin ki midesi bulanmasın. Kediler genelde yolculuk sırasında dışkı ya da idrar yapmazlar, ama kafesin içine bez ya da kağıt havlu koyun yine de. Aracı siz kullanmayacaksaniz sakinleştirmek için kafesini pencereye yaslayabilirsiniz, elinizi kafesin içine sokup sevebilirsin, şarkı söyleyip onunla konuşabilirsiniz. Zaten ilk bir saat miyavladiktan sonra yorulup uyuyacaktir. Şimdiden iyi yolculuklar size. Yanınızda her ihtimale karşı torba, mendil bulundurmayı unutmayın.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Ucakla gidilecekse kafesin tabanina hasta pedi serin(kalabalik strese sokup altina kacirmasina sebep olabilir) tercihiniz ustten pencereli tasima cantalari olsun boylece elinizi icine sokup kedinize dokunabiliyorsunuz ve bu cidden onlari rahatlatiyor.evden cikis-ucak ve diger eve gidis 9saat surdu yemek vermedim arada parmagimi suya daldirip agzina surdum icmedi ztn.normalde kutusunda cildirir ama gik cikmadi.ustune bir ortu ortmeniz iyi olur cunki bazen ucak klimalari carpabiliyor.arabayla gidecegimizde yere mama ve su bagajada kumunu koyuyoruz,ic taraftan bagajin ustundeki zimbirtiyi kaldiriyoruz boylece rahatca bagaja gecebiliyor.arabada vibrasyondan rahatsiz olduklari icin biz hasir sepet icine minder seklinde cozduk yatti uyudu,sepet&minder titresimi kesiyor.gece diger arac lambalari cok huzursuz ettigi icin genelde gunduz seyahat etmeye ozen gosteriyoruz.antistress malt bizde ise hic yaramadi.umarim bilgiler isinize yarar

otobüs mü kişisel araç mı?

dlwlrma
dlwlrma

8952

Kaç gün kalacaksınız gideceğiniz yerde?

Eğer kısa süreliğine gidiyorsanız götürmeyin, bakacak kimse yok ise petsurfer isimli bir site var benim de hem bakıcı hem pet emanet eden olarak kullandığım bir site. Kedinizle ilgilenecek birini oradan bulabilirsiniz.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Hem otobüs hem uçak kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki sahibine ayrı yavruya ayrı eziyet gibi geliyor bana. Tahminimce otobüs seyahati bu.
Öncelikle seyahat firmasını çok iyi seçin ve bir de en boş sefere denk getirmeye çalışın. Otobüste ne kadar az insan olursa yukarı alma şansınız o derece artıyor. Muavine ücret teklif ettin mümkünse 100 liradan başlatın. Parayı duyunca alanlara çok denk geldim. Tabi koltuğumu en arkadan almış ve en boş seferi seçmiştim. Onun dışında her molada, mola dışında yol üzerinden yolcu alırken bile bebek bagajdaysa her durduğu an aşağı inip kontrol edin. Yaz sıcağı ve görevlilerin umrunda olmuyor. Tekmelediklerine, üstüne bavul ve çuval yığdıklarına şahit olup sinir krizi geçirmiştim. Siz çekingen davranırsanız o yolculuk o kadar kötü olur. Olabildiğince arsız ve yeri geldiğinde çirkef olun.
Yaz sıcağında götürmek asla tavsiye ettiğim bişey değil. Aşağısı havalandırılmıyor. Molalarda çıkarıp kaçmayacağından eminseniz kucağınıza alın. Su verin.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Bir de mümkünse gece yolculuğunu tercih edin. Geceleri hava daha serin. Eğer gece aktif bir kediniz varsa gündüz uyumasına izin vermezseniz gece uyuyacaktır.

Chia
Chia

788

Kişisel araçla gideceğiz 2 ay kalacağız

Tam1cat
Tam1cat

11984

Ay o zaman düşünmenize bile gerek yok. Arabada rahatça gidersiniz. Eğer ben kontrol altından tutabilirim diyosanız kucağınıza alın ara sıra. Benimkiler yolculukta çok korktukları için kucağımdan ayrılmıyorlar mesela. Ama özel araç sıkıntı olmaz hiç bence

basakinanc
basakinanc

1869

Özel araçla hiç sorun yaşamazsınız bence. Ben haftasonu 2 gün annemlere gittiğimde bile bazen götürüyorum arabayla nasılsa diye. Kedim zaten arabada olmayı seviyor, hiç korkmuyor yaramazlık yapmıyor. Kumu arka koltuğun ayak altına koyuyorum, arabada da kullanıyor kumu ayrıca. Araba sarsmadan kullanıldığı sürece sorun olacağını sanmam. Ben kafesten çıkarıyorum çünkü çok miyavlıyor. Ben kullanırken kedim de koltuğumun altında ya da kucağımda uyuyor zaten. Benim yolum kısa olduğu için ve arabada kediyle yalnız olduğumuz için hiç mama - su vermiyorum ama sizin imkanınız varsa verirsiniz yine.

Fablemoon
Fablemoon

5495

Kendi arabanızla 2 ay bence götürebilirsiniz bende bu haftasonu uçak ile seyahat edeceğim.Tek sorunu galiba otobüs şirketleri çıkarıyor.Otobüsle gitmek sıkıntı.Başkasına emanet etmek bence en son düşünülmesi gereken bir şey zaten pet otellerinde kafes tarzı şeylere koyuyorlar arada çıkartıyorlar vs. hiç tercih etmeyeceğim bir yöntem.Kime emanet ederseniz de edin aklınız onda kalacağı için en mantıklısı alınabiliyorsa yanına alınabilmesi bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 853 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR