Kedim Kaç Sene Yaşar

Kedim kaç sene yaşar

4 CEVAP

GammaLamina
GammaLamina

10574

Kedilerin ortalama ömrü 14-15 sene gibi bir şey olması lazım. Elbette daha uzun yaşayan kediler olduğu gibi daha kısa zaman diliminde yaşayanlar da olur. Sağlık sorunu yoksa, güzel beslerseniz, düzenli kontrollerini de ihmal etmezseniz uzun süre size eşlik edecek bir arkadaşınız olur :)

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kısırlaştırma galiba 3 4 sene uzatıyormuş ömrünü iyi bakarsanız her konuda 20 ye kadar yolu var

dlwlrma
dlwlrma

8952

Kediler binlerce yıldır insaoğluna dostluk yapan canlılardan biri. Ancak kedi dostlarımız maalesef tüm ömrümüz boyunca bizimle birlikte yaşayamıyor. Bu yazımızda, “Kediler Kaç Yıl Yaşar?“ sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Tabi ki bu sorunun net bir cevabı yok. Kedilerin yaşı, yaşam süresi yaşadığı yer, yaşam koşulları, ırkı gibi birçok unsura bağlıdır.


E*Ev kedileri, sokak kedilerinden 3 kat fazla yaşıyor**
Kedi dostlarımız ortalama 12-18 yıl arasında yaşarlar. Ancak sokakta yaşayan dostlarımız bu kadar şanşlı olamayabiliyor. Çoğu henüz yaşını bile görmeden can verebiliyor. Sokak hayvanlarının yaşam süresi evde bakılan bir hayvanın üçte biri kadar desek abartmış olmayız. Sokaktaki kedilerin yaşam süresi araba çarpması, insanlar tarafından şiddete uğrama, salgın hastalık, açlık, susuzluk, diğer kedilerle kavga etmek gibi olumsuz koşullar nedeniyle maalesef çok kısa.


En uzun süre yaşayan kedi
Şu ana kadar en uzun süre yaşayan kedi, 2005 yılında 38 yaşındayken ölen kedi Creme Puff olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıla kadar dünyanın yaşayan en yaşlı kedisi olarak kabul edilen Nutmeg 32 yaşında hayatını kaybetmişti.


Kedilerin ömrünü uzatmak için ne yapmalıyız?
Kedi dostlarımız ilgi ve bakımla çok daha uzun süreler bizimle birlikte yaşabilir. Peki kedi dostlarımızın uzun ve sağlıklı bir hayat geçirmesi için neler yapabiliriz?


Kediniz tanıyın. Kedinizi tanımak onun sağlık durumu hakkında size oldukça fazla fikir verir. Ondaki küçük değişiklikleri fark ederek olası bir sağlık sorununu erkenden önleyebilirsiniz
Veteriner kontrollerini aksatmayın. Kedinizin yaşamı boyunca olması gereken aşılarını ve rutin kontrollerini aksatmamanız çok önemli.
Beslenmesine özen gösterin. Kedi dostumuzun beslenmesini mutlaka yaş vb. koşullara göre dengeleyin.
Kilosunu kontol altında tutun. Kedilerin sağlıklı bir yaşamı için ideal kiloda olması çok önemlidir. Aşırı zayıflık ya da fazla kilo kedinizin sağlığını olumsuz etkiler.
Egzersiz yaptırın. Köpek dostlarımız kadar olmasa da kedi dostlarımızın da egzersize ihtiyacı vardır. Sevdiği oyunlarla oynatarak onlara küçük egzersizler yaptırabilirsiniz.
Sevin, çok sevin. Kedinizin sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için en gerekli şeylerin başında sevgi gelir. Kedinize çok sevildiği ve mutlu olduğu bir ortam sağlarsanız, kedinizin sağlıklı yaşamına sağlam bir temel atmış olursunuz.


KAYNAK:
https://www.ajanimo.com/kediler-kac-yil-yasar/

Doğal ve sağlıklı yiyeceklerle, stressiz bir hayatla arkadaşların da dediği gibi 20’ye kadar yolu var. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 660 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR