Kedim Sürekli Kusuyor

abdullahd
abdullahd

1224 Puan

Herkese merhaba arkadaşlar. Kedim sabah uyandığından beri kusmaya çalışıyor. Öksürüyor öksürüyor ve kusuyor. İlk başta yediği her şeyi kustu, şimdi mide öz sıvısını kusuyor. Gece uyurken vantilatör açıktı o da tam önünde uyumuştu, ondan mı oldu anlamadım. Sizce sebebi ne olabilir?

8 CEVAP

GammaLamina
GammaLamina

10574

Vantilatörden rahatsız olsa kaçar gider, sorunun o olduğunu sanmıyorum. Acilen veterinerinize gidin. Bir şey ısırıp zehirlenmiş, enfeksiyon kapmış vs. olabilir. Ateşi de yüksekse acele edin.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Dediğiniz durumda kusmak yerine çekingen ya da agresif davranırdı. Yanlış yediği şeyi birden kusabileceği gibi saatler sonra da kusabilir. Kusma normal bir şey değil. İç parazit, yabancı madde yemesi, mide sorunları olabilir. Kedim de bir hafta önce uyurken birden kalkıp mamasını çıkardı ve yeniden uyudu, sabah ateşi vardı. Beş günlük antibiyotik tedavisinden sonra kendine geldi. Aşıları tam, yanlış bir şey yememesine rağmen insanlar gibi bir şey kapıp hasta olabilirler. Mesela şimdi kaldığımız yerde belediye havaya sinekler ölsün diye ilaç sıkıyor, bu sinekler eve giriyor. Kediler ona dokunup patisini yalıyor ve zehirleniyorlar. Ev bitkisini yemese bile ısırıp reaksiyon gösterebilir. Aynı insan bebekler gibiler. Ne kadar dikkat etsek de oluyor böyle şeyler :(

abdullahd
abdullahd

1224

Evet o kadar haklısınız ki. Şimdi uyuyorduk birlikte uyandık. Gır gır gırlıyor. Bir kere daha kusarsa götürmeyi düşünüyorum.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Mama degisikligi falan yaptiniz mi

abdullahd
abdullahd

1224

Hayır yapmadık. Mamayı çıkardıktan sonra da kusmaya devam etti. 3 kere kustu, sonra birlikte uyuduk. Uyandığımızda yaş mama yedirdim, bir daha da kusmadı. Yiyeli 3 saat falan oldu

abdullahd
abdullahd

1224

Yuvasındaydı hissetmemiş olabilir diye düşündüm. Uyandığında başladı. Veteriner de aynını söyledi bir şey yemiş olabilir dedi ama hiç zannetmiyorum. Öyle olsa neden uyanınca başlasın ko bu harekete? Şimdi yattı uyuyor, eğer devam ederse hiç vakit kaybetmeden götüreceğim. O zamana kadar beklemek zorundayım çünkü veterinere gitmek oğlum için çok stresli bir yolculuk oluyor.

abdullahd
abdullahd

1224

Hala takipliyorum, yaş mama yiyeli daha kusmadı. Saatler oldu, umuyorum kusmaz daha.

abdullahd
abdullahd

1224

Flood gibi olacak ama hala kusmadı. Sanırım endişe etmeme artık gerek kalmadı. İnsan sebebini çözemediği durumlarda oldukça endişeye kapılabiliyor, hele ki bu kendi yavrusu olursa... Herkese çok teşekkürler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 355 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR