Terasta Besleyebilir Miyim ?

arkadaşlar herkese merhaba,uzun zamandır bir evlat sahiplenmek istiyorum ve bunun için yaklaşık 2 aydır araştırma yapıyorum. nasıl bakılır,nasıl eğitim verilir,sorumlulukları nelerdir vs. bunların hepsi benim için tamam, tüm sorumluluklarını üstlenebilirim fakat sorunum şu ; ailem ev içinde istemiyor,sadece terasta bakmama izin veriyorlar.terasımız standart teraslara göre daha geniş ve içinde kapısı olan kulübemsi bir alan var.ben bu kapalı alana güzel bir yalıtım sistemi yaparak kışın üşümesini,yazın sıcaklamasını engelliyeceğim ama malesef çevremdeki insanlar:vazgeç bu sevdadan köpek sadece bahçeli evde olur terasta canı sıkılır,sürekli ağlar, komşulardan şikayet gelir, ailenle papaz olursun tarzı yorumlar geliyor.ama ben forumlarda dolaştığımda terası bırakın, dar balkonlarda bile çok iyi sistem döşeyip köpek bakan insanlar gördüm ve söyledikleri şeyler genel olarak;sabah akşam dışarı çıkardığım zaman enerjisini atmış oluyor ve zaten terasta/balkonda zamanını yatarak dinlenerek geçiriyor,barınaktaki yaşam şartları çok kötü,zincire bağlı yaşıyorlar diyolar. yani benim size sorum şu her gün sabah 2 saat,akşam 2 saat olmak üzere (iş olmayan tatil günlerinde bu süreleri fazla fazla uzatabilirim) dışarı çıkarsam tüm üzerime düşen sorumluluklarımı yerine getirsem yine de sırf terasta besliyorum diye hayvana eziyet etmiş olur muyum.ve ek olarak karşı dairemizde bir ailenin köpeği var ve onlar da terasta besliyor fakat hiç dışarı çıkardıklarını görmedim,doğru dürüst ilgilendiklerini de görmedim,karanlıkta bırakıyorlar hayvancağızı ve bu şartlara rağmen bile tüm gün ağlayıp havladığını duymadım.sadece ara sıra sokaktan köpek geçerse havlıyor.okuyan,vakit ayıran herkese teşekkür ederim cevaplarını heyecanla bekliyorum,sağlıcakla kalın

16 CEVAP

Ne olursa olsun direkt köpek sahiplenmeden önce geçici yuvalık yap. Geçici yuva zor durumda olan bir hayvana birkaç gün/hafta/ay bakmak demektir. Böylece köpek bakmaya hazır olup olmadığını anlarsın.

@Kedizeytinvepeynir
güzel bir tavsiye aklımda olucak,teşekkürler :)

aslında sorun kafalarındaki kalıplar.çevrelerinde köpek besleyen insanlar sevgi ile değil zevk olsun diye beslemiş.bunun sonucunda hepsi dışarı atmış hayvanları.bu olaylarda bizimkilerin kafasına köpek asla evde beslenmez ne olursa olsun sonunda hayvan atılır diye kazınmış kafalarına.ve beni dinlemiyorlar mesela eğitimini verirsen tuvaletini hep aynı yere yapar,sürekli boş yere ağlamaz havlamaz,hatta sen gir demeden ev kapısını açıp serbest bıraksan eve girmez tarzından akıllı ve eğitilebilir canlılar olduklarını kanıtlarla anlatmaya çalışıyorum.bakalım, bazılarınızın dediği gibi tam olarak onay almadan sahiplenmek istemem bu sefer ne kadar eğitsen de insanlar gibi köpekler de hata yapabilir ve sonucunda ailem tarafından bak biz haklı çıktık, hadi aldığın yere götür muamelesi yapılmasını istemem

dlwlrma
dlwlrma

8952

Öncelikle soruyu okudum da 100 yıl falan sürdü (jsgherkgberkgbwgb)


Terasınız boyutları ne kadar?
Köpeğin cinsi ne?


Ben elbette ki bahçede beslemeyi tercih ederim.Fakat terasınız öküz kadarsa ve günde 4 kere falan gezdirirse barınaktan elbette iyi olur.Şunu da eklemek isterim.Bence biraz daha büyüyüp kendi evin olunca al.Bahçe onun için terastan daha iyi olur.Ayrıca köpek basmak çok zordur.Masrafları falan.Hele de aileni zor ikna ettiysen küçücük bir fırsatta onu sokağa atmak isteyecekler.Köğeğiniz için birçok şeyinizen vazgeçeceksiniz.


Kısacası bira daha büyü vr köprğini kendi bahçeli evine al.Araştırman aşı,mama bilgin tam olabilir ama yaş açısından erken gibi gözükyor.

@dlwlrma
öncelikle cevabın için teşekkür ederim
en olarak 8m dikine 4 m şeklinde hesapladım
golden almak istiyorum hem sakin hem uysal oldukları için


yaşım 20 bu arada :d evet dediğin doğru olabilir,kendi evime çıksam ilk yapıcağım şey zaten bir köpek sahiplenmek ama şu an baktığımda bunun için daha çok zaman geçmesi gerekiyor.masraf olarak maddi durumum iyi,kazancım bakımına fazlasıyla yeter.tekrardan teşekkürler yorumun için :))

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

terasta havlarsa eğer sıkıntı olabilir,yatabileceği,yağmurdan korunabileceği bir yuva yapın ona üşümemesine dikkat edin,beslenebilir.

@Ayse_naz_G


teşekkür ederim,havlamaması veya ağlamaması için verilen tavsiyeleri takip etmeyi düşünüyorum.yuvasını çok iyi düzenleyeceğim,benden daha rahat uyur geceleri emin olun :)

evlat dedimiz canlara evi çok görmek ailem istemiyor sahiplenmek istiyorum demek bir canın daha yavrulukta alınıp yetişkin olununca dışarı atılacağının işaretleri bariz şekilde. size tavsiyem ailenizle oturup bilinçli bir şekilde konuşun eğer istenmiyorsa belki yeterli değilsinizdir hayvan sahiplenmek konusunda. onların alanı sadece balkonlar olmamalı.

atlaması riskine karşı ne yapacaksınız? Goldenlar çok hareketlidir, düşebilir.

@kirpiklihunicik


balkonun yüksekliği uygun ama ben her ihtimale karşı çit örmeyi planlıyorum :)

@kirpiklihunicik


teras olucaktı,balkon yazmışım yanlışıkla :)

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

:):):)

guineapigela
guineapigela

119533

terasta kopek beslenmez bnxe hele hele bi golden beslemek DUSUNEMIYORUM BILE

dlwlrma
dlwlrma

8952

8M uzunmuş bayağı.Eğer konforlu monforlu olursa bakarsın belki.Bu arada yaş için pardon. Fkat kendi evin lunca beslemen daha doğru olur

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Barinaktan alacaksaniz besleyin, ama golden demissiniz barinaklarda oluyor gerci onlar da

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1219 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR