Bu Kedi Çok Canımı Sıkıyor

oguzhan817
oguzhan817

3864 Puan

750 gr oldu yavru kedim fakat elime ayağıma çok saldırıyor yıkamam lazım nasıl yıkayacağım bilmiyorum resmen ısırıyor tırmalıyor yahu ne sevdiriyor ne bir şey yaptırıyor gerçekten bıktırdı artık, yanlış bir şey mi yaptım da bu kadar saldırgan oldu bilmiyorum

8 CEVAP

smgbkrccc
smgbkrccc

12964

Kediler zaten yıkanmaz, yıkanırken tabii ki saldırırlar, en yumuşak huylu kedi bile saldırır. Yavru olduğu için şu an en afacan olduğu zamanlarda. Elinize saldırdığı zaman başka şeylere çekin dikkatini, oyuncak alın ya da bir kağıdı top haline getirip atın onunla saatlerce oynar. Bir süre sonra bu davranışların azaldığını görürsünüz. Kedi sizin canınızın yandığını bilmiyor oyun oynuyor sadece, saldırma gibi bir amacı yok yani, sizin yönlendirmeniz gerekiyor.

dlwlrma
dlwlrma

8952

Daha yavru o.Bu çok normal bir şey :) İnsanlarda çocuklar bebekler nasıl cadıysa yavru kedilerde öyle oluyor.Büyüdükçe azalır merak etmeyin.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Çok kirli değilse ve veteriner hekiminiz de önermediyse yıkanmasına gerek olduğunu sanmıyorum. Bu tür oyuncu yavrular için günde iki saat kadar oyuncaklarla oyun oynamanızı öneririm. Belli ki elinizle oynamaya çok alışmış ve hareket eden her şeye oyun misali yaklaşıyor. Ufak ufak ona "hayır" kelimesini öğretin canınızı yaktığında. Dikkatini oyuncaklara vermesini sağlayın. Uyurken ayaklarınıza saldırıyorsa ona yapacak pek bir şey yok, benimkiler de öyle. Canları sıkılıyor hemen pati atıp dişlemeye kalkıyorlar. Uyanıp kızgın kızgın baktığımda diğer odaya kaçıp oyun oynuyorlar. Sizin tepkilerinizi öğrenmesini sağlayın. Çok diretirse alın kucağınıza kızgın bir ses tonuyla diğer odaya götürün. Kendisi gelene kadar sevmeyin. Suistimal etmeye kalkarsa ya da çok iyi bildiği şeyi inadına yapıyorsa anne kediler gibi burnuna hafifçe vurun. Bu sırada elbette ciddi bir tonda hayır deyin.

Sselin1
Sselin1

122024

Saldirgan degil oyun oynuyor bir sekilde enerjisini atmasi lazim. gün icinde iple, kedi oltasiyla ,topla vs oynatarak onu yorabilirsiniz:) bu sekilde hem sizinle zaman gecirmis olur hem enerjisini atar. Sizin elinizi falan isirirsa ona hayir diye kizip hemen isirmasi icin pelus oyuncak corap vs verebilirsiniz. Kedi bu tabi isiracak dogalarinda var sizin yapmaniz gereken elinizi isirmamasi gerektigini göstermeniz.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Beyaz sirkeli su yada papatya çayıyla silebilirsin

PiremsesKutsi
PiremsesKutsi

2122

Enerjisini oyun veya oyuncaklara yönlendirmeye çalışın. İpli sallanan oyuncaklar, top, hacıyatmaz vs. gibi oyuncaklar çok yardımcı olabilir.

Toriri
Toriri

9222

kedinizi yıkayamıyorsanız sirkeli su ile hergün silin bu onu temiz tutacaktır, ayrıca yavru kedilerin dişleri çok kaşınır bu yüzden ısırıyordur büyük ihtimalle, kediler büyüdükçe sakinleşiyorlar sabırlı olmalısınız.

oguzhan817
oguzhan817

3864

yıkamadım daha onunla alakası yok normal de de böyle saldırgan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 495 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR