Kedimi Yıkamak İstiyorum Çok Bunalıyor Nasıl Yıkayabilirim?

hanife38
hanife38

269 Puan

Suya girip çıkıyor ferahlamak istiyor sanırım.

10 CEVAP

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Belki sayfadakiler beni linç edecek ama ben kedimi yikiyorum zaten. Yaklaşık 2 ayda bir yıkıyorum. Çünkü bazen kakasina basıyor yada tozlu yerlerde geziyor ve yanima geldiğinde toz kokuyor ve benim toza alerjim var. Deli gibi hapşırıyorum. Bu durumlarda mecburen yıkıyorum. Önemli olan şeyler sunlar:



  1. Kedinize uygun şampuan seçmelisiniz. Yani kedi şampuanı olmalı onların tüy ve deri sağlığı açısından bu çok önemli. Ben dalin bebe şampuanı kullaniyorum. Memnunum kepeklenme tüy dökme gibi birşey gözlemlemedim. Ama siz sadece serinlesin istiyorsanız kullanmayadabilirsiniz.

  2. Suyun sıcaklığı soğuk olmamalı sıcak kesinlikle olmamalı ılık olmalı ama biraz soğuğa yakın ılık.
    3)Kesinlikle kulaklarina su kacirmamaniz gerekiyor. Kulağına su kaçarsa hasta olur. Hatta birisi ölebilir demişti ne kadar doğru bilmiyorum. Ama kesinlikle kulaklarına su kaçırmayın tehlikeli.

  3. Banyodan çıkınca yaz yada kış olmasi farketmez önce kedinizi havluyla iyice kurulamalisiniz. Üşümemeli ılık bir yerde kedinizi havluya sarin ve ona sarılın sizin ısınızla üşümez böylece. Hasta olma ihtimalini sıfıra indirmek istiyorsanız da sac kurutma makinasıyla uzaktan kurutun. Saç kurutma makinanız çok sesiyse hiç o topa girmeyin. Cok korkuyorlar. Ama sesi yumusaksa uzaktan kurutmayi deneyin. Yoksada iyice suyu havluya geçene kadar bekleyin daha sonra ılık bir yere bırakın o kendi kendini yalayarak kurutmaya başlar zaten. Serinlesin falan istiyorsanız balkon gibi rüzgar alan biryerde olmasin evin içinde olsun. Çünkü tüyleri çok sık olduğu icin dipleri geç kuruyor. Birde rüzgar yerse hasta olur. Böyle birşey yapacaksanız banyoda olsun.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Özellikle nemli bir bölgede oturuyorsanız derdinizi anlıyorum. Gerçekten çok bunalıyorlar. Yıkamak buna çözüm olmuyor. Zaten yıkarken kendi vücut sıcaklığına yakın bir suda yıkamanız gerekiyor. Evde beton zemin varsa kendi kendine ferahlar. Yoksa yattığı yerlere boz dolu poşetler, soğuk şişeler koyabilirsiniz.

Tarağı ıslatıp ıslak tarakla tarayabilirsiniz, suyuna buz küpleri atabilirsiniz, mamasını buzdolabına koyup soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yıkamanızdan daha iyi olacaktır bunlar.

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Kediler bunalmaz ki. Bizim gibi serinlik ister sadece. Yazın serin yerlerde uyur. Bu bunaldığı anlamına gelmez. Yıkarsanız da bir sey değişmez hatta kötü etkilersiniz. Vücut dengesini bozarsınız. Size bir süre küser. Belki klima vantilator falan varsa onları kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Yıkamak bir çözüm değil yani. Ama çamur, yağ falan bulaşır, bir şey döker üzerine, o zaman mecbur yıkarsınız.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Kediler kendilerini dilleriyle serinletirler.bu gerek dil disarda soluma,gerek kendini yalama seklinde olur.ancak bizim buralarda havalar 50 derecenin ustune cikinca hayvan lavaboda yatmaya ve biz elimizi yikarken suyun altina girmeye basladi.gecen gun actik suyu girdi altinda yatti valla yapacak bisey yok.iyice havluyla kuruttuk sonra da tuy dipleri kuruyana kdr fon makinasiyla kuruttuk.

Rana45
Rana45

975

Benim kedimde öyle yapıyordu. Köpeğim de. Veteriner spreyle (küçük) su sıkıp silebilirsiniz dedi. Ya da nemli bez ile. Ama köpeğim sudan korkar. Çeşme açılsa kaçar. Ama su kabına dalıyor. Onuda çok sıcakta vücutlarını daha hızlo soğutmak içinmiş. Yıkamakta sorun yok bence. Uykun şampuan almalısınız ama.

kediler bunalmaz terlemez tabiki bazı kediler suyla oynamayı sever. lütfen yıkamayın bırakın oynasın temiz bir su doldurun bir kaba oynasın. yıkamanız traş ettirmeniz kediyi asla ferahlatmaz. özellikle böyle bir şey yüzünden asla traş ettirmeyin. kedilerin tüyleri yazın serin kısın sıcak tutmaya yarar ve psikolojik olarak travmaya neden olur traş ettirmek.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Yada tüylerini kirptirabilirsiniz veterinerler yapıyor. Belki o zaman bunalmaz

Tam1cat
Tam1cat

11984

Keşke dalin kullanmasanız

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

E suyla oynuyorsa koyun bir legen su oynasin, ne ugrasacaksiniz yikamayla. Suya alisikmis zaten siz yikayinca korkar kendi oynasin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 619 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.149 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR