Görüşlerinizi Bekliyorum, Kedi Köpek Forumu - Discourse

baranos
baranos

806 Puan

Merhabalar arkadaşlar, Öncelikle petlebi sosyal'in varlığından mutlu olduğumu, komplike olmayan ve hızlı sistem sayesinde birbirimizle fikir alışverişinde bulunabildiğimizi ve bu imkandan dolayı Petlebi kurucularına teşekkür etmek istediğimi belirtmek isterim. Çocukluğumdan beri bir çok web projesinde yer aldım, bir çok tartışma forumu kurdum, bir çoğunda moderatörlük yaptım ve web girişimlerinde deneyim kazandım, şu anda da Bahçeşehir Üniversitesi'nde Yeni Medya okuyorum, aynı zamanda BBC Türkçe servisinde freelance olarak çalışmaktayım. Yeni bir yavru kedi sahibiyim, uzun süre Haytap gönüllüsü olarak da çalıştım, özellikle bir ülkede hayvan bakımı kalitesi ve bilinçlendirilmesi için en önemli mecranın tabiki dijitalin etkisiyle internet ortamı olduğunu düşünüyorum. Kedi sahiplendiğimde bu konuda kimlerle tartışsam, soru sorsam ve bu mecralar nereler diye bir araştırma yaptım, bulabildiğim yerler Petarkadaş ( 10 Gün kimseden yanıt alamadığım bir konu açtım) Petlebi Sosyal ve bir kaç yer daha oldu. Tamam forum kültürünün ilerlemediğinin farkındayım, sosyal medya yapıyı tamamen değiştirmiş olabilir, ancak yine de kaliteli tartışmanın forum olmasa da belki biliyorsunuzdur Discourse yapısıyla ( bilmeyenler [buraya](https://try.discourse.org/) tıklayıp Discourse'u keşfedebilir) sağlanabileceğini düşünüyorum, yurtdışı özellikle ingilizce kaynak araştırdığımda, hayvanlarının durumu, beslenmesi, bakımı vb. konularda kaliteli discourse siteleri ve forumları olduğunu keşfettim. Neden Türkçe'de böyle bir kaynak oluşturmayalım diyorum, bu sisteme bizler üye olup burada yaptığımız gibi tartışma açabilir ve tartışabiliriz bunun yanında veteriner hekimlerimiz için de aynı şekilde böyle bir ortam yaratılabilsin, fikir alışverişinde bulunulabilsin isterim. Ben bu sistemi kurmaya hazırım, sizlerin görüşü çok değerli, sizce böyle bir foruma ihtiyaç var mı? Olsa kullanır mıydınız? Bu sistem sadece kedi-köpek üzerine mi olsun isterdiniz? Görüşleriniz için teşekkürler.

6 CEVAP

Musege
Musege

2124

Herhangi bir forumdan farklı olacağını sanmıyorum. Uğraştığınıza değmeyecektir büyük ihtimalle. Şurda 2-3 sayfa dolaşsanız zaten soruların soruların %90'ı aynı ama millet üşenmeden yine konu açıyor 2 saniye bakmak yerine. Sıfırdan kurup bir de bunun isim yapması belli sayıda kullanıcı çekip aktif olması gerekecek o da ne kadar tutar bilemicem.


Klasik forum formatından çıkıp discord serveri kurmak daha basit bir çözüm gibi geliyor bana. Sonuç yine aynı şeylerin binlerce kez sorulması olacak ama canlı olarak hızlı cevap verilebilecektir. Anlayan varsa bot kurar en azından şu mama ve kum sorularına otomatik cevap verilir.

critork
critork

5

Çok güzel bir fikir, kaliteli bir platform olursa bence herkes çok mutlu olur başka düşünceniz var mı sadece bir discourse veya forum tipi mi olacak?

baranos
baranos

806

Yorumlarınız için teşekkürler. Discourse kuracağım, Türkiye’de pek bulunmayan güzel bir sistem.
Takipte kalın, sevgiler...

baranos
baranos

806

Çok teşekkürler, @critork marifet sadece bir tartışma platformu açmakta değil, bir kulüp ortaya çıkarmak istiyorum. Kullanıcıların pet e-ticaret siteleri ve veterinerlerden özel hediye ve fiyat tarifesi alabileceği, kaliteli işbirlikleriye güzel bir topluluk olabilir diyorum.

dlwlrma
dlwlrma

8952

Bence güzel olur deneyebilirsin.Bendd kullanıcam eğer olursa.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Oluşturduğumuz siteyi kimse fark etmedi bile. Prim yaparak kendimizi fark ettirdik. Siz de aynı şeyi yaşarsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Fakat eğer siteniz hakkında reklam çıkarırsanız felan fark edilirsiniz. Bu arada bizim sitemiz: https://patilidostlardernegi.tr.gg/
(Çok çakma, biliyorum:P)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1790 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR