Yavru Kedilerimin Oyunu

GammaLamina
GammaLamina

10574 Puan

Merhabalar!


Umarım sizler ve yavrularınız iyidir. İki kardeş erkek kedilerim üçüncü aylarını bitirdiler bir süre önce. İyi anlaşıyorlar, günde iki saat kadar ben de onlara oyun oynatıyorum. Fakat bu aralar oyun oynarken sert ısırmaları daha da arttı. Biri miyavlayıp uzaklaşınca devamını getirmiyorlar çok fazla. Tıslama ya da daha büyük bir agresif davranışa henüz rastlamadım. Sırt, çene altı ve yanak taraflarına abanıyorlar birbirlerine karşı, ama beni hiç ısırmıyorlar. Sizce hangi sesleri çıkardıklarında ayırmalıyım? Bunun devamında daha da agresif davranırlar mı birbirlerine? Teşekkür ederim.

8 CEVAP

tugbaliee
tugbaliee

2284

benimkisi bana saldırıyor herkes yavru ne olucak diyoda morarıyo artık

Shokimurti
Shokimurti

1908

Bence kendi hallerine bırakın bir şey olmaz. Bazen oyun oynarken ayarı tutturamıyorlar herşeylerine müdahele etmemek lazım bu kadar kontrolcü olmak iyi olmasa gerek. Yine de siz daha iyi bilirsiniz.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Berlin ve benimkiler neredeyse aynı yaştalar. 'Hayır, elimi ısırma, yala' diyerek ve kendi elimi yalıyormuş gibi yaparak öğrettim ısırmamayı. Onlar oyun oynarken pat diye elimi ikisinin arasına sokuyorum dişlerini değdirip hemen yalamaya başlıyorlar. Isırma işleminin çoğunu oyuncaklara yapıyorlar artık. Kendi aralarında ısırma sorununun da agresifleşmemesini umuyorum. Birlikte uyuyup yalandıklarına göre boşuna endişeleniyorum sanırım.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Bana öyle bir saldırıyor ki:P Yerim yerim ısırdıklarından dolayı delik deşik, minik keskin tırnaklarından çizik çizik, ayaklarıyla koluma vurmasından dolayı kolum mosmor oluyor.

4 aylık kediler diş çıkarmaya başlayacaktır, bundan dolayı biraz agresifleşmeleri normal :) Ellerinizle oynatmayın, sopalarla toplarla falan oynatmaya çalışın da elinizi bir oyuncak olarak görmesinler.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Arada ellerimle oynatıyorum açıkçası. Beni hiçbir şekilde ısırmaları için gerekeni öğrettim. Ne kadar hırslı olsalar da tırnaklarını çıkarmadan elimi yakalayıp yalıyorlar. Sadece kendi aralarında daha sert ısırmaları arttı, onu da hem dişlerine hem de ikisinin de erkek olmasına bağlıyorum. Teşekkür ederim yine de :)

GammaLamina
GammaLamina

10574

Kesinlikle öyle. Uzaktan izlemekle yetiniyorum sadece. Oyun oynadıkları için kızdığımı düşünsünler istemiyorum. Bu ısırıklar derilerine zarar vermediği için içim şimdilik rahat. Umarım ileride daha da abartmazlar.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Şom ağzımı açtım yine. Bıldırcın Kahve'yi nasıl korkutmuşsa duyduğum sesle hemen bulunduklari odaya koştum. Kahve kuyruğunu kabartmış duruyordu öyle. Neyse olur bu tür ufak agresiflikler...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 416 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR