Kediler İçin Vitamin

tuqiatemea
tuqiatemea

1852 Puan

Arkadaşlar kedim için vitamin almak istiyorum. Ne önerirsiniz? Kedimin cinsi British Shorthair yavru

12 CEVAP

Tam1cat
Tam1cat

11984

Ben gimcat multivitamin macun veriyorum. Onun dışında bio pet active markasının ağız bakım suyuyla, dermacat tabletlerini aldım gelmesini bekliyorum. Birkaç blog yazısında kullanışlı olduğunu, işe yaradığını yazmışlardı.
Günlük bir öğünlerini evde kendim hazırlıyorum. Et ve azıcık sebze, yumurta sarısı, yoğurt kullanarak. Asıl takviye bana kalırsa hazır yaş mama yerine evde yapılan mama.

baranos
baranos

806

Neden ek vitamin ihtiyacı hissettiniz?

Tam1cat
Tam1cat

11984

Ben de sizinle aynı sebepten ek vitamin kullanıyorum. Doğal beslenmeleri zaten kuru mama değil, en kaliteli mama bile bebeklerimizin yemesi gerektiği kalitede olmadığını düşünüyorum ama başka seçeneğim yok, veriyorum.
Tarife gelirsek ben 2 kedi annesiyim, haftalık hazırlıyorum.
500 gram et (ciğer yürek/tavuk/dana/kıyma), 1 orta boy kabak, 1 havuç, 5-6 baş brokoli. Eti ve kabağı küp küp kesiyorum, kabak olabildiğince minik. Havucu rendeliyorum. Brokoliyi küçük küçük kesiyorum, zaten kestiğiniz an küçük küçük polen gibi dökülüyorlar. Bunları karıştırıp buzdolabı poşetine 2 yemek kaşığı halinde koyuyorum. Yaklaşık 40 gram oluyor diye okumuştum. Günlük porsiyon halinde çıkarıp haşlıyorum hepsini. Yumurta haşlayıp sarısını da haşlanmış et karışımına katıyorum. Onların soğumasını beklerken eti haşladığım sudan 1 yemek kaşığı alıp 1-1 buçuk yemek kaşığı yoğurda katıp yoğurdu sulandırıyorum. Yumurtayı ekleyip yoğurdu eklemeden önce hepsini karıştırıp çatalla eziyorum ama bazıları blendırdan geçiriyor ben tercih etmiyorum. Tane tane kalıyorlar. Siz istediğiniz gibi yapın. Yoğurdu ekleyip, karıştırıp verebilirsiniz en son.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Günde bir öğün bu şekilde veriyorum, kuru mamayı öğünlere bölüyorum ben. Daha önce her birine 40 gram mama verirken son zamanlarda ikisine toplam 40 gram vermeye başladım, nedeni tamamen maddiyat :)
Daha önce bu mamadan verip kuru mamayı hazneli mama kabıyla hep ortada bırakıyordum ama kısırlaşma gibi nedenlerden öğünlere bölmeye başladım. Kızım 3 kilo, günlük 50-55 gram yemesi gerekiyor. 20 gram mamadan alıyorsan kalan hakkını 2 ya da 3 öğüne bölüyorum ben. Oğlum 70-75 gram yemesi gerekiyor, 4 buçuk kilonun üstünde. Onun içinde aynısı geçerli. Sizin kediniz yavruysa ve 2 kilo altındaysa kuru mamayı kısıtlamayın.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Genelde bu mama 1 hafta 10 gün arası gidiyor bize. Şimdi öğünü düşürünce süre uzadı tabi :)
Ama 1. Hafta ciğer yiyorlarsa 2. Hafta tavuk, 3. Hafta kıyma ile yapıyorum aynı tarifi. Bir hafta boşluk bıraktığım oluyor devamlı yaş mama istemesinler, kuru mamadan vazgeçmesinler ve fazla a vitamini falan almasınlar, vücut dinlensin diye. İnsanlardaki detoks gibi düşünün.
Devamlı aynı eti kullanmak sağlıklı bir durum değil. Mesela ciğer-yürek karışımı kansızlığa iyi geliyor fakat aşırı tüketilmesi aşırı a vitamini almaya sebep oluyor. A vitaminin fazlası da zarar veriyor. Bu yüzden en sağlıklısı mamayı düzenli değiştirmek ve her etten farklı oranda besin değeri alması oluyor benim araştırmalarıma göre.

dlwlrma
dlwlrma

8952

Teşekkürler :)

dlwlrma
dlwlrma

8952

pardon birşey değil yazacaktım :))))

tuqiatemea
tuqiatemea

1852

O kadar teşekkür ederim ki çok sağolun vaktinizi ayırdığınız için. ❤ Minnettarım.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Rica ederiiiim

tuqiatemea
tuqiatemea

1852

Öncelikle sağlıklı yaşam için ve sürekli kuru mama vermeyeyim diye vitamin takviyesi yapmak istiyorum. Evde yapılabilen yaş mama tarifiniz varsa alırım kıvamı nasıl oluyor? Ölçüsü ne kadar nasıl olmalı? Hep internetten okuyorum fakat çok hassas mideye sahip oldukları için cesaret edemiyorum kendim yapmaya. Ama beni cesaretlendirdiniz. Teşekkür ederim

tuqiatemea
tuqiatemea

1852

Çok teşekkür ederim dlwlrma.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2498 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR