Fikirlerinize İhtiyacım Var!

Öncelikle, biz kırsal bir alanda yaşıyoruz ve büyük bahçeli bir evimiz var. Bu yüzden kedilerimin dışarı çıkmasına izin veriyorum. Kedilerimden biri (Peynir) bahçenin dışına hiç çıkmaz ancak öbür kedim (Zeytin) taa merkeze iner komşularla takılır. Zeytin yaklaşık 2 haftadır yoktu, merak ettim ve aramaya çıktım. Bir komşumuz var, engelli bir çocuğu var ve çocuk haliyle çok yalnız, diğer çocuklar onunla hep alay ediyor. Çocuk kedi köpeklerden korkuyor. Nasıl olduysa Zeytin ile arkadaş olmuşlar. Zeytin onların kedisi olmuş yani. Bu durumdan hem çocuk hem Zeytin hem de çocuğun ailesi memnun. Gittim gördüm Zeytin orda çok mutlu nedense çocukla aralarında bir bağ kurulmuş. Onları ayırmaya gönlüm elvermedi. Diyeceksiniz ki onlar başka kedi alsın. Çocuk kedilerden korkuyor ama Zeytin’i çok seviyor. Ne yapacağımı bilemedim. Zeytin’i alıp getirsem üzülecek çocuktan ayrıldığı için, çocuğun da tek arkadaşı Zeytin. Kendi duygularım için onları ayırmalı mıyım? Siz olsanız ne yapardınız?

10 CEVAP

limis
limis

10780

Bence görüşmelerine izin verin ama bırakmayın tamamen. Ben bırakamazdım şahsen. Iyi bakarlar mi emin olamazsınız ki.

Fsena
Fsena

5379

Hergün düzenli mamasını yemegini götürmeye çalışın
Evet bencede tamamen bırakmayın
Ama devamlı görmeye gidin
Geri eve getirseniz kediniz tekrardan çocugun yanına gidebilir bence
Fakat dedigim gibi mamasını götürün yemegini götürün
Nasıl baktıklarını bilemeye bilirsiniz
Temkinli olmakta fayda var

Her gün Peynir ile beraber ziyarete gidiyoruz, mamasını oyuncaklarını götürdüm. Kendi çocuğunu vermek tabiki çok zor bir durum(ki bu olay tamamen vermek gibi değil) ama Zeytin’in de orda kalmak istediğini biliyorum çünkü daha önce onu etrafta bulup defalarca eve getirsem de geri gidiyordu. Ben dolaşmaya gidiyor sanıyordum demek ki durum farklıymış. Ayrıca kapım ona her zaman açık istediği zaman çıkıp gelebilir tekrardan. Her gün kontrol edebileceğim bir uzaklıkta olması iyi oldu üşenmeden her gün gider bakarım ben. Ayrıca bu olay Zeytin’i tamamen vermek gibi olmadı, Zeytin artık iki evi olan bir kedi ;). Peynir tek başına ne yapacak derseniz Peynir son zamanlarda kardeşine karşı çok kıskanç davranışlar sergiliyordu, kısırlaştıktan sonra bir türlü düzelememişti. Zeytin’i istemiyordu anlayacağınız. Bu şekilde bir süre devam ettirelim bu olayı, ben her gün gidip kontrol edip Zeytin’in keyfinin yerinde olduğuna bakıyım, eğer ki bir aksilik olursa Zeytin’i hemen eve getiririm. Zeytin’i eve getirmek ve çocuğun bizim eve gelmesini istemek de olmazdı çünkü çocuk engelli, onu her gün birinin getirip götürmesi lazım ve bakıcısı da bir kedi için getirip götürmez.

Emir-Badem
Emir-Badem

2212

Bu nasıl bir şey ya benim başima gelsin istemezdim cok arada kaldim bence yeni bir kedi sahiplenin birazda zeytine benzesin mamasi suyu oyu buyu aileye biraz yardim edin o konularda bence cocukta sahiplendiginiz kediyi istiyecektir.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Gerçekten garip. Kısmen diğer arkadaşlara katılıyorum. Güvenemezdim, ayrılmak da istemezdim. Öte yandan engelli bir çocuk, bağ kurmuş ne bileyim. Biraz sizin de sıkıntıya düştüğünüz bir dönemmiş anladığım kadarıyla. Peynir ve Zeytin anlaşamıyormuş derken bir kapı açılmış gibi görünüyor size de. Kontrol etmeniz, tam olarak ayrı olmamanız güzel. Ordan sıkılırsa ve memnun olmazsa evin yolunu biliyor gelir zaten. Ama çok üzücü yine de

Arkadaşlar öncelikle saygı çerçevesi içinde cevap yazmalısınız. Çocuk engelli, başka kedilerle anlaşamıyor, Zeytin çok sakin bir kedi olduğu için Zeytinden korkmuyor. Ayrıca çocuğun ailesi de çok iyi insanlar. O konuda sıkıntı yok. Ben de ayrılmak istemiyorum elbette her gün gidip de göreceğim. Zeytin de arada eve gelecektir yani öyle umuyorum. Bugün eve getirdim Zeytin’i sürekli kapının önüne gidip miyavladı, gitmek istiyordu yani. Sonra Peynirle kavga ettiler sürekli. İkisi de kısırlaştırıldıktan sonra bir türlü anlaşamadılar eskisi gibi olamadılar. Şimdi şöyle düşünün, eve geri getirsem Peynirle kavga etmemeleri için ayrı odalarda tutmam gerekicek. Bu şekilde hem Peynirin hem de Zeytinin psikolojisi bozulacak. Sanırım Zeytinin komşumuzda kalması daha iyi olacak, bencil bir şekilde düşünmezsem. Tek tesellim her gün gidip görecek olmam. Cevaplarınız için teşekkürler.

bappatan
bappatan

11044

Herkes kediler aman hisseder kediler her şeyi anlar demeyi biliyor sonra da burda bilinmezliğe bırakma bilmem ne. Öncelikle arkadaşım herkes şehir hayatına göre yorum yapmış. Kasabalar köyler kötü insanlarla kaynamaz tek tük çıkar yani. Engelli bir çocuğu mutlu etmek bir sokak kedisi sahiplenmek hepsi sevap değil mi? Zaten kontrol ediyormuşsun bence bırak kedi hisseder kedi çıkıp geziyor zaten istemediği yerde 1 dakika bile durmaz. Muhteşem bir şeye vesile olmuşsun bence kendinle ve kedinle gurur duymalısın. Bir de tavsiye vereyim bu gibi sitelerde fikir paylaşma çünkü burada çoğu insan bencil çoğu insan anlayışsız ve saygısız. Bunu yorumlar çoğalınca anlayacaksındır. Sağlıcakla :)

Tam1cat
Tam1cat

11984

Ben paylaşamazdım sanırım ya, gelsin benim evimde görsün derdim. Bir kediye alıştıysa başka bir yavruya da alışır derdim. Bencillik mi bilmiyorum ama bu durumu - onaylayan olur olmaz bilemem- kendi çocuğunu sırf bir başkası çok sevdi, kendi çocuğu yok vb sebeplerle başkasına vermek, başkasıyla paylaşmak gibi görüyorum. Öte yandan bir çocuk mutluysa bu da çok güzel bir şey ama ne bileyim Zeytin'e alışan başka bir kediye de alışamaz mı?

bu saçmalık resmen tabiki de istemem insan çocuğunu başkasına verir mi iyi bakar mi aşılarını yaptirir mi evde kotu muamele gorur mu 2 gun sonra cocuk sıkılıp disari atar mi zeyti oyuncak mi sanki veriyorsun. kedi istiyorsa cocuk oyuncak bir kedi alsın ailesi.

dlwlrma
dlwlrma

8952

Ben de ayrılmazdım.Sonuçta kaç yıl emek verdin kim bilir ve birdfen bilmediğin biryere bırakıyorsun.Çocuk içinde;
KEDİYİ ARADA YANINA GÖTÜR YANİ.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 462 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR