Anestezili Kedi Traşı Bilgi Yardım

onurhhn
onurhhn

4050 Puan

Merhabalar, kedimin tüyleri uzun olduğundan ve bazı bölgeleri düğümlendiğinden traş ettirmeye karar verdim. Hem havalar sıcak olduğu için biraz rahatlayacağını da düşünüyorum.Daha önce evcil hayvanını traş ettiren arkadaşlar yada bilgisi olanlar yazabilirler mi?


Uyuşturmadan traşı çoğu veteriner yapmıyor. Uyuşturmak doğru mu sonrasında iştahsızlık, kusma, halsizlik, ishal gibi şeyler yaşanabilir mi? Başka fikri olan varsa da paylaşırsa sevinirim.

9 CEVAP

senakharman
senakharman

835

Merhaba. Veterinerler medikal bir sorun olmadığı sürece tıraş etmeyi önermiyorlar. Çünkü kedilerin tüyleri onların çevreyi algılamasını, ısı dengesini sağlamalarını kolaylaştırıyor. Bu nedenle tıraş ettiğinizde sıcak ve soğuk havalara adaptasyon yetenekleri azalır. Aynı zamanda psikolojik olarak da tıraştan sonra kendilerini iyi hissetmiyorlar. Deri hastalığı gibi tıraşlanma mecburiyeti oluşturan bir durumunuz yoksa bence tıraşlamayın. Benim kedim de uzun tüylü. Ara ara topaklanabiliyor. Düzenli her gün taramanızı ve tarayarak açamadığınız topakları ise makasla keserek almanızı tavsiye ederim. Kediniz kendini çok daha iyi hissedecektir bence :) böylelikle gereksiz anestezi almamış olur ne de olsa anestezi ağır bir ilaç ve kediyi birkaç gün sersemletir. Aynı zamanda anesteziyi vücudundan atana kadar kusma da gözlemleyebilirsiniz.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Anestezi ağır bir olay. Ameliyatlarda bile korkuyoruz bişey olur mu diye. Tıraş gibi mutlak gerekli olmayan bir olay için boşuna anesteziye maruz bırakmayın kedinizi. Onlar yazın da kışın da seviyor tüylerini. Düğümleri ben de makasla halledebileceğinizi düşünüyorum

Tıraş etmek yerine her gün düzenli tararsan düğümlenmez.Ayrıca kediler mevsime göre tüy şeylerini hallediyor.İnce falan oluyor yazları.

Fsena
Fsena

5379

Ben tüylerinden bıkıp yaptırmıştım
Anestezi almadan bikaç saat önce aç kalması yemek yememesi gerekiyor
Uyandıgında tuvaletini tutamıyor
Sendeleyerek yürüyüp yere düşüyor
Kusma halsizlik oluyor
Ertesi güne kendine gelmiş oluyor
Fakat cok zorunda değilseniz yaptırmanızı asla önermiyorum
Dügüm olan yerleri makasla keserseniz daha iyi olur
Kedilerin tüyleri hem sıcaktan hem soguktan güneşten kendisini koruması içinmiş
Ben malesef biraz geç ögrendim
Ama bi daha asla yaptırmayı düşünmüyorum

muffiincat
muffiincat

659

Ben de geçen hafta tıraş ettirdim kızımı tek sorun anesteziyi atma süreciydi, ciddi anlamda çok pişman oldum ilk iki gün çünkü kendine gelemedi asla ne yemek yiyebildi ne kendine geldi sürekli aralıksız uyuklayıp durmasından o kadar korktum ki uykusunda hep seslenip tepki veriyor mu diye kontrol ettim bunun ağır geçmesinin sebebiyse havaların sıcak olmasıymış. Kısırlaştırdığımda ameliyata rağmen çok daha rahat ve çabuk atlatmıştı tabi her kedinin bünyesi bir değil ama bu da bir ihtimal olarak gözünüzün önünde bulunsun. Onun dışında herhangi bir sorun olmadı çok normal davranıyor herhangi aksi bir tepki vermedi yine oyun oynuyoruz koşturuyor tüylerini yalarken yabancı bir tepki de gözlemlemedim ( bu da tabiki değişken kediden kediye) ama oldukça uzun tüylü bir kedi annesi olarak söylüyorum iyi ki tıraş ettirmişim çünkü derisinde normalde tüyleri yüzünden asla göremeyeceğim problemleri görmemi sağladı (alerjik) ve de pire sorunundan kurtulduk havalar çok sıcak olduğu için bünyesinin adapte olmakta zorluk yasayacagını sanmam, sürekli yaptırılmasını dogru bulmasam da (tekrar yaptırmayı da) başa çıkılması zor dönemler için tıraş yine de mantıklı bir yol. Bu arada anestezi olmadan yapan yerler de varmış nasıl oluyor bilmiyorum zapt etme konusunda ama bir araştırabilirsiniz bunu da :)

BalliBadem
BalliBadem

121963

traş ettirmedim ben ama ameliyat olacağı zaman anestezi aldı ve çok zavallı bi haldeydi böyle gereksiz şeyler için anestezi bence almasın o halini görünce sizde pişman olursunuz

onurhhn
onurhhn

4050

Düzenli tarıyorum fakat birkaç yerdeki tüyleri kilitlenmiş durumda tarakla açmak mümkün değil. O bölgeden rahatsız olduğunu düşünüyorum

Arkadaşın dediği gibi o böleleri kesin.Maksla ve ucundan!


Her gün taramayla olmazsa 2 kere tarayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9729 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR