Kediler Ve Fareler

Fbt90
Fbt90

8185 Puan

Kediler iş yerinde yaşayabilirmi? İş yeri şehrin dışında bir yerde ve baya fare varmış babam fareleri yerler diyor 2 yavru kediyi göturmeyi planlıyor.Kendi kedimin yavruları evde doğdular hiç dışarı çıkmadılar. Normalde sahiplendircektik ama isteyen olmadı şuan 3 aylıklar götürsünmü izin vereyimmi?

17 CEVAP

onurhhn
onurhhn

4050

Olur. 3 aylıklar bağısıklık sistemleri zaten gelişmemiş durumda bir de evde büyüdüler diyorsunuz. Fare yerlerse eğer kedilere bakteri ve ölümcül hastalık geçme riski çok yüksek. Onlara güvenli bir ortam sağlayın ve kendiniz besleyin.

Luckysmom
Luckysmom

2936

Bu da bi örnek olsun çiftleştirme fantezisi olan kısırlaştırma karşıtı insanlara. Defalarca bilinçlendirmeye çalıştık insanları ama kendi rüyasında herkes. Yuva bulmak kolay değil arkadaşlar. Hiç kolay değil. Yuva olan bile binbir sebepten dolayı dışarı atıyor. Garantisi yok yani. Çok az gerçekten iyi bakan beseleyen insan var. Yazık etmeyelim artık. Kısırlaştıralım aşılatalım ve yaşatalım. Sokakta barınakta yuva bekleyen binlerce yavru var ellerinden tutalım yuvamıza alalım. Sokak hiçbi canlının doğal yaşam alanı olamaz. Barınak olamaz. Biz bilinçli olalım bu sorunların önüne geçelim.


Lafım sadece size değil insanların uyanması gerekiyor.

limis
limis

10780

Sahiplendiremeyince basinizdan savmaya yer aramayin. Bakmayacaksanız yavruları doğurtmasaydınız.

Evde doğmuş büyümüş yavru dışarda yapamaz.

Luckysmom
Luckysmom

2936

Kısırlaştırsaydınız şuan yavruları hastalık riski dolu bi yere terk etmicektiniz. Yazık değil mi o yavrucaklara. Aman yavrusu olsun demek mantıklı mıymış? Her hareketimizin bi sonucu olduğunu unutmayalım. Madem çifleştirip doğurttunuz bakmasını da bilin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Fareden gelen mikroptan ölmese bile, ezilir iki gunde arabadan falan. Evde dogup buyumus yavru, sonuna kadar bakacaksiniz veya ölüme terk etmis olmanin vicdani sorumluluğunu alacaksiniz. Birsey olmaz deyip salarsaniz, birsey oldugunda tum sorumluluk size ait. Sokakta doganlari bile bu sorumlulukla eve almak lazim ki bunlar sizin evinizde dogmus

bappatan
bappatan

11044

Her kedi fare avlayamaz. Yavru kedi bir de o fareler kedilere fiziksel zarar bile verirler. Yedikleri taktirde bulaşacak bakteri ve virüsleri söylemiyorum bile. Anneleri sokak kedisi olan yavrular sadece fare avlayıp bu durumla başa çıkabilirler.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bi de evde buyuyen kediler bocekten bile korkuyor fare falan yemez

Tam1cat
Tam1cat

11984

Nazından geçilmiyor. Ayağına çağırıyor gidiyorsun, bekliyor sev diye. Çağırıyosun gelmiyor. Normalde gelir. Ameliyat olalı 5 gün oldu henüz ama bize fena sinirli :) yaş mama vermiyorum normalde, kendim yapıyorum. Veteriner verme hazır al dedi diye yaş mama verdim 5 gündür. Kuru mama verince söylenmeye başlıyo uzun uzun. Onun dışında yatağa yatıyor, ona yakın yatarsam gelip çarşafı kazmaya başlıyor indiriyorum yataktan kum kutusuna koşuyor miyavlıyor ordan, sonra geri geliyor çarşafa. Resmen tehdit ediyor. Bugün biraz düzelme var şükür artık azıcık söyleniyor. Tehditler bitti. Kuru mamayı da yaşla karıştırıp koyuyorum önüne. Mecburen yenecek. Bu soruyu gördükten sonra benim kız da babasına şey demiş diye duydum fareli köyün kavalcısı olacakmış :)

Tam1cat
Tam1cat

11984

Yatıyorum mesela yatağa o bambaşka bi yerde yatarken kalkıp geliyor. Yüksek sesle bağırmalar, hırlamalar, tıslamalar kalk lan ordan diyor resmen. Yarasını falan incelemek için yaklaşıyorum yanına göz göze gelirsek bi tane indiriyor suratıma patisiyle dkdhdkjd normalde de tipi olmasa da huyu cinstir benim kızım djdhdjd oğlumu döve döve yemeğini çalar, ben tam ekmeği ısıracakken çalmışlığı var öyle bi yaratık dkjdkdjd ama bu ameliyat stresi onu delirtemedi, o bizi delirtmeye çalışıyor

Tam1cat
Tam1cat

11984

Benim kız da kısırlaştıktan sonra çok çekilmez oldu, var mı fareli bi köy bilen. Kavalcı olucam diye ağlıyor

Fbt90
Fbt90

8185

Cevaplarınız için sağolun biz çiftleştlrmedik sadece 15 günlüğüne bir yere gitmek zorunda kaldık onun için birine emanet etmiştik onlarida uyarmamiza rağmen bahçeyede çıkarmışlar orda olan olmuş yoksa biz dikkat ediyorduk.Ve terketmek gibi bir şey söz konusu değil.Olabilirmi diye sadece yazmıştım anladım ki olmazmış.Sizin dediğiniz gibi yapacağım ve sorumluluk alacağım tekrar sağolun.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Aramaya devam edin yuva o zaman, illaki bulunur. 2 3 yasinda kedileri bile isteyen cikiyor umidinizi kaybetmeyin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ne oldu ki kisirlastirdiktan sonra?

Luckysmom
Luckysmom

2936

@Tam1cat bddnndndbdd

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 890 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR