Yavrular Gitti Kedimin Memeleri Şişti

Ted1905
Ted1905

812 Puan

yaklaşık 2 aylık olan yavrulara güzel yuvalar bulduk tek tek hepsini aldılar. en sonuncusu dün gitti. kızımız Tokyo'nun sütü biter diye düşünürken bugün gördük ki memeleri şişmiş. sanırım sütü baya var, ne yapabiliriz? o sütü çıkarmazsak enfeksiyon kapabilirmiş, burada veteriner olmadığı için götüremiyorum. internette de pek sağlıklı bir çözüm bulamadım. etrafta yavru kedi olsa da versek süte dedim ama o da yok. öneriniz var mıdır? kedimizden süt nasıl sağabiliriz?

12 CEVAP

Puccapam
Puccapam

1009

Synulox tablet bulabilirseniz kullanın 1 hafta 10 gun kadar veteriner antibiyotik

dlwlrma
dlwlrma

8952

Yavruları birkaç hafta arayla yapsaydı ız olmadı bence.Bir yerde şırınga ile çekin yazıyodu. Ama

betulbatar
betulbatar

5025

Merhaba benzer bir sorun bizim baktığımız bir sokak kedisinde de oldu. Bazı pislik insanlar şikayet etmişler yavruları haberimiz olmadan barınağa götürülmüş ve tekrar bulamadık çünkü yavrularının nerede olduğunu bilmediğimizden görmemiştik. Yavruları gittikten sonra bu kedinin de memeleri sanki içinde yastık var gibi şişti ve taş gibiydi. Çok endişelenmiştik ama bir hafta içinde toparladı tamamen geçti. Biraz gözlemleyin derim antibiyotik vermeden önce. Annelerin sütü çekilirken şişme oluyormuş hep.

esmaaydn18
esmaaydn18

679

Merhaba aynı sorundan muzdaribim iyileşme süreci asıl oldu acaba

Ted1905
Ted1905

812

@esmaaydn18; mesajınızı yeni gördüm, yemek su kesmelisiniz, bulunduğum ülkede bize bir yağ/krem tarzı birşey verdi masaj yaparak sürdük. çok geçmeden geçti. veterinere gidip sorarsanız o bilir hangi ilaç verilmeli diye. ama yemek ya da su verirseniz sütü tekrar geleceği için şişecektir. tekrar bu durumdan muzdarip olanlar için de cevap vermiş olayım dedim.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Hangi sehirdesiniz

Ted1905
Ted1905

812

@pinarcaya şehir değil ülke dışındayım :) Orta Asya'da veteriner bulmak zor, bulunduğum ülkenin şehrinde ise hiç yok. ama başkentinde var, orasıda 11 saat uzak.


@Puccapam teşekkür ederim, ilk işim bunu sormak olacak


@dlwlrma yavruları ardı ardına vermedik zaten, en az 5 gün arayla gitti. en sonuncusu 2 hafta daha kalmıştı, tek başına doya doya içiyordu 2 aylığa yakın oldu oda gitti. şırıngayı denemek lazım.

Ted1905
Ted1905

812

Edit: Rus kayıtlarını okuduğumda, yavrulardan ayırdıktan sonra en az 1 gün yemek ve su verilmemesi gerekiyormuş. bu sayede vücudu kendisine gelecek diyor. aksi halde yemek ve su içerse sütleri dolmaya başlıyormuş. bana mantıklı geldi tabi

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

2 ayliga yakin diyorsunuz. En sonuncusuna. Cok cok erken vermissiniz. İlkini iki aylikken sonrakileri 1 2 hafta araliklarla 3 aya kadar verseydiniz birsey olmazdi. Aceleniz neydi annelerine doymadan verdiniz? Evet enfeksiyon kapiyor cok tehlikeli. Memeleri kesilmesi bile gerekebilir ilerlerse

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Şringayla cektikce daha cok gelecek. Veeriner igne falan vuruyor indirmek icin hormonal igne sanirim. Veteriner illaki vardir, zaten kisirlastirmaniz da gerek.

ben de köyde yaşadım bunu, veterinere sordum, buzu bezle sarın ve hafif hafif üstünde gezdirin dedi

blue_hpood
blue_hpood

128183

bir ay daha bekleseydiniz keşke. hem davranışlarının oturması hem de anne için. yapacak bir şey yok, internette bulunduğunuz şehirde süt anne arayanları bulabilirsiniz belki.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 33228 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR