Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Arkadaşlar forumda çokça görüyorum bu aralarda araştırdığım için gözüme çaptı bir " .... içinde et yok" muhabbeti almış başını gidiyor. peki bunların içinde et yoksa ne var? çünkü et unu kavramının doğru bilindiğini düşünmüyorum. herkes et unuysa et yoktur gözüyle bakıyor ancak tavuk unu,et unu vs gibi besinler de etten hazırlanan besinlerdir.
Guvenilir bir marka ise kullanilan et olabilir evet ama. Genel olarak un diyince ornegin tavugun derisinden kemigine kadar her sey olabilir icinde. Bazi mamalarin icinde et unu da yok ama sadece protein tozu ve tahil.
Başka bir soruda da cevap verdim, et unu yazmaz et proteini yazar. Bu açıkça belirtilmiş bi ifade değildir. Kilosu 10 tl ye denk gelen mamanın içinde ne kadar et arıyorsunuz? Diyelim ki et unu var ,tavuğun kemiğinden veya besin değeri düşük yerlerinden konulmuş. Evde baktığımız sorumluluğunu üstlendiğimiz canlar bunu mu hak ediyor?
Ben bir de bir belgeselde gordum, netflixte, leşleri falan toplayip yapiyolarmis. Hani yol kenarinda falan ölen geyikler var ya onlarda cok. Ucuz istiyorsan türk markasibalmak daha iyi yabancilar daha cok hile yapiyor.
Onlara en iyi şekilde bakmak bizim sorumluluğumuz. Zorunlu etçil olan bi hayvana tavuğun balığın işe yaramayan ,et yiyen insanların bile yemediği çöpe attığı kısımları neden evlatlarımıza layık görelim?
Arkadaşlar et yerine kemik koymaları durumunda kalsiyum içeriğinden anlaşılabilir. Bu arada fiyat konusu gösterge değil. Acana 12 lb si amerikada 66 dolar yani kilosu 12-15 dolar arası geliyor. Tr ye gelince tabi ki 300 400 TL oluyor.
Acana ile bonacibo yu mu kıyaslıyorsunuz :D etin kilosu Türkiye ye göre ucuzsa bu adil bi kıyaslama olmuyor. kusura bakmayın ama gülünç bişey bu. Birisinin içinde yüzde 70-80 oranında gerçek et var, diğerinde tahıllar et "proteini" ve gereksizce fazla TUZ var. Acana yiyen kedi ile bomacibo yiyen kedi arasında tüyleri olarak bile gözle görülür fark var. Hadi onu geçtim birsürü insan bu sitede ne problemler yaşadığını neler çektiğini anlatıyor. Bunca insan yalan mı söylüyor?
Ben hiçbir markanın reklamcısı falan değilim. Çocuklarımıza sırf ucuz diye yeni türemiş mamaları kaliteliymiş gibi anlatmak doğru değil bunu anlatmaya çalışıyorum. Açın bakın markaların videoları oluyor fabrikada çekilen nası üretiliyor. Orijenin yapımını izleyin. Ben de isterim yerli ve kaliteli bi mama almak. Fakat şuan dünyaca ün yapmış mamalarla yarışacak kadar iyi bi mamamız olduğunu sanmıyorum.
Balik temizlendiktan sonra atilan kisim varya hani ucuz kedi mamalarinin icinde de o var iste. Geri kalani da aroma, tuz, ve bolca misir ve un
Arkadaşlar PetGaraj'da da ayriyetten tartışalım bu konuları. petgaraj.com
Royal canin hills gibi markalarin et unu dedikleri seyin etten yapildigina emin olmasam bile inanabilirim . zaten tek sorun etin un seklinde kullanmalari da degil bu etin oraninin %20 falan olmasi hills royal canin gibi markalar da iyi degil yani. ama yerli markalarin kesinlikle etin kendisini kullandiklarina inanmiyorum kediye kopege verilen deger ortada sonucta. Mesela Pati life diye bir yaş mama var %100 hayvansal icerige sahip 415 gram mama 5 lira bile degil. Sizce boyle bise mumkun olabilir mi onun icindekinin normal et oldugunu düşünuyorsaniz alip kedinize verin yerli üretim kendisi.
Gaga ayak vsvs oluyor bunlar bildiğim kadarıyla.Birçok et unu 8lan makamın Fyatına golosi var
Yerli alin derken, ucuz yabanci yerine ucuz yerli demek istedim. Yoksa ben de nd kullaniyorum zaten. Ama ornegin whiskas yerine reflex daha iyidir diye dusunuyorum.
Epiglottis ben cevabi size yazmadim zaten karisti biraz :) soruyu soran arkadasimiz bonacibonun icinde gercek et oldugunu düşügü icin yazdim yabanci marklarla yerli markalari kiyasliyor ama yerli markalar malesef et icermiyor bunu anlatmaya calistim. Yoksa tabiki goody whiskas gibi marklara para vermektense reflex almak daha mantikli.
Benim de demek istediğim şey bi Orijen le yarışacak mamamız yok. Onun dışında bana kalırsa Reflex i tercih ederim purina ya. Belirli bi et kaynağı içermeyip et unu yada proteini olarak belirtilen mamaların en iyisi (zararsızı) Reflex yerli mamalarımızdan. Bu konuda ben de @epiglottis e katılıyorum
Arkadaşlar ben araştırıp size besin değerleri ve teknik terimleri açıklıyorum gerçek et yoksa ne var diyorum biri gaga var biri kılçık Bi kere kemik olan hiç bir besinde kalsiyum değeri böyle çıkmaz. Yani mıştan muştan başka söyleyeceğiniz düzgünce açıklayabileceğiniz bir durum var mı? Neden böyle diyorum? Et yokmuş deniliyor. Hayır neyi neden yapıyoruz alıyoruz bilmek istiyorum merak ediyorum. Herkes uzman gibi markalar öneriyor ben de neyi neye göre önerdiğinizi merak ediyorum. Ben bonaciboyu savunmuyorum sadece diyorum ki eğer et unu var diye karşıysanız yanlış biliyorsunuz diyorum.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.