Kedim Kusuyor.

hsnfrt96
hsnfrt96

6004 Puan

2 gündür yaş mamayla kuru mamayı karıştırarak beslediğim kedim dün iç parazit tedavisinden sonra mama yiyip kustu. Bugün de bir miktar kumuna kusmuş. mamayla alakalı bir durum mu yoksa aşırı mı besleniyor? Günde 3 öğünden fazla yiyor çünkü.

6 CEVAP

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Aşı sonrası normal bir durum.Özellikle ki yavruysa.Siz görmeden değişik bir şey aşırmışda olabilir.Kedinizi paketteki beslenme tablosuna göre besleyin.Yoksa obez gibi şeyler bile olabilir.Günde ne kadar yiyor?
(3 öğün dengeli verilirse sıkıntı olmaz)

guineapigela
guineapigela

119533

normal bi durum 1 gune kalmaz gecer.

hsnfrt96
hsnfrt96

6004

Ya az az sık sık besliyorum. Bazen aşırı kaçıyor.

GammaLamina
GammaLamina

10574

İç parazit tedavisinden sonra bir iki gün kusması ve ishal olması çok normal. Parazitleri öldüren ilacı aldıktan sonra ancak kusarak ya da ishal olarak atabiliyorlar. Aşırı yedikten sonra kusma durumları mama yedikten kısa bir süre sonra gerçekleşebiliyor. Kediniz parazit tedavisi aldığına göre artık büyümüş. Sadece kuru mama ve belli aralıklarla yaş mama verebilirsiniz. Karıştırıp vermeye gerek yok. Benimkiler de az az ama sık sık besleniyorlar. Ağzına kadar doldurmuyorum kabı. Kap boşalınca ekleme yapıyorum. Fakat şuna eminim ki o kusması aşırı yemesinden değil.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Kedinizde parazit olmasa bile bu tedaviden sonra kusabilir. İlk dozda kusmayan kedilerim 10 gün sonra 2. dozda kusmuşlardı. Kusmasına rağmen bir süre sonra yeniden mama yemeye gidiyorsa problem yok. Siz yine de bir dahaki parazit tedavisinden sonra hemen mama vermeyin.

hsnfrt96
hsnfrt96

6004

İshalde var evet. Kuru mamayı reddettiği için alışma sürecinde sonra yine çoğunlukla kuru mama yiyecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 320 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR