Kedilerde Bit, Pire, Kene

GammaLamina
GammaLamina

10574 Puan

Merhabalar


Umarım sizler ve yavrularınız iyisinizdir. Kedimin koluyla vücudu arasında ince bir yara fark ettim elimle. Tırnak izine benziyor ve incecik kabuklanmıştı. Herhalde oyun oynarken çizmiştir ama yine de kaşıyıp da yaptıysa diye bit tarağı ile guzelce taradım. Bir şey çıkmadı, ne bir yumurta ne de dışkı gözlemledim. Fakat kucağımda yatarken yanağında yavaş yavaş yuruyen yusyuvarlak bir böceğin gördüm. Eskişehir'de çok fazla yeşil alan olduğundan her türlü böcek var. Hiç bite de benzemiyordu bu böcek. Yine de dış parazite götüreceğim iki kedimi de. Sormak istediğim şey bu tür pire, bit vs. dışında başka böceklerde kedilerin tüyleri arasında gezenir mi, yumurtalar mı ve dış parazit tedavisi bunların da önüne geçer mi? Not: Kedilerimde aşırı bir kaşınma durumu gözlemlemedim.

3 CEVAP

Toriri
Toriri

9222

Dış parazit ile önleyebilirsiniz, düzenli yaptırın her sene veya damlayı kendinizde alabilirsiniz özellikle yaz aylarında çok geliyorlar ama kurtulursunuz hergün sirkeli su ile silin tarayın kedinizi sonra damla damlatın geçer kışın zaten pek gelmez ama yazın hergün silin

Mini-Su
Mini-Su

641

Kedilerde pire olur ancak bit olmaz (%99 oranında diyebilirim aslında, çok çok çok nadirdir) Ancak kedimde kene görmüşlüğüm var. Evet özellikle anlattığınıza göre yara oluşabiliyor ise kene olma ihtimaline göre hareket edebilir siniz.
Tabii ki her zaman en doğrusu veterinere götürmek, ancak eğer veterinere götürmek istemez iseniz de diğer cevaptaki gibi dış parazit ilacı ile tüylerini silebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez. ancak sildikten sonra çok kendini yalamasına izin vermeyin.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Veteriner hekimimize elbette yarın uğrayacağız. 3 ayda bir ilaçlamaya karşıyım, çünkü henüz yeni dört aylık olacaklar. Bunu hekimime de belirttim. Düzenli olarak tüylerini ve durumlarını kontrol ediyorum. Yarın enselerine damla yaptıracağım, ama bunu üç ayda bir yaptırmayı düşünmüyorum (Belki yetişkin olduklarında düzenli ilaçlamaya geçeriz). İç parazit kadar tehlikeli ve anlaşılmayan bir duruma dönüşmediği gibi ben görmeden birbirlerini yalama ihtimalleri var. Kene değil kesinlikle, kene yaraları ince ve uzun bir çizgi halinde olmuyor bildiğim kadarıyla. Büyük ihtimal birbirleriyle oyun oynarken (bu aralar agresif oyunlar sergiliyorlar) ya da kalorifer petegine çarparak çizmiş kendini. Şimdi tasmalarını çıkardım, boyunlarını kaşımaya başladılar çok diye. Umarım yarinki tedaviden sonra daha iyi olacaklar. Çok teşekkür ederim hepinize.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 379 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR