Sedasyonla Tüy Kesimi

Elaay
Elaay

1119 Puan

Merhabalar, kedimin tüylerini kestirmek istiyorum 5 yaşında ancak daha önce hiç kestirmedim. Kestirirken durmayacak büyük ihtimalle veterinerimiz sedasyonla kesildiğini ve Herhangi bir zararının olmayacağını söyledi. Daha önce sedasyon ile uyutup kedinizin tüylerini kestirdiniz mi? Bir olumsuz etkisini gördünüz mü? Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

13 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kestirmek zorunlulugunuz yoksa, saglik problemleri falan icin, hic yaptirmayin bence. Illaki zarari vardir. Hem tuyleri olmayinca da kendilerini iyi hissedeceklerini sanmiyorum

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Omurlerini kisalmaz vs diyen arkadasa sorayim, siz saclarinizi kestirmek icin anestezi alir miydiniz? Evet 12 saat onceden yememesi icmemesi lazim. Sonrasindada ayilana kadar bisey yememeli ve icmemeli. Mideleri bulaniyor ve yutma refleksi olmadigi icin o an tikanabilir. Hayvan ona gore yaratilmis. Yaz ayinda da tuyleri sicaktan koruyir aslinda. Saglik icin degilse ne diye hayvaniniza bu stresi yasatacsksiniz? Ben bir kez gormustum veterinerde ölu gibi yayiyordu. O halde gormemek icin bile yaptirmam boyle biseyi. Anestezi omur kisaltirmi bilmem ama her anestezinin ayilamama riski var insanlar bile ameliyata girerken bunun riskleri icin imza aliyorlar.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Ben kan aldirmak icin yaptirdim.cok az verdiler gozleri acikti (hatta kurumasin diye goz damlasi damlatildi) kaslari islevini yitirdi sadece ama uyanikti.2 saate kendine gelir dediler 9saatte geldi.tabi o 9saatte surekli damla damla cisini kacirdi kaslar gevsedigi icin.

Mini-Su
Mini-Su

641

Evet birçok kereler kestirdik. Maalesef bazı kedileri (bizimki de dahil) uyutarak kesiyorlar.
Bazı şehir efsanesi olarak ömürlerini kısalttığını söylüyorlar. Ben çok detaylı araştırdığımda birçok veteriner "kesinlikle hayır" derken bazıları "ömründen 1 hafta kısaltır" gibi bir yorum yapmışlardı.
SONUÇTA her sene bile kestirseniz toplasan 5-6 kez kestirebilirsiniz. Bu da kesinlikle önemli bir adet değil. Ayrıca tüyleri kesilince (özellikle yaz aylarında) çok ferahladığını ve hareket kabiliyetinin arttığını göreceksiniz. Yaşam kalitesi için de gönül rahatlığı ile Sedasyon ile tüylerini kestirebilirsiniz.

Mini-Su
Mini-Su

641

Bu arada ilk sedasyon olduğundan bir dip not daha vermeden geçemeyeceğim.
Bizim kedimiz bazen ayılırken kusuyordu. Sanırım genelleyebiliriz. Kusarsa korkmayın.

Fatiko
Fatiko

11964

Tüy için kedinin bünyesiylw oynamayın derim

Gamzessven
Gamzessven

21488

Sedasyon dediği anestezi. Ve veterinerin anlattığı kadar masum bir şey değil. Kedilerin çoğu da tüysüz olmaktan hoşlanmazlar zaten. 5 yaşına kadar kaç yaz görmüş böyle bırakın kalsın. Bence hiç bulaşmayın bu tıraş işine.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Özür dilerim, yanlış anlamayın. 5 yaşına kadar kestirmediyseniz şimdi neden kestirmek istiyorsunuz? Tüylerinde bir sorun mu var acaba? :( Sadece havalar çok sıcakladığı içinse yılda kesim+ilaç ücretlerini hesapladığımızda evi serinletici bir şey almak çok daha karlı olacaktır sanki.

Elaay
Elaay

1119

Kestirmek isteme sebebim ona iyi geleceğini düşünmekti ki bir sefer yaptırmak istiyordum her yıl zaten düşünmüyordum ancak sedasyonun anesteziden daha masum olduğunu düşünüyordum okuduğum kadarıyla. Ama sedasyona sıcak bakmıyorum şuanda kedişimide üzmek istemiyorum kesildiği sırada korkacak biliyorum. Yaptırmayacağım görünüşe göre. :) Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Mini-Su
Mini-Su

641

bizde kendine gelmesi 6-8 saat sürüyordu ama bizimki 1.5 yaşından sonra traş olmaya başladı. Yaşına bağlı olarak uyanma süresi değişir. 12 saat yemek yemeyecek demesi de gayet normal. Zaten istesede yiyemez, ancak tam olarak kendine gelir.


Ayrıca bizim eski kedimizin cinsi Chilchila olduğundan tüyleri inanılmaz uzun olduğu için kestirmek zorunda kalıyorduk.
Şu anki kedimiz tekir sokak kedisi olduğundan bunu hiç kestirmeyeceğiz. Tüyeleri uzun olmayan kedileri kestirmeye gerek yok.

Elaay
Elaay

1119

Mini-su teşekkür ediyorum yorumunuz için. Veterinerimiz 12 saat bir şey yememesi gerekiyor dedi sizde de böyle bir durum varmıydı? Bir de kendine gelmesi sizde ne kadar sürdü acaba?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Veterinerler para kazanmak icin zararsiz diyecekler tabi

beautifulcat
beautifulcat

10837

Bende bu konuda çok kararsızım, kedim uzun tüylü olduğu için bacak ve kol altlarında tüy topakları mevcut, sürekli kaşıyor, evde kesmeye cesaret edemedim çünkü derisine çok yakın, zaten bu yaz kısırlaştırma operasyonu da geçirecek, hazır anestezi almışken hem tüy topakları gitsin diye hem de denemek amacıyla ufak bir traş yaptırmayı düşünüyoruz. Yalnız, bazı hekimler az keserek bayıltmadan traş ediyorlar, yani dipten 0'a vurdurmuyorlar, o tip traşların anestezi alınmadan yapıldığını biliyorum. Buradaki asıl kritik nokta; kedinin anestezi almaması olmalı bence. Onun dışında ufaktan kısa bir kesim yapabilirsiniz. Benim kedim uzun tüylü olduğu için gerçekten çook sıcaklıyor, bu sıcaklarda sürekli banyoda, soğuk yerlerde yatıyor. Bende evde makas traşı yapıyorum, uçlarından kesmek bile ferahlatıyor onu, hissediyorum, özellikle boyun, ense, kuyruk kısmını kısaltıyorum makas yardımıyla. Size de bunu tavsiye edebilirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 878 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR