Baba Kedi

Nilay01
Nilay01

1241 Puan

Geçen sene kısırlaştırdığım erkek kedim oğlunun üstüne çıkıyor , ısırıyor . Oğlu kısır değil ama baba kedi kısır . Bu konuda bilgisi oşan var mı ? Erkek erkeğin üstüne neden çıkar , kısır kedi özellikle

11 CEVAP

Kaç kere daha yazacağım bilmiyorum. Mini-Su kısır kediler kızgınlığa girmez. Eğer kısır bir kedi kızgınlığa giriyorsa kısırlaştırması düzgün yapılmamıştır, içeride parça unutulmuş olabilir. Nilay01 sizin sorunuza gelince erkek kediler üstünlük kurmak için de yapabilirler bu hareketi. Yani kısır kediniz diğer kediye kendisinin lider olduğunu göstermek için yapıyor bu hareketi.

Mini-Su
Mini-Su

641

Kedilerin kısırlaştırmak isteklerini ortadan kaldırmak değildir.
Dolayısı ile kediler kısır da olsalar KIZIŞABİLİRLER.
Erkek erkeğe de eğer alternatifleri yoksa yapabilirler. Kedi olduklarını unutmayın, insani olarak değil tamamen hayvansal içgüdüleri ile hareket ederler.

Nilay01
Nilay01

1241

Tamam teşekkür ederim

Hilakyol
Hilakyol

7623

Üf kısırlaştırılan kedi gidipte koku amaçlı bir yere işemez ama hala yapmak ister. Kısırlaştırma sadece hamile bırakmayı yada olmayı engelliyor. Ancak denildiği gibi üstünlük kurma amaçlıdır muhtemelen.

Hilakyol
Hilakyol

7623

O duygu zaten ne tamamen yok olur nede tamamen geri döner anlatmak istediğim bu :/

Hilakyol
Hilakyol

7623

Lütfen gidip bi araştırın yanlış bilgileri verip durmayın kedilerimiz var uzun zaman önce kısırlaştırıldı ki kontrol ettirik yani kesin kısırlar ancak BAZEN bu istekleri geri dönebiliyor. Bilmiş bilmiş yok kısırlaştırılan kedi asla çiftleşmek istemez vs demeyin yanlış bilgi.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Kısır olan erkek kediler çiftleşme hareketi gayet de yapabiliyorlar. Benim miniklerin akraba kedisi 5 yaşında ve uzun zamandır kısır, fakat hala dişi kardeşini ensesinden ısırıp çiftleşme hareketi yapıyor ama beceremiyor. Bu hareketler gayet içgüdüsel. Hadım edilen canlılar çiftleşme isteğini kaybetmezler, çiftleşme şanslarını kaybederler. Bunun sebebi atalardan miras kalan içgüdüsel davranışlar ve hormonları tamamen kaybetmemesidir. Vücutta olan bir hormonu da tamamen kaybetmek diye bir şey yok kısırlaştırmada. Elbette hepsi yapacak diye de bir şey yok.


Sizin sorunuzda ensesini ya da sırtını ısırıp öyle kitleniyorsa büyük ihtimal üstünlük kurma telaşına giriyor. Çiftleşmeye çalışsa bile öyle bir şey olamayacağından endişe etmenize gerek yok. Çok hırpalarsa araya girersiniz.

Olay o kadar büyüdü ki veterinerime sordum. Dediklerini aynen yazıyorum.”Normal şartlarda bir kedi kısırlaştırıldıktan sonra altı ay içerisinde hormonlarını tamamen atar. Yani bu süreçten sonra kızgınlığa girmez. Ancak kedi daha önce çok defa çiftleştiyse bu hareketi alışkanlık haline gelir. Bu durum dişi kedilerde görülmez, erkek kedilerde ise nadiren görülür. Kısır kedi kızgınlığa girmez lakin kızgınlıkta olan bir dişi görünce psikolojik olarak üstüne çıkabilir. Eğer bu hareketi başka bir erkek kediye yapıyorsa üstünlük kurmak için yapıyordur. Bunun çiftleşme isteğiyle ya da kızgınlığa girmesiyle alakası yoktur.” Ne kadar doğru bilmiyorum, ama bana mantıklı geldi.

Laf anlatmak için uğraşmayacağım artık. Demek ki daha önce hiç kısır kedi bakmamışsınız. Son kez söylüyorum kısırlaşan kedi maksimum iki üç ay sonra hormonlarını vücudundan tamamen atar ve

koku bırakmaz, çiftleşmek istemez. (Sayın @Hilakyol)

15 yıldır sürekli geçici yuvalık yaptığım kedilerim oldu kendi kedilerim haricinde. Kendimi bildim bileli kedi bakımı hakkında araştırma yapıyorum. Baktığım tüm kedileri kısırlaştırdım. Hiçbiri kısırlaştıktan sonra çiftleşmek istemedi. Benim başıma hiç gelmedi. Eğer sizin başınıza geldiyse o ayrı. Ama ben yanlış bilgi vermediğime eminim. Şahsen gayet saygılı yazıyorum, aynı saygıyı herkesten bekliyorum.

Nilay01
Nilay01

1241

Teşekkür ederim bilgileriniz için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1047 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR