Kedi Sahiplendim Tavsiyelerinizi Beklerim :)

alcngny
alcngny

373 Puan

Merhaba Arkadaşlar :)
Ben Muhammed Ali, hayatım hep sokak hayvanlarını korumak ve sevmekle geçti ama bir türlü sahiplenmeye cesaret edememiştim korkularım vardı. Genel olarak korkum tam anlamıyla ona bakamamak ve sorumluluğu üstlenememekti. Ama yuva arayan 4 aylık prensesimi görünce dayanamadım ve evimi ona açtım. Hatta ilk gecesinde bir süre bana sarılarak uyudu çok duygusal bir olaydı benim için bir ara gözlerim doldu neden daha önce böyle birşey yapmadım diye kızdım kendime :(... neyse buraya kadar duygularımı okuduğunuz için teşekkür ederim paylaşmak istedim sadece..


Eveeet gelelim işin bakım kısmına bu konuda desteklerinizi rica ediyorum.. kedim şuan 4 aylık ilk aşılarını (karma, iç dış parazit) sokakta bulan ve onu sahiplenmem için bana emanet eden abimiz 5. ve 6. ayda yaptırmış. Bende yarın (10 Temmuz) götüreceğim ve 2. aşılarını yaptıracağım. Bu aşı süreci ne kadar devam ediyor bunu merak ediyorum evde bakım için önerileriniz nelerdir. tuvalet eğitimi dışında ona vermem gereken başka eğitimler var mı ne kadar süre arayla veteriner kontrolüne gitmem gerekiyor. dün gece bir süre kollarımda uyudu sonra kalktı gitti gardropta uyudu sabahta annemin yatağındaydı uyku için sabit bir ayarlamam gereklimidir yoksa canının istediği yerde uyuması mı daha iyi tuvalet yemek ve oyun alanlarını ayrı ayrı odalara kurdum yemek alanı benim odam oyun alanı salon ve tuvaleti banyoda en azından bunu biliyordum :) proplan yavru maması ile besliyorum şimdilik ne kadar süre yavru maması kullanılmalı yetişkin mamasına ne zaman geçmeliyim bu sitede sürekli konserve ve ödül mamaları görüyorum onları ne sıklıkla vermeliyim takviye olarak mı düşünmeliyim günlük olarak mı düşünmeliyim. kum için eczacıbaşı pisi pisi aldım ama şuan kutusunda ever clean kedi kumu var değiştirdiğimde kedi için sorun olurmu yada sizin farklı tavsiyeleriniz var mı. aklıma gelen sorularım bunlar siz daha tecrübelisiniz sormayı bile akıl edemediğim şeyler mutlaka vardır. Teşekkür ederim :)

3 CEVAP

Mini-Su
Mini-Su

641

Yemek, tuvalet, uyku sepeti gibi yerleri bir kere belirleyip değiştirmemenizde fayda var.
oyun alanı v.b yerleri belirleme şansınız yok çünkü her yerde oynayabilir. kendiliğinden doğası gereği.
Bu zamanlarınızın keyfini çıkarın derim. Bol Bol gözlemleyin. Her kedinin kendi karakteri olur. Siz ona değil o size bir sürü şeyi öğretecek. Kolay gelsin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kedi kücuknoldugu icin ne kadar mama isterse onkadar verin, kisitlama yapmayin. Mamasinda taze mama bulunsun surekli. Kumunu bir kac kez gosterin yeter, o daha sonra kendi yapar tuvaletini. Aşi olarak karma bir yapilmiştir muhtemelen, karma 2 yaptiracaksiniz. Ic dis paraziti şimdilik tekrarlamaniza gerek yok. Ama aşi karnesi varsa veteriner takip eder zaten.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Verebileceğim en önemli tavsiye, sadece kuru mamaya bağlı kalmamanız olacaktır. Her ne kadar veteriner hekimler aksini söylese de, kuru mama o kadar da sağlıklı değil. Özellikle yaz döneminde haftada 2-3 defa yaş mama (dilerseniz konserve mama ya da evde yaptığınız mama olabilir) verin. Kefir, yoğurt, zeytinyağı, zerdeçal ve sirkeyi karıştırarak sağlıklı bir karışım oluşturabilirsiniz. Sadece yoğurdu bir kaseye koyarak tüketmesine olanak sağlayabilirsiniz. Haşlanmış püre balkabağı onların sindirim faaliyetlerini düzenleyecektir, günde 1-2 çay kaşığı ondan da verebilirsiniz. Evde tuzsuz ve baharatsız biçimde haşladığınız (fırınladığınız) et/tavuk/balık verebilirsiniz. Evde yaş mama tarifleri için de şöyle; mamayı 3'e böldüğünüzü hayal edin, 3te 2si et olsun, geri kalan yağ,sebze,vitamin katkısı olsun. Bu sınırlar dahilinde kaliteli bir yaş mama yapabilirsiniz. Onun dışında Proplan'dan ziyade N&D,Acana,Orijen gibi mamalar kullanmanız daha iyi olacaktır çünkü Proplan parasını haketmeyen bir mama. İçinde gerçek et yok, et türevleri var, bu canlılar zorunlu etçil olduğuna göre onların yaşamsal faaliyetlerini sürdürmeleri için ete tavuğa balığa ihtiyaçları var.Bizim amacımız dengeli, içinde gerçek et içeren bir mama bulmak. Mümkün olduğunca az sebze,tahıl içermesi. Bu konu hakkında suzionline ve rawforus'a bakabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 482 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR