Kedim Yeni Aldığım Mamayı Yemiyor.

Grkmkrgc
Grkmkrgc

666 Puan

Merhaba kedim 1 yaşında daha önceleri çok kaliteli mamalar vermiyordum ve yavru kedi maması veriyordum. Yeni daha kaliteli mama alalım dedik içerik olarak tavsiye edilen 10 kg profine yetişkin maması aldık bu ilk yetişkin maması ancak mamayı yemiyor üstünü örtmeye çalışıyor arada yiyiyor ama iştahla yediğini görmedim hiç önceki mamaları kalitesiz olmalarına rağmen deli gibi yerdi bu konuda tavsiyeleriniz var mı 10 kg lik mama sonuçta kalitesiz mamada değil?

7 CEVAP

bburcuaates
bburcuaates

169

Bir markadan diğer markaya geçtiğinde hayvanlarımız biraz tuhaf karşılayabiliyor. O yüzden eski mamadan az bir miktar alırsanız onu yeni mamayla karıştırarak verirseniz kediniz de alışacaktır. Gün geçtikçe eski mamayı azaltıp yeni mamayı arttırırsınız ve en sonunda yeni mamaya alışmış olur. Her mama geçişinde olağan bir şeydir bu.

bappatan
bappatan

11044

Mama geçişi en az 1 haftalık bir süreçtir. Önce ilk 2 gün eski mama %75 yeni mama %25 olmalıdır kapta. Sonraki 2 gün %50’ye %50. Sonraki 3 gün yeni mama %75 eski mama %25 şeklinde. Böylelikle hem yeni mamaya geçişte stres yaşamaz hem alışır hem de ishal olmasını engellemiş olursunuz. Kaliteli mamaları sevmez kediler çünkü adı üstünde sağlıklıdır siz çocukken pırasa yemeği yerine patates kızartmasını tercih etmez miydiniz? :)

Grkmkrgc
Grkmkrgc

666

Evet çok haklısınız sağlıklı şeyler hep sevilmeyecek ve zor alışılacak şeylerdir sizin dediğinizi deneyeceğim sevdiği proplandan alıp dediğiniz şekilde yapıcam bakalım alışacak mı tecrübe edip yazarım yine durumu. Birde üstünü örtmeye çalışıyor ilk defa karşılaştım bu durumla anlatmaya çalışıyor herhalde :)

Grkmkrgc
Grkmkrgc

666

Bundan önce de başka mamalar kullandık ama profine öncesinde proplan kullanıyorduk çok iştahla yiyiyordu ondan buna geçince çok az yer oldu. Dediğinizi deniyeceğim proplan karıştırıcam araya umarım buna alışır kaç kiloluk mama yazık olur yemezse.

bappatan
bappatan

11044

Benimki de üstünü örtüyor. Hiç yorulmadan hem de :) bunun 2 sebebi varmış 1. Si beğenmediği için 2. Si de az verdiğiniz için saklama gereği duyması. Ama sorun yok acıkınca tekrar yiyo sonra yine kapatmaya çalışıyo :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Alişmazsa bir dahaki sefere aromasini degistirirsiniz.

Grkmkrgc
Grkmkrgc

666

Evet öyle ben ilk kez şahit oldum sanırım bizimki beğenmediği için yapıyor ama sonra yiyor yine :) Eski mama ile karıştırınca nasıl yepki verecek bakalım. Aroma olarakta başka aroması yoktu galiba Profine’ın çeşitleri var uzun tüylü, kısırlaştırılmış kediler için falan bu standart yetişkin mamasıydı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 513 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR