Kedi Aşılamaları

unienx
unienx

793 Puan

Selam arkadaşlar kedimle bu sene tam bir yılımızı doldurduk. Yılda bir tekrarlanması gereken (lösemi, karma, kuduz) aşılarının zamanı yaklaşıyor. Fakat ben aşılar konusunda biraz karamsarım sonuçta kedinin bünyesine kimyasallar giriyor. Gerekli olmadığını düşündüğünüz aşılar var mı? Kedimi nadiren bahçeye çıkarıyoruz. Diğer kedilerle yakından iletişimi yok ama bu hastalıklar ot vb etkenlerle de taşınır mı kuduz aşısını yine de yaptırmam erekir mi? Bir de lösemi aşısından kedilerin çok etkilendiğini ve kendilerine gelemediklerini falan okudum. Bu aşı meselelerinde endişeliyim ne düşünüyorsunuz?

5 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Bence kuduzu yaptırın yine de. Nolur nolmaz bi kediyle denk gelir sataşırlar falan. Lösemiyi tehlikeli diye duydum ve mutlaka gerekli aşılar arasında geçmiyor ben olsam yaptırmazdım herhalde.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Kuduz yapilmali,kediniz birini tirmalarsa ve o kisi hastaneye gidip kuduz ignesine baslarsa zaten beyan etmeniz gerekir.
Losemi aslinda genclik asisiymis oncesinde kan testi vs yapilmaliymis ama burda kimsenin kedisine test yapildigini duymadim.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Vücuduna kimyasal girmeyen canlı mı var ki? Bu yüzyıldaki hastalıkları göz önüne alırsak aşılanma oldukça gerekli bir şey. İlacı zehir yapan şey dozu olduğundan güvendiğiniz bir hekime kedinizin aşılarını yaptırmalısınız. Olur da evden kaçarsa kimse size kuduz, lösemi, parazit vs. kapmayacağının garantisini veremez ki yapılan hiçbir aşılama ve tedaviler bile yüzde yüz koruma sağlayamaz, bizlerde de geçerli olan yanları var. Lösemi aşısı diğer aşılara kıyasla yan etkisi daha ağır fakat çok daha az görülen bir aşı türü diye biliyorum. Bahsettiğimiz oran ise 10.000 kedide bir ve bu tüm aşılar için geçerli. Okuduğum makalelerde Purevax marka lösemi aşısının diğer markalara kıyasla daha iyi olduğunu okumuştum. 12 ay içinde yalnızca üç aşının vereceği halsizlik toplam en fazla 1 haftayı bulacaktır.

Toriri
Toriri

9222

karmayı kesinlikle yaptırın kuduzuda yaptırın lösemiyi yaptırmanıza gerek yok içiniz rahat etmezse sorun bir test yapıyorlarmıymış ona göre yaptırın parazitleri kendiniz evde yaparsınız zaten birde sorun veterinerinize her yıl yaptırmak gerekiyormuymuş

Bence de lösemiye gerek yok kuduz ve karma yeter. Hatta ben yaşlılık dönemlerinde (7 yaş ve sonrası) karma aşılarını da yaptırmayacağım sadece kuduz. Belki onu da yaptırmam o zaman bir gelsin de :).

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 370 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR