Kısırlaştırma Sonrası Agresiflik

Lorenz
Lorenz

190 Puan

Merhaba Arkadaşlar,


Geçen hafta 4.5 yaşındaki dişi kedimi kısırlaştırdım. Ameliyatı yapan doktor estetik dikiş atmış o yüzden yara ile ilgili hiç bir problem yaşamadım. Kısırlaştırma süreci ve ilk 1 hafta problemsiz geçti. Bu sabah itibariyle doktorumun tavsiyesiyle takılan elizabeth yakalığını çıkardım. Kedim ilk başlarda bi 5 dk kendini yaladı herhangi bir sıkıntı yoktu ve sonrasında aşırı agresif tavırlar sergilemeye başladı. Ev ahalisinden kimi görse aşırı reaksiyon gösterip bacaklarına zarar verecek şekilde saldırıyor. Bu süreç normal midir ?

6 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

1 hafta o yakalıkla durması bilmiyorum bana biraz uzun bir zaman gibi geldi. Eminim kedinize de çok uzun gelmiştir bu yüzden stres olmuş olabilir. Size ve yakalığa olan sinirini atıyor olabilir. Sevdiği yiyeceklerden vermeye çalışın,sevin unutsun biraz bu süreci

Gamzessven
Gamzessven

21488

Uzun süre yakalık takıldığı için normal karşılıyorum ben. Yoksa kısırlaştırma ameliyatından sonra agresifleşir diye bir şey yok tam tersi daha sakin oluyorlar

Lorenz
Lorenz

190

Dediğiniz gibi üzerinde bir stres olabilir, az önce baya bi kudurdu oynadık falan sonra koridordan geçerken bir anda tekrar tıslayarak saldırmaya çalıştı. Benim merak ettiğim bu tarz durumların ameliyat sonrası dönemde normal olup olmadığı.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Normaldir. Duzelir zamanla, gecmis olsun.

Lorenz
Lorenz

190

Teşekkür ederim cevaplarınız için

Mefaa
Mefaa

554

Merhaba, benzer sorunu erkek kedimde yaşıyorum kısırlaştırma sonrası. Yaklaşık 2 hafta sonra başladı ve 10 gündür herkese tıslamaya ve ufaktan saldırmaya başladı. Sakinleştirici vermeye başladım bugün. Sizin kediniz düzeldimi acaba, biraz bilgi verir misiniz. Benzer sorunu başka kimsede duymadım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4137 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR