Yine Tüy Yine Tüy :(

Nilay01
Nilay01

1241 Puan

Kedilerimin tüy dökülmesi hala azalmadı , mevsimsel dedik ama bu aralar daha da fazlalaştı . Bir kedim hiç kuru mama yemiyor , mamadan kaynaklanıyor olsa yemeyen kedinin neden o kadar çok dökülsün bilemedim .

14 CEVAP

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Sosis gibi işlenmiş etler vermeyin lütfen. Ciğeri sürekli vermeniz ileride böbrek problemlerine yol açacaktır. Kedinizin hem daha sağlıklı hem daha bütçe dostu beslenebilmesi için ev yapımı mama tarifleri bulabilirsiniz. İşlenmiş etle beslendiği için mama yemeyi reddediyor. Aç kalırsa yemek zorunda kalacak sizin verdiğiniz yaptığınız mamayı. İşlenmiş etler tüm evcil hayvanların ömrünü kısaltır lütfen ödül ya da tadımlık haricinde yedirmeyin

Sehrazat
Sehrazat

6820

Yağlı ve baharatlı gıdalar veriyorsanız ondan olabilir. Kuru mama yemiyorsa daha kaliteli bir mama deneyin o da olmadı barf sistemine geçin bence. (Biyotin ve B vitamini içeren vitamin de kullanın)

pisipisi123
pisipisi123

5741

Balık yağı + bira mayası tabletleri.

LIGHTNING
LIGHTNING

744

"Ciğer haşlıyoruz ya da sosis pişirip veriyoruz arada tavuk vs veriyoruz " bu yüzden döküyor zaten

Nasıl hiç kuru mama yemiyor, çiğ mi besliyorsunuz? Yoksa sadece yaş mama ve ev yemekleri yetersiz kalır. Vetoskin diye bir takviye var. Veterinerlerde satılıyor sadece. Ben bir ara kullandım tüy dökülmesini çok azaltıyor.

Nilay01
Nilay01

1241

Hayır tabiki çiğ vermiyoruz . Ciğer haşlıyoruz ya da sosis pişirip veriyoruz arada tavuk vs veriyoruz . Kuru mamaya bir türlü alışmadı ne yaptıysak yemedi yanına bile yaklaşmıyor mecburen onları yediriyoruz ama tüyleri yinede dökülüyor

BalliBadem
BalliBadem

121963

Tavuktan olabilir birde tarayın sıksık

Nilay01
Nilay01

1241

@lıghtnıng hayvan mamayı yemiyor yüzüne bakmıyor napalım ölsün mü açlıktan

lwb
lwb

120662

Mamanın üstüne yemesi için bir seferlik et suyu ya da yoğurt karıştırıp verebilirsiniz, barf diyeti olmadığı sürece şu anki diyetiniz yanlış. Hep verdiğiniz yiyecekler normal şartlarda bir ev kedisine tadımlık arada verilebilecek şeyler ( sosis hariç).

Kediler fazla strese girince de tüy döküyor

kira02
kira02

1069

İyi bir yaş mama alın kuru mamayı da içine karıştırın yaş mamayı severse kuru mamayı da bilmeden yer benim kedim öyle:)
Haşlanmış yumurtayı küçük hale getirip verin peynir verin yoğurt verin kılçıksız balık verin et verin ton balığı verin ama sosis salam sucuk vermeyin bağırsak sorunlarına yol açarsa sıkıntı olur.Ayrıca belki kediniz kuru mamanın içeriğini sevmemiştir.

srplzngl
srplzngl

113865

İnanılmaz dengesiz beslendiği için tüy döküyor tabii ki
Yaş mama denediniz mi?
Kuru mama muhteşem bir şey değil zaten ama sizin yedirdiklerinizden (sosis) kat kat iyidir.
Tamamen yaş mamayla besleme masrafı fazla geliyorsa bir şekilde alıştırmanız lazım kuru mamaya. Farklı markalar deneyin. Bir süre et suyu, yaş mama vs. karıştırarak deneyin, yerse yavaş yavaş bunları azaltıp tamamen kuru mamaya geçiş yapabilirsiniz.

Nilay01
Nilay01

1241

Teşekkür ederim tavsiyeler için

HakanHaktan
HakanHaktan

621

Kuru mama dışında hiçbirşey vermeyin sabah öğle akşam çok az mama koyun alışsın. Genellikle dayanamayıp sosis ciğer vs. verdiğiniz için bazı kediler kuru mama yemez kesinlikle vermeyin.
Kuru mamada felicia kullanıyorum severek yiyor. ama burada N&D yi dağ çok meth etmişler tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 712 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR