Bir Süre Dışarıda Yaşayan Ev Kedisi Tekrar Eve Alışır Mı ?

Heathcliff
Heathcliff

2710 Puan

1,5 yaşındaki erkek kedimi (2 aylıktan beri içeride yaşayan) yaklaşık 1 aydır kızgınlığının zirvesine çıkmasından(sık koku bırakmalar sık yüksek sesle bağırmalar agresiflikler) evde bakılmasının artık mümkün seviyede olmamasından arada dışarı kaçmasından ve kısırlaştırma parası bulamadığımdan apartmanın bahçesinde bakıyorum mamasını suyunu ilgisini eksik etmiyorum o da bahçeden ayrılmıyor sağ olsun diğer kedilerle bazen kavga ederek bazen arkadaşlık ederek hayatına devam ediyor.Hayatından memnun görünüyor (başından beri yabani bir kediydi zaten),eve girme çabası falan yok fakat şu an kısırlaştırabilecek paraya sahibim kısırlaştırsam ve tekrar eve alsam tekrar alışıp uysal bir ev kedisi haline evrilir mi?Yoksa artık dışarıda daha mı mutlu bir hayat sürer.Bu arada yaşadığım yer doğala yakın bir yer trafik yoğunluğu az ve çevrenin büyük oranı tarla otlak ağaçlık alanlardan ibaret.

7 CEVAP

Tabiki içeri alın kısırlaştırıp. Kısır olmasına rağmen sadece bahçeye çıkan erkek kedimi vahşi bir hayvan ısırmış. Apsesi patlayıp iltihap kapmış. O iltihap başka yerlere de bulaşmış. Şu an hayati riski bile var. (Bütün bunlar 3 gün içinde oldu.) Ben köyde yaşamama rağmen sırf bahçeye alıştırdığım için başıma gelmeyen kalmadı. Şehirde neler olur kim bilir. Ben çok pişmanım, siz sakın evden çıkarmayın.

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Eğer eve almasan da kısırlaştıe yinede

Heathcliff
Heathcliff

2710

@Kedizeytinvepeynir ufak bir ilin bir ilçesinde yaşıyorum İstanbul öğrencilik döneminde kayıt olduğum için kalmış öyle profilimde ilçede de merkezde değil biraz dışında yaşıyorum yani vahşi hayvan falan yok en fazla olsa olsa uzun otlaklarda ufak tefek yılanlar ve fareler vardır bunlar da kedinin potansiyel avları ki kedim pek otlara falan girmez genelde bahçede takılır.Ne bileyim dışarıda daha rahat daha sevecen daha dengede geliyor bana ki öyle de evde gerçekten agresif huysuz olan kedim dışarıda bakmaya başladığımızdan beri bize karşı çok sakin ve neredeyse hiç agresiflik göstermedi.Kafam karışık bu konuda.

O otlak alanlarda daha çok oluyor vahşi hayvanlar zaten. Sansar, gelincik hatta belki tilki, kışın kurtlar... Bunları geçtim normal bir kedi köpek de saldırabilir. Tabi yine de sizin kararınız. Ben başıma gelenleri anlattım. Kesinlikle çok pişmanım. Eğer ölürse çekeceğim vicdan azabını, üzüntüyü düşünemiyorum.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bana kalırsa eve bi alın bakın duruma göre bi karara varırsınız

GammaLamina
GammaLamina

10574

Her zaman her ihtimal vardır. Siz güvenli olduğunu ve kedinizin orada daha mutlu olduğunu düşünüyorsanız bu sizin kararınız. Her kedi evi sevmiyor gerçekten de. Siz yine de kısırlaştırın ki olur da dişi bir kedi bulursa yavrular heba olmasın.

BalliBadem
BalliBadem

121963

@GammaLamina aslında konuyla alakasız ama kedi dışarıdaysa ve erkekse bence kısırlaştırmaya pek gerek yok sonuçta dişi kedi onunla değil başkasıyla çiftleşir 8 doğurcaksa yine 8 tane doğurur sokakta erkek kedi mi yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 590 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR