Üç Haftalık Beslenme Düzeni Değişikliği

GammaLamina
GammaLamina

10574 Puan

Merhaba


Umarım sizler ve yavrularınız iyisinizdir. Bu aralar beklenmeyen maddi aksaklıklarım olduğundan kedilerime bugün biten mamalarını alamayacağım. Bu durum en fazla üç hafta sürecek. Bu süreçte onlara son paramla ucuz kuru mama da almak istemiyorum. Bunun yerine ucuz mamalardan daha iyi olduğuna inandığım mama tarifim var. Sizce kedilerimi üç haftalığına ev yapımı kedi mamasıyla beslesem bir problemle karşılaşır mıyız?


Tarifim: Bütün tavuğu ve az miktarda ciğeri bir saat kadar sade haşladıktan sonra son on dakikada o tavuğun suyunda, tavuk miktarını bastırmayacak kadar havuç, kabak, patates, tırnak ucu kadar sarımsak haşlıyorum. Tavuğu ve ciğeri soğutup küp küp doğradıktan sonra kenara alıp küp küp doğranmış ve haşlanmış sebzeleri pişirdiğim tavuk suyu, az yağlı yoğurt, yarım çay kaşığı zeytinyağı ile harmanlıyorum. Tüm bu hazırlananlarla beraber bir adet de iyi haşlanmış yumurta sarısı kullanıyorum.


Tarif dışında kalan tavuk suyunu buz kalıplarında donduruyorum. Gerektiğinde ya kendi yemeklerimde kullanıyorum ya da biraz tavuk suyu içsinler de büyüsünler (asdfgh) diye kedilerime vermeyi planlıyorum.

7 CEVAP

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Butun tavuktan ve sarimsaktan emin olamadim,icinde kemik var heralde hasladiktan sonra ayiriyosunuz.ben tavuk gogsu kabak ve havucla yapiyorum.kalani buzdolabinin buz kabina kasikla koyup donduruyorum 1 öğünlük cikarip oda isisina gelince veriyorum

Bence kullanabilirsiniz tarif gayet güzel. Ama dişlerini fırçalamanız lazım kedinizin yoksa diş sorunları oluyor fazla yaş mamayla beslenen kedilerde. Bir de ölçülü vermezseniz epey kilo alırlar. Tek sorun gerekli vitamin/ mineralleri içermemesi. Bunun içinde birkaç önerim var. Yumurta kabuğunu blendırdan geçirip toz haline getirip tarife ekleyebilirsiniz. Taurin ekleyebilirseniz çok güzel olur internette toz halinde satılıyor ama fiyatı pahalı. 3 hafta için belki gerekli olmaz ama sonrası için almanız lazım (eğer bu tarifle beslemeye devam edecekseniz). Uygun fiyatlı balık yağı bulabilirseniz balık yağı içermesi de çok güzel olur. Balık yağı ve taurin şimdilik çok önemli değil almasanız da olur çünkü fiyatları yüksek biraz. Ama yumurta kabuğu koyarsanız kalsiyum içermesi açısından iyi olur.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Sürekli beslemek çok zor olur benim için öyle. En fazla üç hafta (ki ona kadar olacagini bile sanmam. Bir hafta içinde halledemezsem diye üç hafta benim için kötü senaryo). Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Balık yağı kullansam onu da kullanacaktım ama evet çok pahalı.

kedicikikadin
kedicikikadin

4671

Merhaba, sarımsağı dediğiniz kadar koyacaksanız bir sıkıntı çıkarmaz, kedilere bağışıklık için sarımsak hapı bile içirilebiliyor. Bence içerik gayet sağlıklı.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Elbette kemiği ayırıyorum. Tavuğun suyunu kullanmak istediğimden ve tavuğun hem göğüs hem kalça hem but tarafının değerleri ayrı ayrı olduğundan bütün tavuk çok daha avantajlı. Sarımsak olayı da yazdığım gibi tırnak ucu kadar. Sadece aroma versin diye. Bu miktarı 1.5- 2 litrelik suya göre düşünün.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Sarımsak koymasanız daha iyi olur gibime geldi. Kısa süreliğine bu mamayla beslenecekler anladığım kadarıyla evet takviyeler vs eksik ancak sürekli bu mamayla besleyecekseniz gerekli takviyeleri almalısınız.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Elime para geçti. Mamalarını bugün alabileceğim. Size de söylemek istedim :))) Çok teşekkür ederim yeniden herkese.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 335 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR