Emziren Kediye Ek Gıdalar

Sokakta baktığım kedilerden biri doğurdu. Yavrularını sakladı bize göstermiyor ama büyük ihtimalle çok yavrusu vardır. Günde iki öğün enjoy reflex karışık yiyor. Bir öğün de ND veriyorum. Yumurta, yoğurt, kefir, yaş mama da veriyorum ara sıra. Başka neler verebilirim? O kadar zayıf ki diğer kedilerin yarısı. Görenler yavru mu diye soruyor. (Yavruları büyüyünce kısırlaştıracağım, sürekli doğuruyordu daha yavruları emerken hamile kalıyordu o yüzden bu zamana kadar kısırlaştıramadım.)

8 CEVAP

GammaLamina
GammaLamina

10574

Bence gayet iyi besliyorsunuz anne kediyi. Buna rağmen yavruların yarısı zayıfsa tahminlerinizde haklısınız, çok fazla yavrusu olmalı ki hepsini emzirmeye yetişemiyor. Sanırım bu durumda yavruları başka türlü beslemek lazım. Annenin beslenmesiyle ilgili değil gibi gözüküyor.

Yavrularını bizden sakladı bulamıyorum. Ve yavrular tahmini iki/üç haftalıklardır daha. Ama hamileyken karnı o kadar şişmişti ki en az 5/6 yavru olduğunu tahmin ediyorum.

beautifulcat
beautifulcat

10837

yavru kedi süt tozunu anneye de verebilirsiniz. vitamin macunu verilebilir. bir de biraz pahalı ama viyo reinforces gerçekten kedileri toparlıyor o kürü de deneyebilirsiniz.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Hiçbir suçunuz ya da eksiğiniz yok vallahi. Saklanmış yavruları bulun diyemem asla, anlamsız bir hareket zaten bu. Anne saklamışsa vardır bir bildiği, hem sakladığına göre onları temizleyip besliyordur da. Bir hafta daha bekleyin 3-4 haftalık olduklarında zaten dişleri de olacaktır yavruların. O zaman anneleri bile tutamaz onları. Yakınlara bir yere kuru mama ya da yaş mama koyarsınız yerler yavrular.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Bence yeterince guzel besliyosunuz.ama bu tip kisirlastirilmayan sokak kedileri genelde yavrulari 1-1,5 aylikken tekrar kizisiyor ve hamile kaliyor.hic tecrubem olmadigi icin bilmiyorum ama emziren kedi kisirlastirilir mi ve kisirlastirilirsa sutu kesilir mi?bebekler tahmini 2-3 haftaliksa ve sutu kesilmeyecekse yakalanip kisirlastirilabilir mi azcik daha buyuduklerinde.yoksa yavrulari sutten kesmesi mi beklenir

Sselin1
Sselin1

122024

Haftada 2 kere tavuk cigeri ve patatesi haslayip blenderdan gecirip verebilirsiniz. Isterseniz fazla pisirip buzlugu da atabilirsiniz. Ben aldigim cigeri dörde bolup cig haliyle buzluga atiyorum.

Yavruları bulmaya çalışmayacağım bile çünkü bulursam kesin başka bir yere taşır. İnsanlara güveni sıfır. İki yıldır besler ilgilenirim daha yeni yeni bana güveniyor :). Süt tozu uygun fiyata bulabilirsem alayım. Viyo reinforces çok pahalı, kendi kedilerime bile alamamıştım daha önce. Zoovital malt macun var evde ondan da vereyim.

Ciğer, tavuk da veriyor bir komşum. Yavruları 1,5 aylık olunca kısırlaştıracağım. Sütü kesilir bence kısırlaşınca. Yavrular biraz az anne sütü alsınlar, yoksa yine hamile kalacak ve o kadar yavruya ne olacak? :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR