Kedim İçin Beslenme Çizelgesi

Esmonic
Esmonic

7061 Puan

Merhabalar, Kedimi fotoğrafta ki gibi beslemeye özen gösteriyorum. Bu şekilde yapanlar var mı ? Bilgi alışverişi için yorumlarınızı bekliyorum :)


32 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Benimkinin kilo problemi olmadığından sabah 1 kepçe kuru mamakoyuyorum artıyor birazı sabah ev yapımı yaş mama fazlaysa bi kısmını gün içine bölüyorum kafama esince yumurta peynir yoğurt evde yiyebileceği bişey (et balık tavuk k.fasülye garnitür seviyor) biraz bunlardan veriyorum yeni başladım şu an memnunum yaş mamayı skşam yatmadan buzluktan buzdolabına koymaya başladım en azından çözülmüş oluyor bizimki sabırsızlanmıyor

Catloveerr
Catloveerr

13260

Sarımsak kediler için çok zararlı asla tüketmemeleri gereken bir şey. Ve her gün ödül maması zararlı olabilir bi besleyiciliği de yok 2-3 kere öneriliyor. Bir de et/tavuk haşlanmış olarak değil de fırında ya da tavada az pişmiş şekilde fayda sağlıyormuş burada bir arkadaş söyledi.

Esmonic
Esmonic

7061

Haklısınız, araştırınca bende vermedim. Ödül mamasında taurin olduğu için her gün veriyorum. Teşekkürler fırında da yaparım :)

Esmonic
Esmonic

7061

@natkarat Kedim 3,5 kilo, Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için bu listede değişiklikler yapacağım :)

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Günde bir tane ödül maması zarar vermez. Hatta paketin arkasında da yazar ne kadar verilmesi gerektiği. Bu arada liste çok güzel annem bile bana bu kadar bakmıyor eldkkskfksndn

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Saka yaptim bakiyor tabi ki

Katya06
Katya06

13665

İlk defa kedisi için böyle bir liste hazırlayan birini görüyorum bence çok güzel. Keşke herkes bu kadar sevse evcil hayvanlarını sonrasında çeşitli bahanelerle başkalarına sahiplendirme yapmasa :) Ama ödül mamalarının zararlı olduğu yönünde birçok yazı okumuştum. Haftada 1e düşürülebilir :)

Çok beğendim listenizi.Faydalı bence :)

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Ben de listenizi çok beğendim, hatta örnek alacağım :) ama danışmak istediğim bir konu var, kedim kısır olduğu için kuru mama tüketimini belli bir ölçüye göre sınırlandırdık. Gün içinde kuru mama + et verdiğiniz zamanlar kuru mamadan kısıyor musunuz yoksa aynı miktarda mı veriyorsunuz?

Esmonic
Esmonic

7061

Mama kabın da bir su bardağı kadar mama oluyor genellikle. Et vs. verdiğim zaman gözlemliyorum tam doyduysa kuru mamanın yanına yaklaşmıyor. :)

Aslannuray
Aslannuray

5612

Faydalı bir liste.

berkwsx
berkwsx

737

Listenizi izniniz ile uygulayabilirmiyim fakat 3 aylık değiştirmem gereken yerler varmı sizce

Esmonic
Esmonic

7061

Tabii ki kullanabilirsiniz, faydam dokunduysa ne mutlu bana :) Kedinizin yeme durumuna bağlı olarak haşlanmış gıdalar da 3 cm kesildiğini düşünürsek 2 ya da 3 tane verebilirsiniz.

gulsaha
gulsaha

3503

Vitamini hergün vermek kedi sağlığı için onun yerine malt verebilirsiniz. Ama bu ikisini haftada en fazla 2 kere vermeniz lazım fazlası zarar diye biliyorum. ayrıca haftada bir kere yoğurdun içine mercimek büyüklüğü kadar sarımsak koyarsanız ezip inanılmaz faydası var.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Size vitamin olarak mutamini tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1917 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR