Kedim İçin İç Dış Parazit Uygulamalarını 2 Ayda 1 Mi Yoksa 3 Ayda 1 Mi Yaptırmak Uygundur?

Anket

2 ayda 1
(1 oy)
3 ayda 1
(16 oy)
Toplam (17 oy)

Kedilere uygulanan iç ve dış parazit uygulamaları 3 ayda 1 mi yoksa 2 ayda 1 mi olmalıdır?

9 CEVAP

Om3r
Om3r

628

Veterınere gıdıp boşa para harcama kedıyıde sıkıntıya sokma 10 liraya hap al aniprozal yarısını kır kedını n ensesınden tut parmagını bogazına kdr sok bırak yutar hapı, sonra 6 ay sonra veya 1 sene sonra dıger yarısını ver dışkısını kontrol et yoksa parazıt hıc verme, dış parazitdede evden cıkmıyorsa pire bulaştıgında ver zaten anlarsın pire olup olmadıgını kaşınır fln yattıgı yer pislenır sıyah sıyah senede bir ver pire olmazsa hiç verme ok dogru olan bu..

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

2 ayda bir çok erken uygulanan şeylerde bi nevi zehir uzun vadede sıkıntı yaratır biz dış paraizti yaptırmıyoruz bile

Demetcinar
Demetcinar

1967

Merhaba, biz iç paraziti 3 ayda 1 yaptırıyoruz. 4-5 ay önce bende yorumlardan okuyup senede 2 defa yaptırmaya karar vermıstm sonra kedimin kakasında tenya bulunca çok büyük hata yaptıgımı gördüm . Kimbilir ne kadar süredir içindeydi yavrumun. Hemen götürdüm ve aşısını yaptırdım

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Om3r e tamamen katiliyorum

Sselin1
Sselin1

122024

Ev kedileri oyle sanildigi gibi pirelenmiyor onlar bizden temiz ne ilaca ne yikamaya gerek var. Olur da pirelenirse ozamn yaptirirsiniz dis parazit ilacini. İc parazite gelince de surdan bulasir yok ayikkabiyla eve girer vs inanin okadar ufak bir ihtimal ki. Iciniz rahat etsin diye yine de 6 ay da bir ic parazit yaptirin ya senede bir defa. 2 ay da bir kedinize zehir uygulamayin.

yazın 2 ayda 1 kışın 3 ayda 1 yaptırıyoruz biz

ama hiç yaptırmayanları anlayamıyorum ve bunu önerenleri. kediler bu kadar temiz oldugu için btün dış paraziterler için iyi bir konak oluyorlar zaten. kedim dısarı çıkmıyor gerek yok duydugum en komik şey sen dışarı çıkıyorsun pencereyi açıyorsunalışveriş yapıp geliyorsun insaları etkilemiyorlar ama parazitler her yerde en az 3 ayda 1 yapılmalı. ve bu bahaneyle yavrucaklar veterinerde muayene de oluyorlar aksatılmamalı.

Sselin1
Sselin1

122024

Pencereleri de aciyorum disari da cikiyorum eve pireli kedilerde giriyor arada ve kedilerim pirelenmiyor. 3 yasindalar bir kere bile pirelenmediler. Ha pirelenedebilir garantisi yok zaten ama ozaman yaptiririm dis parazit damlasini fark eden bir sey olmayacak. Sanirm ev kedilerinin pirelenme ihtimali cocuklarin bitlenmesinden daha düşük. cocuklari duzenli olarak ilacliyor muyuz? bitlendigi zaman bit ilaci uyguluyoruz o kadar. Bu tarz ilaclari gerekli oldukca kullanmak en sagliklisi.

Om3r
Om3r

628

Valla ben en son iç parazit hapını vereli 1 sene 3 ay olmuş şimdi baktım kaydetmiştim ve takıp edıyom temiz yani durduk yere niye ilaç verıp hayvanı zehirliyelim veterınerler paracı guven olmaz hıcbırıne kediye paran yoksa bakmaz ölsün derler:) dış parazit pire ztn anlıosun olup olmadıgını strongold kullanıyorum en son 1 sene fln oldu şimdi ben bulaştırdım kedime bahçede bırsuru kedi var severken pireler benden ona geçti yıne kullanıcam..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 523 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR