Dış Parazit Ve Karma Sonrası Banyo

oguzhan817
oguzhan817

3864 Puan

Merhabalar. Kedim 750-1kg arası iken 1 ay önce dış parazit yapıldı stronghold sokaktan aldığım gün yaptırmıştım çok fazla piresi vardı, 1 hafta kapalı balkonda bıraktım, odadan büyük bir balkonda. Sonra yıkamıştım pire kalmamıştı. Dün boynunda bir pire farkettim büyüktü ve yürüyordu almaya çalıştım ama derinlere kaçtı. Veterinere götürdüm dış parazit yaptı kedim bu arada dün 1550gr olmuş. Bu sefer stronghold yapmadı başka bir şey yaptı yetişkinler için olan sanırım bir de karma aşılarını yaptı 2 hafta sonra karmanın devamını yapacak. Şimdi sorum şu kedimde pire var bu belli o yüzden evin içine almadık, yine balkona koyduk balkon zaten file ile kapalı oyuncağı kumu maması suyu her şey orada zaten yatağı dahil. Ama takdir edersiniz ki miyavlayıp duruyor açalım diye bazen. Sorum şu ne zaman yıkayayım kedimi içeri almak için? dış paraziti dün oldu akşam 7 de. Bir de bu pireler eve dağılmışmıdır acaba ben sadece boynunda 1 adet gördü ama korkmadım da değil. Süpürdüm de evi süpürge ile ama sirke ilaç vs. bir şey koymadım. Ne yapayım sizce nasıl bir yol izleyeyim?

12 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Kediyi neden yıkıyorsunuzzzzz Yıkayınca geçiyor o aşıların etkisi. Ayrıca aşıdan zaten pireler sarhoş olmuştur size bulaşmaz alın hayvanı içeri. Pireler kendi düşüyor aşının etkisiyle. yıkamanıza gerek yok. hergün evi süpürürsünüz düşen pireler için problem olmaz.

eylemcaliskan
eylemcaliskan

12219

Dış paraziti henüz dün oldu diyorsunuz. Pirelerin ölmesi için öncelikle kedinizi ısırmaları gerekiyor. Hala ısırmayanları canlı görmeniz çok doğal. Ayrıca kedide aşırı derecede pire olmadığı sürece evinize ya da size bulaşma gibi bir durum söz konusu olamaz. Bence hayvanı içeri alın.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Ne amaçla yıkıyosunuz siz tam olarak? daha kötü olur ilacın etkisi geçer diyoruz. 2-3 ay koruyor o aşı. Yıkayınca boşuna yaptırmış oluyorsunuz. Ölen pireler yere düşer kedinin üstünde durmaz. Yaşayan pire de suyla akıp gitmez yine kalır vücudunda. Yani banyo ile hiçbir şey elde edemezsiniz.

Esosh08
Esosh08

719

mecbur yıkayacagım diye bir şey yok üç gün en az aşıdan sonra kedi yıkanmaz ki vet söylemiştir bunu. Kedi piresi insana geçmez bi kere vücut sıcaklıkları farklı. İki pire için hayvanı eve almayacaksanız bakmayın bi zahmet.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Yıkamaya benvede gerek yok.Ayrıca karma aşısını olmuş canı acıyordur desteğe ihtiyacı var tutsak bırakmayın hayvanı.Ve karma aşıdan sonra da bağıiıklık sistemi düşer ve hayvan hastalıklara açık hale gelebilir hemde streste olmasın hem de hemen yıkayarak hasta etmeyin geri dönülmez olabilir çok küçük.Dış parazitten sonra pireyi döker sersemliyorlar sonra da kedinizi yıkamazsanız kedinizdeki pire yumurtaları da ölür.Kurtulur pirelerden.Kedi yıkamak çok sağlıklı değil onlar kendilerini temizleyebiliyor zaten hep bebek gibi kokuyorlar.Dışkıya vs basarsa ayağını yıkarsınız vücudunu tamamen yıkamaya gerek yok.

oguzhan817
oguzhan817

3864

Arkadaşlar neden bu kadar iğneleyici konuşuyorsunuz, yıkamak istiyorum şuan olmaz 2 gün sonra olur, şuan olmaz 1 hafta sonra olur. Ayrıca küçükken suya alıştırmak hem onun için hem benim için iyi olabilir. Tutturmuşsunuz kedi yıkanmaz yahu yıkanır bal gibide yıkanır. Benim size sorduğum ne zaman yıkasam daha iyi olur. Bizde yavrumuz gibi bakıyoruz, bizde seviyoruz sizden aşağı kalır yönümüz yok.

Arthur5
Arthur5

723

Bence de yikama

oguzhan817
oguzhan817

3864

Yıkayacağım mecbur ki suyu seviyor, ama dış parazitten kaç gün sonra yıkamalıyım?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Zirt pirt pire ilaci yapilmaz, ev pirelenmez (kedideki pire cinsi evde yaşamaz) , pire o kadar bulasmiyor. Ben tek tuk goruyorum sokaktan eve yeni aldigim kedide. Ayikliyorum gorduklerimi, henuz damla yapmadim, 1 aydir evde hiç cogalmadilar. Kediler kendi de temizliyor piresini cok olmadigi surece. Evden çikan kedi degilse bir daha tekrarlamayin damlasini

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bi de damla yapinca hayvani balkonda birakmaniza veya yikamaniza gerek yok

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tamam biz de ne zaman yikamaniz gerektiginiz soyledik: hiç. Igneleme yok herkes bildigini soyluyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 21434 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR