Çok Acil! Kedimin Yatağında Siyah Kurtçuklar

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570 Puan

Yaklaşık 6 aydır bu dertten muzdaribim sebebini ve ne olduklarını tam olarak bulamadım. İlk bir bluzumun arasında bu siyah kurtçuklardan bulmuştum rutubetten dolayı kaynaklandıgını düsünmüstüm sonrasında odamda çekmeceli dolabın üzerinde ve çekmecelerin içerisinde de olduklarını gördüm. Koskoca dolabı attım belki tahta olduğu için kurt oluyordur diye. Az önce kedimin yatağı üzerine dökülen pire dışkılarını ve yumurtalarını temizlerken yatağın minderinin altında bu kurttan vardı yine. Sanırım pirelerden kaynaklanıyor, bu pire larvası mı ? İnternette hiç buna benzer foto bulamadım ne olduğunu bilenler çok acil bilgilendirsin lütfen içim bi fena oluyor bunlarla karsılaştıkça.


14 CEVAP

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Biberiye yağı kullanabilirsiniz hafta 1 kez.Atsın pireleri.Bilmiyorun camlar açık duruyor ama sineklik takıp cok yanaşlamalarını önleyebilirsiniz çünkü pireler kedilere tutunduktan sonra atlamazlar dışarıya.Bİberiye yağı bitkisel bütün hepsine sürerseniz ve sonrasında evi dezenfekte edebilirseniz kurtulabilirsiniz

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

İlk pireleri atmaları için 3 gün üst üste sürün

Nukte
Nukte

1065

Ne kadar sağlıklı olur veterinere sormak lazım ama ben kedim için zamanında eczaneden aldığım k-othrine adlı ilaçı suyla karıştırıp üzerine sıktım. Biz bir zararını görmedik iki günde de üzerinden düştü zaten. Tavsiye ederim yine de sor derim.

Phoenix3
Phoenix3

18333

Ben de pire ya da parazit kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama veterinerinize danışmadan yorumdakilerin hiçbiri, özellikle de ilaçları, kullanmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü onlara iyi gelen sizin kötüde yan etkiye sebep olabilir. İyi edicem derken sağlığını bozabilirsiniz. En doğru karar bir an önce veterinere gitmek olur. Geçmiş olsun.

Om3r
Om3r

628

Bu bızım kedıdede vardı sanırım pireden oluyor galıba yada başka bı parazıt, stronghold damla al ensesıne yalıyamıyacagı yere damlat geçer buyuk ihtimal durumun varsa bundan başka damla alma

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Stronghold damlanın etkisi sadece bir ay sürüyormuş, bahçe katında oturduğumuz için bu demek oluyor ki her ay bunu kedime yaptırmam gerekir çünkü evin içine sürekli pire atlıyor( bahçemizde de yaklaşık 10 kedimiz var.) Her ay vücuduna bu kadar etkili bir zehiri sokmaktan çok korkuyorum açıkçası çünkü daha 1 buçuk ay önce zehirlendi veterinerin yaptığı damladan dolayı. Diatomik toprak diye bir şey çıktı karşıma evin köşelerine kedinin yatağına ve hatta kedinin üzerine bile dökülebilen tamamen doğal bir şeymiş. Tecrübeniz var mı acaba bu konuda? Kimyasal olmayan alternatiflere ihtiyacım var kısaca :/

Om3r
Om3r

628

Valla bızım bahçedede 10 15 kedi var benden bulaşıyor bızım kediye 3. Kattayız bnmkı bu şekil geçti yaklaşık bır sene oluyor 11 ay önce damlatmıştım şuan daha yeni bulaştı tekrar kullanıcam bence cok iyi o başka pek bılgım yok bılgılı arkds cok burda yazarlar heralde:) aynı senınkı gıbı şeyler bendede vardı

Om3r
Om3r

628

Stronghold en az zararlymış kediye bende o yüzden en iyi diyorum yanı öyle duymuştum:)

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Peki nerden temin ettiniz ve fiyatı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. En kısa zamanda evi de ilaçlatıp eş zamanlı olarak bu damlayı da kullanırsam kısa süreli de olsa rahat ederim diye umuyorum. Yoksa kibriti çakıp evi yakıp taşınıcam o raddeye geldim fobim var çünkü :/

Om3r
Om3r

628

Ama sen bahçe katındayım dıosun kedı cıkıyorsa yıne bulaşır sen o dedıgın dogal yöntemi denesen daha ıyı olur.. Stronghold veterınerlerde var 40 45 lira flndır, he 1 kaç ay rht edıyım dıoasanda al damlat bunu belkıde bulaşmaz..

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Evi ilaçlatıp - aynı zamanda kedime damlayı kullanıp, evi derinlemesine temizledikten sonra, bahsettiğim diatomik toprağı evin her köşesine kullanmayı düşünüyorum, diatomik toprak kullananlar varsa fikirlerini ve varsa kedime verebileceği zararları benimle paylaşırlarsa çok mutlu olurum. Size de cevaplar için çok teşekkürler.

humila
humila

711

Merhabalar su anda benim kedimde de ayni problem var. Hangi yöntemi denediniz ve etkili oldu mu? Paylasabilirseniz cok sevinirim.

Thasari
Thasari

685

Soru 2019 tarihli ama olurda biri yorumları okur denemeye kalkar diye yazıyorum. KESİNLİKLE
K-othrine adlı Bayer'in HAŞERE ÖLDÜRÜCÜ ilacını KEDİNİZİN üzerine ne direkt ne de suyla karıştırarak SIKMAYIN. Şans eseri hayatta kalmış kediniz umarım hala yaşıyordur @Nukte. Çok etkili bir haşere öldürücü doğru fakat YÜZEYLERİ temizlemek için. Bayer hayvanlara ve insanlara zararı olmaması için bu ürünün kullanım talimatlarına uyularak yapılmasını tavsiye ediyor, kullanım talimatında ise yazanlara internetten siz de ulaşabilirsiniz ama ben size talimatlardan neden kedinin üzerine sıkılamayacağını netleştirmeniz için özet 3 maddesini alıntılıyorum:


-Uygulamayı yapacak kişi Kişisel Koruyucu Malzemeleri (eldiven, maske ve iş gözlüğü) mutlaka kullanmalıdır.
-Uygulama alanında açıkta gıda maddesi olmamalıdır. Gıda maddesi varsa, plastik ambalajlar içerisinde konulmalı veya kapalı dolaplarda muhafaza edilmelidir.
-Mutfak tezgâhları ile gıda maddelerinin hazırlanması ve tüketilmesinde kullanılan ve uygulama anında açıkta kalan yüzey ve malzemeler (tabak bardak vb.) bol sabunlu suyla yıkandıktan sonra kullanılmalıdır.


Bunlara uyulduğu takdirde evet bir zararı olmaz hayvana da insana da diyor. Bir haşere ilacını kedinin üzerine sıkmamak için kullanım talimatına bakmaya bile gerek yok da yine de allah aşkına madem o kadar bilgisizsiniz bi Google a falan bakın ya en kötü.

Snzlc
Snzlc

17491

belliki bütün evi sarmış kedinize damla yaptırıp bütün evi ilaçlatın. başka türlü geçmez bu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4209 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR